9 ежедневни навици, които причиняват целулит

Когато трябва да изготвим списък на враговете на женската красота, ние вярваме, че повечето дами биха се съгласили, че на първо място трябва да бъде непопулярна "оранжева кора". Проблемът с целулита определено е един от най-упоритите при грижата за кожата и изисква много сериозен и многослоен подход. Това означава, че със сигурност не е достатъчно да отидете на масажния цикъл всяка година преди това и да лекувате кожата си с някой козметичен продукт. Трябва да сте постоянни, така че наистина няма да имате проблем с целулита.

Разберете по-долу които всички ежедневни навици причиняват целулита.

Не си спомняте: рутинна хигиена на зъбите, която безопасно предпазва от кариес

Много жени, и ако са слаби, могат да имат целулит. В това отношение обратното е вярно, че повече дами не се нуждаят от целулит върху тялото.

Също така, повече шансове и повече жени страдат от целулит, отколкото при мъжете. Целулитът е проблем, пред който са изправени много жени – всъщност, около 90% от жените страдат от нея, до известна степен, на бедрата, дупето, ръцете и корема.

Дори жените, които виждате във филмите и списанията, страдат от това неудобно въздействие на "прясното сирене". Така че знаете, че най-красивите жени в света имат същия проблем. Това не е причина да го искаш, нали?

Съществуват основно три типа целулит. Твърдият целулит често се среща при танцьори, състезатели или състезатели и е по-трудно решен. Въпреки това, този целулит често не се вижда като мек целулит. Меката целулит се появява на няколко части на тялото и не е лесно прикрепена към мускулите.

Целулитът може да възникне и поради лоша циркулация и / или задържане на течности. Тази област обикновено е крака при жените.

Причини за образуване на целулит?

Целулитът е вид мастна тъкан, която се намира под повърхността на кожата. Този слой свързва тъканта с много мастни клетки и е заобиколен от течност, която я храни и осигурява ефективна система за отпадъци.

Отпадъчните продукти трябва да бъдат отстранени, обаче, когато токсините са хванати в кожата, тази съединителна тъкан е осветена и симулира ефекта на целулита. Този слой също се сгъстява с възрастта, което може да доведе до вълнообразен ефект на целулита.

Има, обаче, разликата между целулит и мазнини, тъй като мазнините изолира тялото и успокоява органи, нерви и мускули, докато се предоставя на мускулите с възможност за използване на енергия.

Генетиката играе много важна роля при целулита. Ако баба ви, тогава майка ви е получила целулит през целия живот, е много вероятно целулита да се появи и в теб.

Поради тази причина винаги трябва да имате това предвид и да се придържате към здравословен начин на живот, така че да не се появяват на вашето място.

Освен това можете предпазливо да използвате някои от козметичните продукти, които оказват влияние върху намаляването и появата на целулита. Един от тях е антицелулитен гел, който показа ефективния си ефект при голям брой жени, на които той се усмихна на лицето си. Защо не опитате и вие?

Така че, не се отчайвайте. Целулитът не е нещо, което не може да повлияе по никакъв начин. Всичко зависи от вас и ще видите как променящите се навици на ежедневието водят до бързо разрешаване на проблемите с целулита. Избрахме 9 навици за Вас, които имат най-голям ефект върху поставянето на целулита върху тялото ви.

Липса на физическа активност

Упражненията са необходими, когато става дума за целулит. Без упражнения дори не мислете за премахването на целулита.

С правилния план за упражнения можете да намалите целулита и да направите долната част на тялото гладка и твърда. Проучвания, продължаващи 8 седмици, включващи 16 жени на възраст от 26 до 66 години, наблюдавали по-нисък целулит в долната част на тялото.

Смятате ли, че целулита се появява от нищото и влошава колко сте на възраст? Има две причини за това. Първо, това се дължи на промяната в тъканта. Тези линии на съединителната тъкан се сгъстяват през годините и кожата ви става по-тънка. Комбинацията от тези два фактора е по-изразен целулит.

Второ, и по-важното, средната жена губи 5 грама мускули и я заменя с около 15 грама мазнина на всеки десет години от живота си. Тъй като мазнината е много мека, тя не поддържа кожата ни като мускул, а също така заема повече място.

Когато упражнявате, е много важно да намерите адекватни упражнения, които да ви помогнат да затеснете тялото си и да изгубите целулита. Ако не сте сигурни кои упражнения могат да ви помогнат най-много, можете да се консултирате с професионални спортни треньори.

Процент на телесното тегло

Чрез намаляване на теглото си, имате възможност да имате по-малко изразен целулит. Просто мислете как краката ви ще изглеждат стегнати и гладки. Знаем, че сега почти не можете да изчакате морето и да се измъкнете до любимата си баня.

диета

Храненето е много важно, когато говорим за целулита. Разбира се, храненето засяга по-голямата част от вашето здраве, но и здравето на вашата кожа. Един от най-добрите начини за решаване на проблемите с целулита е просто здравословна и адекватна диета. Ще споменем няколко продукта, които най-добре засягат намаляването на целулита.

Сьомга – богата на антиоксиданти, които разграждат мастните клетки в целулита. . Омега-3 мастни киселини и сьомгата "намаляване на апетита и за ремонт и укрепване на кожата и влакната Това намалява натрупването на токсини в рамките на кръвоносен съд и подобряване на кръвообращението – отпадъци, които се улавя в тъканите, които изтласкват кожата.

Семена от слънчоглед – това е така, защото те представляват добър източник на витамин Е, калий и цинк, както и витамин В6. Не само, че витамин В6 помага на метаболизма на протеини, които укрепват и ремонт на съединителната тъкан, но и естествен диуретик, отстраняване на излишната вода и подуване на корема, което може да се направи по-видими целулит.

Пипер – пипер е богат витамин В6 който възстановява и укрепва съединителната тъкан, което ги прави отлично оръжие в борбата срещу нежелания целулит.

Проучванията също така показват, че капсаицинът може да увеличи метаболизма Ви с до 25% три часа след консумирането му. Тя дава на организма ви способността ефективно да изгаря калории, което помага при загубата на мазнини. Подобрява също кръвния поток, прочиства токсините и намалява натрупването на мастни натрупвания, което намалява не особено хубавия им вид.

Боровинки – къпини и боровинки увеличават производството на колаген, създавайки нова кожна тъкан. И подобрява тонуса и текстурата на кожата. Но това не е всичко: Тези тъмни плодове съдържат антиоксиданти, които разграждат мазнините, свързани с съединителната тъкан. Това позволява на кожата да държи мазнините под нея, вместо да ги бута напред и следователно изглежда грубо.

В допълнение към тези храни трябва да консумирате ябълков оцет, зелен и билков чай, зехтин и тъмен шоколад. Яжте протеини, отстранете захарта и мазнините. Приемът на пресни плодове и зеленчуци е незаменим.

Недостатъчен прием на вода

Снимка: kerala365.com

Целулитът е причинена от влакнести съединителната вени, които се свързват кожата на мускулите под и мастни клетки, които се натрупват между кожата и дълбоко структура се избутва срещу кожата.

Останалите рискови фактори за целулита обаче могат да бъдат променени, което означава, че можете да ги промените или управлявате.

Минималната препоръчителна дневна вода за средния човек е шест чаши вода. Въпреки това, колкото повече вода пиете, толкова по-добре. Времето, от което ще трябва да видите резултатите, ще варира в зависимост от индивида, в зависимост от тежестта на целулита ви и фазата, в която е.

Вашето тяло трябва да се научи и да създава навик да консумира повече вода. Когато тялото ви свикне с постоянния поток на водата, то ще премахне излишъка, който може да повлияе на целулита, защото тялото ви знае, че ще има постоянно допълнение към водата за функциониране.

Освен за пиене на повече вода, яжте здравословно ястие и практикувайте редовно.
Бъдете упорити и търпеливи. Тялото на жената е проектирано по различен начин от мъжете. Мазнините при жените обикновено се подреждат в бедрата, бедрата и гърлото. Така че, естествено, жените могат да се борят с целулита. Истинската цел е да се чувстваш и да изглеждаш здрав, не перфектен.

Хапче за контрацепция

Хормоналната контрацепция има множество ефекти върху тялото. Хормонните препарати не само се предписват за предотвратяване на бременност, но и за различни терапии.

Може да се случи, че някои хапчета причиняват сериозни проблеми при някои жени, докато други не се притесняват. Някои жени също могат да имат мастни депозити под формата на целулит.

стрес

стрес засяга секрецията на кортизоловите хормони. Кортизолът причинява съхранението на мазнини около стомаха, бедрата, венците и бедрата.

Хормонните колебания правят съединителната тъкан по-малко гъвкава, което е проблем в борбата с целулита.

Тъй като кортизолът обикновено предизвиква желание за сладкиши или изключително мазни храни, можете да го потискате с естествени храни като боровинки и ядки.

Опитайте се да се отпуснете и да гледате живота на светла страна. Не всички проблеми са толкова големи, колкото ви се струва. Научете техники за релаксация и дишане. практика йога и медитация всеки ден. Започнете с тези упражнения всеки ден за около десет минути и след това увеличете всеки ден все повече и повече.

пушене

Ние сме съвсем сигурни, че знаете много добре всички отрицателни страни пушене, но може да не сте знаели, че пушенето може да допринесе за образуването на целулит върху тялото ви. Пушенето може да отслаби кожата поради стесняване на капиляра и да повреди съединителната тъкан, което причинява появата на целулит.

Какво друго ви остава да оставите пури.

Тънки дрехи и кръстосани крака

Снимка: mojportal.mk

Ако носите тесни дрехи или за дълги периоди от време, пазете краката си кръстосано, повлияйте циркулацията и следователно окажете натиск върху главната вена по бедрото. Поради тази причина се наблюдава задръжка на течности, което утежнява симптомите на целулита.

алкохол

Алкохолът съдържа токсини и високо съдържание на калории. Алкохолът уврежда мускулите и кожните клетки. Всъщност, алкохолът винаги е в списъка на забранените неща, когато става дума за красота.
Калций и витамин С са силно абсорбирани и така алкохолът, който консумирате, блокира ефекта върху мазнините.

В допълнение към горното е важно да знаете, че болкоуспокояващите могат да повлияят и върху производството на целулит, тъй като те могат да причинят задържане на вода в тялото.

От друга страна, прекомерното излагане на слънце води до стареене на кожата и следователно влошава появата на целулит.

Солените храни и захарта засягат целулита, така че трябва да ги изхвърляте от ежедневните хранителни навици.

Сега, когато сте запознати с всички лоши навици, които засягат производството на целулит, е крайно време да започнете да променяте навиците си.

Не пропускайте:Красота ритуали Азия – открийте тайните на кралицата на кожите

Можете да го направите сами!

Начало снимка: redbookmag.com

Гледайте видеоклипа: More Than an Apple a Day: Preventing Our Most Common Diseases

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *