3 бързи съвета за здравословно хранене

Ускорен начин на живот и все по-малко внимание, което посвещаваме здравословно хранене с времето те причиняват многобройни негативни последици. За да предотвратите появата прекалена пълнота и, което е по-важно, развитието на различни болест които са пряка последица от нездравословен начин на живот, е много важно да вземете парцалите от някои ежедневни навици, преди всичко в храненето.

Отделете малко време и прочетете 3 полезни съвета за здравословно хранене.

1. Контролирайте инсулина си!

Основният фактор, влияещ върху телесното тегло, е (не) контролираното ниво на инсулин.

Инсулинът е панкреатичен хормон, който отговаря за отстраняването на повишено ниво на кръвна захар. Той произвежда панкреас в отговор на повишаване на кръвната глюкоза (което се получава, когато консумирате въглехидрати и някои аминокиселини). Ако нивата на гликоген в мускулите и черния дроб са празни, инсулинът ще транспортира кръвната захар до тези депа. Ако обаче не са, инсулинът ще депозира тези същите захари на мазнините.

Храни, които най-много причиняват повишена секреция на инсулин:

– Свободни захари,
– Всички продукти от преработени зърнени храни, бяло брашно …
– зърнени култури като цяло (независимо дали са цели зърна или са били обработени),
– Обикновено повечето от обработените храни.

2. Яжте фибри от зеленчуци

Ако целта ви е здравословна и балансирана диета, тогава влакнестият зеленчук е храната, която трябва да поставите в менюто си.

В допълнение към насърчаване на храносмилането и създаване на по-дълбоко чувство за ситост, влакнодайни зеленчуци имат така наречените негативни калории.

В зависимост от пол, тегло и ниво на физическа активност тялото се нуждае от 150-250 калории за смилането на храната (зеленчуци), така че ако влезе в храната (зеленчуци), чиято енергийна стойност е 100 калории ще изгори повече калории, отколкото сте въвели.

Това е страхотна новина за тези, които искат да отслабнат!

3. Увеличете приема на протеин

Протеините са основният строителен материал в човешкото тяло, пряко отговорен за изграждането на чиста мускулна маса.

При повишена мускулна маса основният метаболизъм на мускулите е по-голям, което означава, че тялото ни се нуждае от по-голямо количество храна, за да поддържа съществуващата мускулна маса.

На практика е възможно да внесете по-голямо количество храна, без да получите излишната мазнина!

Освен това, тъй като мускулите са големи потребители на енергия, по време на физическата активност по-големите мускули ще консумират повече калории, отколкото по-малките мускули.

Това означава, че при една и съща физическа активност хората с по-голяма мускулна маса ще загубят повече калории от човек с по-ниска мускулна маса. На практика, ако изградите повече мускули, ще отслабнете по-бързо и ще бъдете по-трудни за растеж. Така че това е двукратна печалба!

Ако имате интерес да отговорите на други въпроси, свързани със здравето, храненето и общото здраве, посетете сайта:

www.pozdravsuncu.com

Или Facebook страница:

Гледайте видеоклипа: Идеи за закуски +съвети за здравословен старт на деня

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *