Ежедневните МИТХИ, В КОИТО МОЖЕ ДА БЪДАМ ДОВЕРИТЕЛНО ДА ВЯРВАМЕ

Много често се случва, че нашето специално вярвания, знания и показва само проекция на дългогодишните предразсъдъци и истината ние сме приели априори и безрезервно, и като такива те са оцелели и на общоприетите възгледи, които не са обект на съмнение и подозрение. Ние вярваме, че Вие говорите, но вие ще бъдете изненадани, че много от тези митове са всъщност вярно, и че ние често са объркани за някои ежедневни неща. Ще бъде интересно да се провери по-долу какви са митовете, в които най-накрая трябва да престанем да вярваме!

НЕ МИСЛЯЙТЕ: Проверени начини за преодоляване на разрушението възможно най-скоро

Сапунът убива бактериите

Снимка: alalam.ir

Ако си помислила, че си миеш ръцете с бактерии, тогава си грешил. Сапунът няма способността да ги убива, а просто измива мръсотията от ръката, в която се намират и се размножават бактериите.

Косата и ноктите растат след смъртта

Снимка: brightside.com

Това убеждение определено не е вярно, то е само една илюзия, защото след смъртта, човешката кожа се дехидратира, и следователно по-скъпи, така че просто се действа така, сякаш израства косата и ноктите.

Китайската стена може да се види от Вселената

Снимка: bionic-ads.com

Като се има предвид, че китайската стена е била с дължина 7000 км, има твърдения, че явно е излязла от вселената. Все пак, това не е вярно, тъй като снимките показват, че смесването с природата и лоша видимост, и неговото откриване на контура е възможно само при специални условия и с много по-ниска орбита.

Прилепите са слепи

Снимка: brightside.com

Въпреки че те имат проблем с ориентация, прилепите не са напълно слепи, но имат силата на погледа, че нощта, за да достигне до 120 метра разстояние.

Водата провежда електричество

Снимка: britanicca.com

Грешка е да се смята, че водата води електричество, а самата молекула няма тази собственост. Електричеството се извършва с минерали от водата, които са положителни и отрицателно заредени частици. Дестилирана вода, например, освободена от минерали, не води електричество.

Антибиотиците убиват вируси

Снимка: myqacorner.blogspot.rs

Вирусите са напълно устойчиви на антибиотици – този тип лекарство е ефективно само по отношение на бактериите, убива ги и предотвратява тяхното възпроизводство. С вируса, самият организъм трябва да бъде решен.

Гледането на телевизора е малко по-лошо

Снимка: brightside.com

Няма релевантни доказателства, които да свързват зрителното увреждане и да гледат телевизия от малко разстояние. Обаче, това, което е безопасно, е, че той допринася за стрес и умора на очите.

Имате ли известни някои от тези истини за митовете?

Не пропускайте: Да не отидете на почивка на море? Насладете се на вашия град – и ето как!

Начало снимка: redhippo.co.za

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *