5 FANTASTIČNIH načina da vaše noge budu savršeno GLATKE ovog leta!

Savršeno glatku kožu nije samo moguće imati pomoću Photoshop-a. Pravilnom i redovnom negom, kožu možete dovesti do savršenstva. Jedna od najvažnijih vrsta nege je nega kože nogu. Na nogama je najveći pritisak, one izdržavaju težinu celog tela, svaki dan se koža nogu izlaže raznoraznim materijalima, koža trpi depiliranje ili brijanje. Zato je veoma bitno da redovno radite pilinge i da koristite odgovarajuće kreme i losione kako biste hidrirali kožu. Ako ste pristalica brijanja nogu (kao većina žena), jer živimo ubrzano, ovi trikovi će vam olakšati celu tu rutinu i pomoći će vam da dobijete savršeno glatku kožu! 

#1: Nemojte žuriti prilikom brijanja! Pretpostavljamo da ste u žurbi, ali ipak kada brijete noge, ne bi trebalo užurbano da prelazite brijačem preko kože nogu. Takođe, ako želite da sprečite ona dosadna i sitna ispupčenja na koži koja se pojavljuju odmah nakon brijanja, morate ceo proces obaviti laganijim tempom.

#2: Odradite temeljni piling pre nego što se uhvatite za brijač! To će pomoći da sve urasle dlačice koje možda imate izbiju na površinu i tako ćete ih lakše odstraniti. Takođe, uklonićete sve mrtve ćelije sa kože i olakšati brijanje.

#3: Nemojte koristiti sapun da biste obrijali noge! Ako su vam pene za brijanje skupe, upotrebite se trikom: stavite malo balzama za kosu umesto pene. Brijač će lakše da klizi i samim tim ceo proces će biti brže gotov.

#4: Redovno menjajte oštrice vašeg brijača. Ako koristite stariji brijač, njegovi žileti su otupeli i tako nećete obrijati sve dlačice.

#5: Nakon brijanja veoma je važno da vaša koža dobije potrebnu negu. Natapkajte malo bebi pudera na noge; on će pomoći u sprečavanju iritacije kože i zatvoriće pore. Takođe, ako budete nosili haljinu ili suknju, lakše će lepršati! 

Dodatni saveti: Nakon brijanja, umesto bebi pudera možete koristiti i losion za negu tela koji ste same napravile.

Da biste bile sigurne da prilikom brijanja ne pravite GREŠKE pročitajte savete koje smo pripremili za vas. Ukoliko imate problema sa urastanjem dlačica, najbolje savete možete pročitati u našem članku, ali i efikasno ih se rešiti uz ove TOP trikove!  Naravno, još jedna bitna stavka u pravilnoj nezi kože nogu je i celulit! Ne smete ga zanemariti! Bitno je da prvo znate sve o njemu i kako nastaje! Redovnim pilinzima, masažama i vežbama možete ga se otarasiti!

Možete vi to same!

Foto: hairfinder.com, nstyleintl.com, thephotographerswife.com, vi.sualize.us, fabuloustouchspa.com

Смотрите видео: Ferrari Race To Immortality 2017 – Srpsko-Hrvatski titl

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *