Dijeta za repu za mršavljenje. Prednosti i izbornik prehrane repe. InMoment.ru ženska stranica

Dijeta za repu za mršavljenje. Prednosti i izbornik prehrane repe

Cikla dijeta spada u kategoriju tzv mono-dijeta, od kojih je značenje koristiti samo jedan proizvod za određeni vremenski period. U pravilu, vrijeme za praćenje mono-dijete je prilično kratko, ne više od 7 dana. To je zbog činjenice da monotonija prehrana smanjuje količinu hranjivih tvari, minerala i vitamina koji ulaze u tijelo, čineći ga ranjivim i nezaštićenom. Međutim, mono-dijeta omogućava u najkraćem vremenu da biste dobili osloboditi od nekoliko dodatnih kilograma, zbog čega je popularnost ove vrste dijeta je uvijek visoka.

Dijeta dijeta: Dostojanstvo i koliko izgubiti

Monodiet, čiji je glavni sastojak repu, omogućava ne samo da postane malo tanji, već i da poboljšava zdravlje. Cikla u antici je bio poznat po svojim korisnim svojstvima, posebno, to se često koristi kao anti-upalne, diuretik, laksativ i analgetik. Također je vjerovao da redovito konzumiranje cikle pomaže kod bolesti probavnog trakta, pa čak i uklanja hemoroide.

Također, repa – bogat izvor različitih vitamina, organskih soli, elementima u tragovima i vlakana.Optimalnu kombinira kalijeve i kalcijeve soli, soli kobalta su prisutni, potrebne za sintezu hemoglobina i vitamina B12 je sadržan jod, koji igra važnu ulogu u štitnjače. Pripravak također sadrži folnu kiselinu repa – sinteza prirodnog krvi papučicu i vitamina, kao što tvari betain utječe na normalizaciju metabolizma lipida u ljudskom organizmu.

Dakle, nakon prehrane repe za mršavljenje, možete se riješiti mržnje kilograma i zasititi svoje tijelo korisnim tvarima. Ipak, treba imati na umu da, kao i svi drugi mono-dijeti, dijeta koja se temelji na repe treba biti kratkotrajna, a nužno je slijediti ga jasno i svjesno.

Ovisno o individualnim karakteristikama dijetalne prehrane, dijeta vam omogućuje da izgubite 3 do 5 dodatnih funti tjedno. Nije preporučljivo dijeta za smanjenje tjelesne težine kod osoba s visokim krvnim tlakom, bolesti bubrega i onih koji pate od dijabetesa.

Proizvodi repe od dijeta za mršavljenje

Cikla prehrane diktira potpuno isključivanje iz prehrambene prehrane svih proizvoda, s izuzetkom repe,kao iu ograničenoj količini mrkve, te u minimalnoj količini biljnog (poželjno maslinovog) ulja, češnjaka, kisele masnoće i raženog kruha. Što se tiče tekućine, čiste vode za piće i svježe pripremljenog zelenog čaja bez šećera, dozvoljeno je u neograničenom volumenu. Alkoholna pića tijekom trajanja dijetalne repe za mršavljenje strogo su zabranjena jer potpuno neutraliziraju blagotvoran učinak repa na tijelo.

Repu se može jesti sirovo, kuhano, pečeno, kao i svježe stisnutu sok od repe. A u hrani će odgovarati i "vrhovima", i "korijenima" ovog povrća.

Od repa, možete pripremiti razne salate, kombinirajući ribani ili sjeckani korijen sa svježim zelenim lišćem, malom količinom mrkve, maslinovim uljem i češnjakom. Neophodno je izbjegavati upotrebu soli i raženog kruha samo u prehrani kako bi se lakše popili sjeme od repe ili sok od repa. Ponekad se jedna repa može zamijeniti mrkvom. U tom slučaju, morate dodatno jesti žlicu kiselog vrhnja, jer tijelo upija taj korijen samo u kombinaciji s mastima.

Unatoč slaboj prehrani, dijeta dijeta za smanjenje tjelesne težine, u usporedbi s drugim mono-dijetama, prenosi se prilično lako, budući da su repe su zadovoljavajuće i ukusno povrće. A činjenica da se repe uzimajući u obzir može konzumirati u neograničenim količinama, omogućuje vam da se ne osjećate gladnima. Ipak, stručnjaci ne savjetuju da dnevno prelaze dva kilograma povrća. Što se tiče broja obroka, oni bi trebali biti najmanje 4, ideal se smatra hranom u malim obrocima svaka dva sata. Ciklus dijeta se ne preporučuje da se zloupotrijebi, može se slijediti ne češće nego jednom u tri mjeseca, a za održavanje postignutog rezultata bolje je organizirati ciklus dana od istovara, a ne prejedanje.

<>

Uzorak izbornika prehrane repe

Za oznaku približan izbornik repa može izgledati ovako (za jedan dan):

Doručak: dvije žlice sokova repa, salata sirove ribane repe i mrkve, začinjena žličicom maslinovog ulja, zelenog čaja;
Drugi doručak: jedna kuhana repa, izrezana u kocku;
Ručak: Cikla (od korijena i lišća), kriška raženog kruha, zelenog čaja;
Snack: čaša sok od mrkve, pola kuhana repa;
Večera: cijela cikla, cikla i salata od mrkve (s sirovog povrća) s češnjakom i maslinovim uljem, zelenim čajem.

Pojednostavljena verzija repa prehrane

Postoji i manje stroga varijacija prehrane repe, koja ne daje rani rezultat, ali kako kažu "radi za budućnost". U ovom slučaju, ne morate u potpunosti napustiti uobičajenu prehranu, ali prije svakog obroka morat ćete piti svježe stisnutu sok od repe. Preporuča se započeti s jednim čajnom žlicom, postupno stavljajući količinu sok na tri žlice odjednom. Da bi se poboljšao rezultat, preporuča se i zamjena jednog obroka, po mogućnosti ako je osnovna, salata s crijevo s dodatkom mrkve i maslinovog ulja. Takva prehrana može se držati od 10 do 14 dana, naravno da će to biti više od zdravstvenog karaktera, izglađivanje ten i poboljšanje općeg blagostanja, ali to može utjecati na mršavost lik na najbolji način. Međutim, treba imati na umu da su alkoholna pića, gazirana voda, masna, začinjena i slatka hrana tabu neko vrijeme beta dijeta.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: