Грижа за изключително суха кожа – как да се избегне изпотяване

Когато пристигне студеното време, защитавайки временния дефект на кожата ни, тя става дехидратирана, суха и често се напуква и поради това се нуждае от специални грижи.

Сухата кожа на лицето също създава проблем с грима, защото след нанасянето на продукта за подобряване на кожата, домашните птици, а вместо свежия, красив външен вид, получаваме необичайно впечатление.

Има2 трика което ще ви помогне да поддържате влагата и да постигнете свеж вид по време на грима, но също и няколко съвет който през зимния период ще осигури допълнителна хидратация и защита суха кожа.

Адекватна грижа

1. Мляко да, горещо не –Не измивайте твърде много топла вода, тъй като тя ще изсъхне вече дехидратирана кожа. Знаем, че през зимата не е приятно да се измива със студена вода сутрин, но се опитва да бъде хладка, не топла.

2. Леки продукти –Ако имате навика да махнете грима с помощта на комерсиални продукти, уверете се, че те са леки и специално пригодени за много суха кожа. Козметични продукти с алкохол, сапун и препарат, както и агресивни химикали, избягвайте широкото пристанище! Това важи и за грима!

3. Премахване на косата от лицето –Ако сухият сух кожен восък не е за вас! Това допълнително ще преувеличи вече чувствителната кожа и ще премахне повърхностния защитен слой. Опитайте един от домашните методи – кликнете върху ТОЗИ ЛИНК!

4. Защита –По-доброто качество на хидратиращия крем е от решаващо значение през зимния период. Желателно е също така да има защитен фактор. Това, което не е лято, не означава, че не очакваме вредно UV радиация извън нас. Винаги прилагайте крема преди да приложите праха върху лицето, изчакайте кожата да поеме, след това започнете с грима.

5. Влажност –През зимния период спим в прегряващи помещения, където въздухът е сух, а това допълнително засяга сухотата на кожата. Уверете се, че сте отворили прозореца, преди стаята да е затворена и стаята да е източена и да влезе свеж въздух. Също така, не би било лошо да получите климатик, който има функцията да поддържа необходимото съдържание на влага в домашните уреди. И, разбира се, след като вечерта премахнете грима и почиствате лицето си, смажете лицето си с хидратиращ крем – свободно в дебелия слой.

Бузи за гримиране на много суха кожа

Трик # 1: След грима, спрей грим фиксатор на цялото лице. След това го стиснете върху пълнителя с прах и местата, които са най-критични за вас, просто като се наклоните и ще видите голяма разлика.

Трик # 2: Преди да започнете грим, излейте вода в спринцовката и я оставете да се плъзне. След грима, разперете лицето си с вода, не по-дълго от минута. По този начин кожата естествено ще постигне влага. След това нанесете малко прах, чрез което ще изравните десетте и това е всичко.

Можете да го направите сами!

Снимка: Google изображения, Pinterest

Гледайте видеоклипа: Die 5 Biologischen Naturgesetze – Die Dokumentation

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *