Dijeta ugljikohidratne izmjene. Žig-zag dijeta. Ženska stranica www.InMoment.ru

Dijeta ugljikohidratne izmjene. Žig-zag dijeta

Ne tako davno, prehrane s niskim udjelom masnoća bile su popularne. No, vrlo je brzo dijetetičari shvatili da ova metoda gubitka težine nije previše učinkovita. Činjenica je da kada naše tijelo počne primati manje kalorija, ona ide u hitan način i počinje pohranjivati ​​masti. To jest, imamo suprotan učinak.

Stoga je prehrana s niskim udjelom masnoća zamijenjena niskom razinom ugljikohidrata. Priznat je kao učinkovitiji, ali bilo je nekih neugodnih iznenađenja. Pokazalo se da ova prehrana ne dovodi do akumulacije masnoća, ali se također polako bori s masnoćom. Umjesto toga dolazi do podjele mišićnih vlakana. Stoga, sportaši koji su toliko voljeni low-carb dijetu, tijekom uporabe povećavaju količinu treninga kako ne bi izgubili mišićnu masu. Ostatak mora samo zavidno tražiti. Mogućnost trošenja pola dana u teretani ili zadovoljavanje ravnim, slabim mišićima privlači vrlo malo ljudi.

Zato su nutricionisti nastavili svoje istraživanje i stvorili novi sustav ishrane, koji se zvao Zigzagova dijeta ili dijetna dijeta ugljikohidrata.Načelo ove prehrane je vrlo jednostavno – trebate izmjenjivati ​​dane kad jedete hranu koja je slaba u ugljikohidratima, s danima u kojima postoji mnogo ugljikohidrata u vašem jelovniku.

Učinkovitost prehrane izmjeni ugljikohidrata

Dijeta ugljikohidratne izmjene stvarno je učinkovita, što potvrđuju mnogi sportaši i pokazuju poslovne zvijezde. Pokušajmo shvatiti kako to funkcionira.

u skladu dijeta izmjene ugljikohidrata nije teško, Trebate odabrati razdoblje mršavljenja za sebe. Nutricionisti preporučuju da ga koriste za 2 mjeseca. Ali možete podesiti ovo razdoblje. Dakle, cijelo ovo vrijeme podijeljeno je na cikluse 4 dana. U prva dva dana potrošnja hrane bogate ugljikohidratima treba biti značajno smanjena. Trećeg dana, naprotiv, morate jesti mnogo ugljikohidratnih hrane i 4-5 puta manje proteina. Pa, četvrti dan, unos proteina i ugljikohidrata trebao bi biti približno jednak.

Kako će tijelo reagirati na takvu hranu? Rijetko mislimo na taj osjećaj gladi samo kao signal koji naš mozak prima kad tijelo treba energiju da održi život, to jest glukozu. Glukoza dobiva tijelo od glikogena.Kad su te dionice iscrpljene, odlazi na masti koje mrzimo. Na kraju drugog dana ne možete se oprostiti. U ovom trenutku masti se spaljuju najbrže. Ako nastavite jesti hranu koja je slaba u ugljikohidratima, tijelo je pod jakim stresom i počinje pohranjivati ​​masti, stvarajući neku vrstu "sigurnosnog jastuka" u slučaju gladi. Istodobno, potrebna je energija za tijelo, što znači da će se koristiti mišićna vlakna.

Da biste spriječili taj učinak, potreban vam je treći dan bogat ugljikohidratnom hranom. Ali sadržaj kalorija dnevne prehrane trebao bi ostati isti. Stoga, trebate smanjiti količinu proteinske hrane u izborniku. Istodobno, trebate smanjiti potrošnju masnoća. Tijelo će nastaviti sagorjeti masti, ali istodobno, mišići neće patiti. Glikogen će biti pohranjen u njima i u jetri. Međutim, nadopuniti rezerve glikogena u jednom danu neće raditi. Dakle, četvrti dan hrane bogate ugljikohidratima, morate jesti manje, ali još uvijek u dovoljnoj količini. Tada slijedi sljedeći četverodnevni ciklus. Dakle, mi obmanjivati ​​tijelo, uzrokujući da se spali masti, ostavljajući mišiće neozlijeđen.

Ali kako će se naše težine ponašati? U prva dva dana obično traje 0,5-1 kilograma viška težine. Čak i treći dan, lik na ljestvici će biti isti. Ali uvečer četvrtog dana ili ujutro petoga dana izgubljena težina može se vratiti. Ali nemojte se brinuti zbog toga. Novo dobivena težina nije masnoća, već voda. Činjenica je da ugljikohidrati vežu vodu, ostavljajući ga u tijelu.

Šesti dan prehrane, ona će sići, a rezultat će biti minus 1-2 kilograma. Dakle, svaki ciklus vam omogućuje da se riješite 0,5-1 kilograma. Nakon 2 mjeseca možete izgubiti 7-15 kilograma. Rezultat ovisit će o početnoj težini, karakteristikama tijela i načinu života. Što je početna težina, to će brže prodirati kilograme. Ako se bavite sportom, također će pridonijeti brzom gubitku težine. Međutim, najbolje je postavljati vježbe na 4. dan svakog ciklusa. U ovom trenutku tijelo je u najstabilnijem stanju i može prenijeti stres od fizičkog napora bez problema.

Indikacije i kontraindikacije u prehrani izmjene ugljikohidrata

Dijeta ZigZag je pogodna za gotovo sve osim osoba koje imaju ozbiljne bolesti. Zahvaljujući kratkim ciklusima i uravnoteženoj prehrani, to uopće ne šteti tijelu, pružajući mu sve potrebne tvari.Istodobno, to je jedan od najučinkovitijih. Uz pomoć prehrane ugljikohidratne izmjene, vrlo brzo možete usmjeriti metaboličke procese tijela prema spaljivanju masnoća. Međutim, to ne zahtijeva ozbiljne napore i može se koristiti u bilo kojem trenutku. Sada ovaj sustav hrane je stekao nekoliko sorti. Ciklus se može protezati i do sedam dana. Možete odabrati opciju koja vam odgovara.

<>

Zigzagova dijeta također ne uzrokuje psihički stres. Ako idete na dijetu i znate da ćete u narednim tjednima morati potpuno odustati od nekih proizvoda, to je vrlo prešutno na vas. Stoga, svi ne održavaju dijetu, javljaju se kvarovi, a zatim osjećaj krivnje i smanjenje motivacije. Dijeta ugljikohidratne izmjene je apsolutno sigurna u tom smislu. Svaka osoba može živjeti bez ugljikohidrata dva dana.

Kontraindikacije ovom sustavu prehrane prvenstveno su ljudi s bolestima povezanim s metaboličkim poremećajima. Također, nemojte ga koristiti za osobe s problemima u bubrezima, jetri i gušterači. Naravno, morat će se napustiti tijekom trudnoće i dojenja, kao i od svih ostalih dijeta usmjerenih na gubitak težine.

Zigzag dijeta izbornika

Zapravo, izbornik se može promijeniti na temelju vaših navika i osobina tijela. Ovdje je osnovna shema koja se mora pridržavati.

U prva dva dana za doručak pojesti jedan mali dio salata povrća (isključujući povrće bogato škrobom – krumpir, bundeva, itd), ispunite ga sa žlicom biljnog ulja, niske masnoće sir i par jaja. Izbornik ručka sastojat će se od pileća prsa ili mršavih govedina, pirjanog povrća ili kuhane grah. Večera bi trebala biti komad ribe i salata opet od povrća s niskim sadržajem škroba.

Na treći dan za doručak sastoji se od šalice kaše od zobi s grožđicama i komad cijelog zrna. Za ručak, morate kuhati šalicu riže (smeđe, divlja ili smeđa), malo pileća prsa i salata. Za večeru, izbornik će se sastojati od makarona od čvrste sorte okusom s bilo ne-mast umak.

Četvrtoga dana doručak bi trebao biti ponovno s Herkulom s grožđicama i dijelom svježeg sira. Doručak se sastoji od dijela riže, pileće dojke i salate od povrća. Dijelovi mesa i mesnih jela trebaju biti približno jednaki težini. Za večeru se jede kuhana ili pečena riba, salata i nekoliko komada integralnog kruha.

Količina hrane koju jedete može varirati ovisno o vašim navikama i tenama. Ali imajte na umu da se morate pridržavati osnovnih načela, kombinirajući različite količine hrane bogate ugljikohidratima i proteinima.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: