Как да избелваме и премахваме петна от бялото пране

Белите вени трябва да са бели и няма никакви противоречия, затова вярваме, че сте много досадни, когато намерите жълти шалове на вашата бяла риза или памучна риза от потни или червило грим. В тези ситуации буквално искаме да се побъркаме, защото не виждаме решение, за да кажем, че червеният карминов блясък все пак се отстранява от споменатата бяла риза. Ако се окажете в такива ситуации, ние сме сигурни, че ще бъдете доволни от факта, че има решение за такива малки бедствия в домашни условия!

В днешния текст ви разкриваме ефективни начини за премахване на петна от вашите бели дрехи!

Вижте също: ПЪЛЕН РЪКОВОДСТВО ЧРЕЗ РАЗЛИЧНА ФЛЕКЦИЯ С ОБЛЕКЛО

Тъмни петна върху яката на ризата

снимка: www.themanual.com

Тъмните петна, които можете да намерите на яката след известно време, се дължат предимно на пот, която се смесва с мръсотия от въздуха и се събира в тъканта на ризата, създавайки грозна тъмно жълтеникава бълха.

Най-добрият начин да се справите с тези примеси и да изчеткате яката на ризата е да се разбъркате малко течен детергент, водороден прекис (можете да я намерите в аптеките) и натриев бикарбонат в съотношение 4: 2: 1, Използвайте старата четка за зъби и разтрийте критичната част на ризата, оставете я да работи за половин час, след което я облечете. Ако искате да изчеткате цялата риза със смес, добавете 2 л вода и потънете ризата за няколко часа, след което я облечете.

снимка: brightside.me

Кръвоизлив

Най-важното за тях е това Не позволявайте да изсъхне, но незабавно да изплакнете петата със сол, да я изтриете и след това да потапяте сТУДЕНА вода. Това трябва да реши проблема, но ако петната са устойчиви или ако са изсъхнали, нанесете следващия трик.

Смесва се амоняк и студена вода в съотношение 1: 1, Поставете ръкавиците, след това избършете парчетата памучна вата и леко разтривайте петата върху дрехите. Променете вълната, когато се замърси и повторете процеса на накисване и триене. Ако петното е постоянно, използвайте старата четка за зъби и го разтривайте.

След това обикновено измийте прането в машината. И това е всичко!

Мастни петна

снимка: sapulpalaundry.com

О, мастни петна – може би най-често срещаният посетител на белите дрехи, нали? Това, което трябва да направите, е следното.

Поставете руното с хартиена салфетка, за да абсорбирате излишното масло. Нанесете в дебел слой върху сода за хляб. След това вземете старата напоена четка за зъби, разтрийте петното и оставете да работи за половин час. Ако има нужда, повторете процедурата. След един час над содата за печене, изсипете миещия препарат и го разтривайте. Останалото все още трябва да постави гардероба в пералнята и да го измие по обичайния начин.

Можете също така да добавите половин чаша оцет към препарата.

Вижте също: КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ФЛЕКЦИИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА НАПРАВИХА РАСТЕНАТА

За избелване на бялото пране

Ако бялата ви кърпа е жълта и не изглежда блестяща, поставете я в барабанната машина 3-4 таблетки аспирин.

Можете да използвате аспирин, за да премахнете петна от пот. Просто сложете хапчето върху петна, е нежно да го направите да работи и да го разтривайте, след това го поставете върху измиването.

Фрагмент от кармин или прах

Няма жена с по-добър секс, която да не е имала такъв инцидент. Какво е киното е да реагираш веднага! Вземи го хляб от бяло брашно, издърпайте центъра и направете топка и го плъзнете в стилуса, но се уверете, че не го разваляйте. Оставете го да работи, а след това измийте машината по обичайния начин.

Това е много необичаен трик, но безполезен.

снимка: brightside.me

Мастилни петна

Ако сте забелязали върху дрехите си петно ​​на мастило от химикал или писалка, използвайте почистващ препарат за прозорци, като поставите носна кърпичка под петно, за да предотвратите разпространението й, след което пръскайте го и го оставете да функционира за 5 минути. След това го постави в миене по обичайния начин.

Надяваме се, че тези съвети са полезни за вас и че сте успели да предотвратите малка катастрофа.

Можете да го направите сами!

Гледайте видеоклипа: Как да изсветлите косата до сияйно русо?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *