10 trikova sa maskarom za gušće trepavice

Trepavice su ključne kada je lepota oka u pitanju i bez maskare ne možemo ni da zamislimo šminkanje.

Probajte da u nanesete svu šminku, izostavite maskaru i videćete da nešto fali.

Maskara jednostavno upotpunjuje ceo izgled, ističe oči i trepavicama daje onaj zanosni zavodljivi izgled koji pogledu daje dubinu.

Ako želite da vaše trepavice izgledaju gušće bez stavljanja veštačkih, postoji par trikova koji će vam u tome pomoći.

Pogledajte koji…

1. Ishrana trepavica – Trepavicama kao i kosi treba ishrana da bi ostale jake, sjajne. One kao i vlasi u kosi mogu da se siuše i psotanu krte i lomljive. Zato im morate pružiti dodatnu negu. Svako veče pre spavanja namažite ih vazelinom koji će im preko noći pružiti potrebnu hidrataciju.

2. Koristite uvijač za trepavice – Neke od vas sigurno imaju sreću da su se rodile sa lepim izvijenim trepavicama, ali većina devojaka ima trepavice koje rastu pravo i nemaju luk koji čini njihovu lepotu. Vama je neophodan uvijač trepavica. On se koristi isključivo na suvim trepavicama, PRE stavljanja maskare. Ako želite bolji efekat, blago ga zagrejte fenom, ali budite oprezne – ne sme da bude previše vruć kako vas ne bi povredio! Namesite ga najpre uz sami koren trepavica, pa pritisnite. Zatim ga pomerite na sredinu, pa pritisnite i na kraju uvijte i sam vrh.

3. Probajte prajmer za trepavice – Ukoliko imate zaista tanke i kratke trepavice, možete probati sa prajmerom. Neke maskare se profaju u kompletu, ali možete i naći u posebnom pakovanju prajmer za maskaru. Obično je bele boje i nanosi se na trepavice pre maskare, čineći ih gušćim, tako da je dovoljno da maskarom samo obojite prajmer i dobije instant gusitnu i volumen.

4. Skinite višak proizvoda – Samo pakovanje maskare je napravljeno da kada izvlačite četkicu skine višak proizvoda, ali bi svakako trebalo da i same to uradite trljajući je o rub bočice. Ovao ćete sprečiti stvaranje grudvica koje nastaju zbog previše proizvoda.

5. NIKADA ne cimajte četkicu napolje  i nazad u bočicu jer ćete tako učitni da se ona brže osuši. Ako želite više proizvoda, ubacite četkicu i polako je okrećite unutar bočice.

6. Savijte četkicu – Ukoliko vam je nezgodno da dođete do trepavica u uglu ili vam je jednostavno teško da koristite četkicu na standardan način, možete da je savijet pod uglom koji vam odgovara.

7. Cik-cak tehnika – Namesite četkicu tik uz koren trepavica, a onda počnite da je pomerate levo-desno i blago na gore, praveći cik-cak pokret, umesto da je vučete pravo na gore. Tako će se dlačice četkice zavući između trepavica i nanesti proizvod na svaki njihov milimetar!

8. Raščešljajte trepavice – Ukoliko želite da svaka vlas trepavica bude odvojena i da tako trepavice budu giste i pune raščešljajte ih specijalnim češljićem za trepavice posle svakog sloja maskare.

9. Minimum 2 sloja – Da bi maskara zaista imala efekta neophodno je da stavite minimum 2 sloja. Prvi neka bude što tanji tek da oblikuje trepavice. OStavite da se osuši, pa nanesite drugi ili čak i treći sloj ako želite gušće trepavice.

10. Bebi puder između slojeva – Ako želite zaista guste trepavice možete se poslužiti trikom sa bebi ili makeup puderom u prahu. Kada nanesete prvi sloj, četkom za rumenilo (bitno je da bude mekana) natapkajte puder na trepavice. Sitne čestice će se zalepiti za trepavice i učiniti svaku vlas debljom, pa kad nanesete drugi sloj sve će izgledati punije.

Možete vi to same!

Fotografije: cosmopolitan.com

Смотрите видео: TRIK sa maskarom za efekat vestackih trepavica

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *