Разберете какво говори хъркането на ноктите за вас

Много гърмежи от ноктите биха били потиснати като грозен навик, което не само обезпокоява външния вид на ръцете ви, но дори не е хигиенично. И това е правилно. Някои научни изследвания обаче показаха, че нещо е малко по-сложно, отколкото изглежда на пръв поглед. Да кажем "да" Ако пиете ноктите си, това ви разказва нещо за вашата личност, а ние не искаме да кажем, че кътчетата за пикапчета са знак на нервни и нетърпеливи хора.

Подробностите Ви очакват в продължението на нашия текст.

Не пропускайте: Как да премахнете петна от велурени обувки на движи двойка

По принцип, действия като наклон, накисване, усукване на косата с пръсти и т.н. се характеризират като обсесивно-компулсивно, и предполагат повторение на някои процедури, които нямат ясна цел.

Така че ние и нокти ухапване може да се свърже с хора, които са, както споменахме по-рано, нервна, или може да бъде свързано с чувство на нетърпение, страх, несигурност и т.н. Също така, този навик обикновено настъпва в детството и почти е задържан по-късно в живота. И колкото и да изглежда, не е лесно да се счупиш.

Независимо от това, интересното е, че последните проучвания показват, че друга характеристика е свързана с навиците на чифтосване,плаващи към перфекционизъм.

В действителност, публикува изследване по темата – Jounal на поведенческа терапия и експериментална психиатрия, показва, че цели форми repetativnih повторения, сред които е един и нокти ухапване навици, които са индикация за перфекционизъм.

Също така, проучването обръща внимание на всички негативни аспекти на перфекционизъм – човек не може да се отпуснете и да работят без натиска на като всичко трябва да е абсолютно съвършен ред, който се отнася не само до някои по-големи, но и на обикновените ежедневни неща.

Снимка: thebalance.com

перфекционисти са склонни към чувство на неудовлетвореност, недоволство и скука.

Изследването обхваща 48 респонденти, половината от които са имали действия като шлайфане на ноктите, а другата – контролна група. Тогава те попита за чувствата като страх, гняв, ярост, а след това са били изложени на ситуации, които само такива чувства предизвикват. Напосселту остана сам в стаята за няколко минути.

Изводът е, че нокти ухапване определено е характерно за тези, които са склонни към неудовлетвореност поради невъзможността да се неща, аварии, както те искат. Той също така обръща внимание на положителната страна на този навик, ако той толкова много като се контролира, като например чрез пренасочване на отрицателна енергия.

Въпреки това, ако никирането стане ежедневно и напълно неконтролирано, независимо от обстоятелствата и времето, тогава става дума за поведенчески разстройства.

В края на краищата се говори за това начините, по които този навик може да бъде потиснат, където са групирани в две посоки – когато един навик е заменен, в този случай гърмящ гвоздей, другият; или когато фокусът е насочен към причинителите на същия навик, което би означавало, че използването на различни психологически методи е насочено към потискане на тенденцията към перфекционизъм.

Не забравяйте: Откриваме: Какво е това за жените, които привличат мъжете като магнит

Във всеки случай, snouting е получил подробно научно обяснение, което, ако сте се разпознали в този ред, ще бъде интересно също.

Начало снимка: normandentist.com

Гледайте видеоклипа: Just So Stories Audiobook by Rudyard Kipling

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *