5 razloga zbog kojih NE MRŠAVITE i pored sveg truda

Pazite šta jedete, držite dijete, čak i vežbate, ali rezultati nisu vidljivi čak ni posle dužeg perioda… Zašto je to tako? Možda pravite ovih 5 krucijalnih grešaka, a da niste ni svesni…

#1: Ne pijete dovoljno vode – pored toga što stručnjaci savetuju da se hidrirate na redovnoj bazi, mnogi ovo pravilo zaobilaze. Osim što će pomoći u hidrataciji organizma, voda je idealna da vas zasiti pre obroka. Ukolikko popijete čašu vode na prazan stomak, pre jela, jer će vam stvoriti osećaj sitosti i samim tim ćete pojesti manju količinu hrane. Takođe, stručnjaci savetuju da jedete voće i povrće sa dosta vode u sebi, jer ćete pojesti manju količinu hrane.

#2: Mislite da je 15 minuta treninga dovoljno – ukoliko imate psa pa ga izvodite u šetnje, nemojte misliti da je to dovoljno treninga za vas! Fitnes treneri tvrde kako je organizmu potrebno minimum pola sata vežbanja kako bi se ubrzao i pokrenuo metabolizam. Zato, patike na noge i trk napolje! 

#3: I zdrave namirnice goje – ukoliko ste sve nezdrave grickalice zamenili zdravim, to ne znači da smete da se prejedate. Orašasti plodovi, crna čokolada i suvo voće obiluju vitaminima, antioksidantima i mineralima, ali isto tako i kalorijama! Samo avokado ako se konzumira ceo ima preko 200 kalorija! Umereno je recept za vas!

#4: Zabranili ste sebi neku vrstu hrane – pored toga što to nije zdravo za vaš organizam, jer ga lišavate potrebnih nutrijenata i hranljivih materija, žudnja za „zabranjenom“ hranom će biti još jača. Ako ste npr. zabranili sebi testeninu, zamenite nezdravu, belu pastu, integralnom i testom sa celim zrnom pšenica.

#5: Ne jedete dovoljno velike porcije – ok, ovo ne znači da treba da se prejedate već samo da ne treba ni da gladujete. Odredite sebi porciju koja je fer prema vašem apetitu, ali i prema režimu ishrane kojeg se pridržavate. Ovako nećete doći u iskušenje da se u afektu velike gladi prejedete.

Ukoliko malo više povedete računa o ishrani i kontroli porcija, kao i načina vežbanja i aktiviranja tela, ne sumnjamo da ćete smršati!

Možete vi to same!

Foto: newstagept.com.au, Google images, PopSugar.com, healthycentralflorida.org

Смотрите видео: Zeitgeist vs. Isus

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *