7 načina da UKLONITE fleke od znoja sa garderobe!

Nije vreme da se oprostite od omiljenog komada garderobe samo zato što ne možete da uklonite nekoliko upornih mrlja! Delimo sa vama 7 načina i TRIKOVA kako da vašu odeću očistite i oslobodite od fleka od znoja, koristeći sastojke koje već imate u kući!

#1: Uz pomoć limunovog soka skinite uporne fleke: pomešajte jednaku količinu tečnosti soka limuna i vode i pre nego što majicu stavite na pranje istrljajte fleke.

#2: Tečni deterdžent i sunčeva toplota takođe odlično pomažu u otklanjanju mrlja. Pokvasite garderobu u lavoru sa toplom vodom, zatim izvadite iz vode i natopite isflekane delove tečnim deterdžentom. Zatim okačite odeću na sunčevu svetlost i povremeno kvasite delove koje ste natopili deterdžentom. 

#3: Natapkajte sunđerom rastvor od tople vode i kuhinjske soli mesto gde vam se stvorila fleka. Trljajte 5 minuta i mrlje će nestati!

#4: Hidrogen peroksid vraća belinu vašoj garderobi, a takođe skida i fleke! Pomešajte jednaku količinu hidrogena i vode i stavite na mrlju. U ovom slučaju koristite hidrogen SAMO za garderobu bele boje!

#5: Alkoholno sirće se takođe pokazalo uspešno u uklanjanju fleka! Natrljajte ga na mrlju, a potom normalno operite sa ostatkom veša.

#6: Napravite pastu od vode i sode bikarbone. Pored toga što će trljanjem ukloniti fleku, takođe će ukloniti i neprijatne mirise.

#7: Aspirin nije više samo za glavobolje! Izmrvite 2 aspirina i pola šolje tople vode, zatim komad odeće držite potopljen u toj mešavini 2-3 sata. Nakon toga operite sa ostatkom veša.

Možete vi to same!

Foto: banjaluka.com, Google images, Pinterest, telegraph.co.uk

Смотрите видео: Najbolje sredstvo za skidanje fleka

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *