11 SPASONOSNIH trikova za kovrdžavu kosu!

Ukoliko imate kovrdžavu kosu, onda ste sigurno u mukama da je odnegujete na pravi način. Poznata je činjenica da je kovrdžava kosa, sama po sebi, veoma teška za održavanje, što zbog svoje suvoće, što zbog konstantnog zapetljavanja i mršenja.
Mi vam nudimo 11 SPASONOSNIH trikova koje možete primeniti na svojoj kosi i tako sebi olakšati život!

#1: Ako vam je kosa previše suva, preskočite upotrebu šampona i pređite odmah na balsam za kosu! Šamponi često znaju da dodatno isuše kosu, a to će kovrdžavoj samo naškoditi!

#2: Ako želite da vam kosa bude kompletno hidrirana, upotrebite se starim trikom i iskoristite kapu za tuširanje! Nanesite veću količinu balzama za kosu, a zatim je uvijte u kapu za tuširanje. Dok se kupate para od tople vode će učiniti da vaša kosa bude duplo hidrirana. Pred kraj tuširanja operate kosu.

#3: Pre nego što krenete da raščešljavate kosu nad lavaboom, mislite i na vase odvodne cevi! Razvucite providnu foliju preko lavaboa u vašem kupatilu pre nego što počnete da se češljate; na ovaj način ćete I lakše skupiti opalu kosu, a nećete ni zapušiti cevi!

#4: Veoma je bitno da znate i kakva četka je idealna za vašu gustu, kovrdžavu kosu. Nipošto nemojte koristiti četke, već češljeve! Četke će samo dodatno zamrsiti vašu kosu, dok će češalj temeljno da vam razmrsi vlasi.

#5: Kada se budete češljali, krenite prvo od krajeva. Lakše ćete razmrsiti celu kosu ako prvo odmrsite krajeve, pa tek onda pređete na koren.

#6: Nemojte do kraja ispirati balzam nakon kupanja, u redu je da ostavite mali sloj na svojim vlasima; nećete verovati koliko će vam pomoći pri raščešljavanju!

#7: Kosu ne bi trebalo da uvijate u peškir nakon pranja. Umesto toga, uvijte je u običnu pamučnu majicu.

#8: Ako je prirodno sušite, upotrebite se ovim trikom: vežite kosu u opuštenu punđu. Ovako ćete sprečiti da gravitacija učini svoje I opusti vam te predivne lokne!

#9: Kada oblikujete svoje lokne, pomešajte malo balzama sa gelom za stilizovanje kose. Kada nanesete, pustite da se osuši na prirodan način bez upotrebe toplote!

#10: Nemojte prati svoju kosu kada je napolju povećana vlažnost vazduha! To će samo dodatno da je naelektriše I nećete moći da je “ukrotite”.

#11: Zamenite vaše pamučne jastučnice I navucite svilenu preko vašeg jastuka, na taj način sprečićete elektricitet i one dosadne naelektrisane vlasi.
 

Možete vi to same!

Foto: MarieClaire, FreeHDWalls, Google Images, Ikea

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *