10 доказателства, че BEBE са малки супергерои

Без съмнение, за всеки родител, това е малко създание, което дойде в семейството си и не е чудно, кой от тях получава безрезервна любов и отдаденост. Особено при малки, само родени или само на няколко месеца – бебетата успяват да завладеят сърцата ни и напълно да ни омагьосват, сякаш имат супермодели над нас. Въпреки че не са супермодели, интересно е, че те се характеризират с някои особености, които по-късно са частично или напълно изгубени, които са поне интересни и за които те са Дете на нашите малки супергерои! Прочетете повече по-долу.

НЕ МИСЛИ: Промените в детето ви като единствено, което трябва да посетите лекар

Бебетата не плачат

Вероятно се чудите как, когато това е единственото нещо, което всъщност правят. Но не е така. Бебетата крещят и крещят, но не плачат, тъй като каналите им са затворени, за да не могат сълзите физически да се произвеждат по това време.

Бебето може да бъде под водата

Това е известно като ефекта на гмуркане, който изчезва след първите шест месеца от живота му. Бебетата естествено запазват дъха си, а краката и ръцете им започват да се движат, както плуват.

Бебетата могат да преглъщат и дишат едновременно

В гърлото на бебето, ларинкса е по-голям от този при възрастните, така че когато яденето на есафагуса не е блокирано, в същото време те могат да гълтат и да дишат.

Бебетата могат да се похвалят постоянно

Носните канали в новороденото са значително по-тесни, отколкото при възрастните, поради което бебетата не могат да кървят. Вместо това, те трябва да използват условни рефлекси и един от тях е месене, докато не изчистят носа.

Бебетата лесно и бързо заспиват

Не само те могат бързо да заспят, няма да се притесняват от шума или силната музика, ако заспят. Това е едно от най-честите заблуди на младите родители, че трябва да ходят на пръсти, докато бебето им е в сънна кола.

Бебетата могат да плачат и по национален акцент

А именно, изследователят открива, че бебетата могат да плачат на майчиния си език, докато чуват гласа на майка си, докато са в утробата.

Бебетата знаят, че обхождат

Беше установено, че бебетата, ако и когато са поставени на стомаха на мумията, естествен охлюв за рак на гърдата, тъй като миризмата на майчиното мляко естествено ги привлича.

Бебетата са много гъвкави

Това е така, защото техният скелет се състои от 300 различни кости, които по-късно стават по-големи и в новороденото имат функция на гъвкавост, когато преминават през канала за доставка.

Цветът на косата и очите варира

Косата в бебето може драстично да се промени само за няколко месеца, от цвят до форма. Редките бебета могат да станат синьо, а бебе, което има превръзки, може да получи напълно плоска коса. Същото е и с очите ви – въпреки че в началото, например, синьо, по-късно, те могат да променят цвета си и да станат по-тъмни.

Те се натоварват и не стават затлъстели

В края на краищата, бебетата могат да утрояват теглото си, без да натрупват мазнини. Това е така, защото в този период тяхното тяло се развива и расте с постоянна скорост.

Знаете ли вече обяснението за някои от тези супермодели за бебета? Във всеки случай, с или без тях, бебетата наистина са нашите супергерои.

НЕ МИСЛИТЕ: кървене по време на бременност – когато това е безвредно и кога имате причина за безпокойство?

Източник на снимки: brightside.com

Гледайте видеоклипа: QI s08e05 Hanimals Extended

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *