Dijetalni meso. Kako kuhati jelo od mesa. Ženska stranica www.InMoment.ru

Dijetalni meso. Kako kuhati prehrambeno meso

Postoji mišljenje da mesni proizvodi štete ljudskom tijelu. U posljednjih nekoliko godina, ovaj pogled sve više osvaja svijet, a pod pritiskom mnogih ljudi u potpunosti odbijaju od mesa. Međutim, nemojte se svađati tako kategoricno. U stvari, meso je važan izvor potpunih proteina sa superiornom stupanj razumljivosti, uključujući i zbog esencijalnih aminokiselina u svom sastavu. Uključite samo u prehranu u svrhu dobivanja koristi od takvog obroka trebate prehrambene vrste mesnih delicija.

Fotografija: prehrambeno meso

Značajke prehrambenog mesa

Pojam "prehrambeni" može se dešifrirati kao "prikladan za uporabu u prehrani". Potonji zauzvrat uključuje pažljivi sastav dnevne prehrane, uzimajući u obzir svrhu za koju se provodi ta metoda prehrane: smanjiti težinu ili u vezi s postojećom bolesti. U svakom slučaju, izbornik prehrane pretpostavlja delikatnost prehrambenih proizvoda koji imaju specifične osobine. Kategorija tih pokazatelja, koja se primjenjuju, uključujući prehrambene proizvode, uključuju:

  • Niska kaloričnost, zbog sadržaja u delikatini male količine životinjskih masti i ugljikohidrata. Prve su sirovine za formiranje kolesterola, koje "začepljuju" krvne žile i povećavaju rizik od krvnih ugrušaka pri visokim razinama krvi, a posljedično – udaraca i srčanih udara. Druga obilje masti, sustavno ulazi u ljudsko tijelo, nema vremena provesti i stavlja se na stranu za pohranu. Što se tiče ugljikohidrata, oni su poput lipida, mogu se pretvoriti u dodatne kalorije i povećati razinu glukoze u krvi.
  • Prisutnost dovoljne količine visoko kvalitetnog proteina. Protein je građevni materijal za mišićno tkivo, a apsorpcija prehrambenih proizvoda bogatih aminokiselinama, pouzdano štiti mišiće od iscrpljenosti u slučaju ciljanog gubitka težine. Osim toga, bjelančevine nadopunjuju zalihe energije koje nisu gore od ugljikohidrata s lipidima, ali ne izazivaju razvoj cjelovitosti.

  • Mnoštvo mikro, makronutrijenata i vitamina važnih za održavanje odgovarajuće razine gurmanskog zdravlja. Navedeni mineralni i organski spojevi stvaraju ravnotežu hranjivih tvari u ljudskom tijelu, uklanjaju poremećaje u radu vitalnih organa.Kalcij, magnezij, željezo, kalij, fosfor, cink, bakar, vitamini B, E, K, A – sve se to može postići uključivanjem prehrambenih proizvoda od mesa u vašu prehranu.

Vrste prehrambenog mesa

Meso, koje ima gore opisane karakteristike, može biti od nekoliko sorti.

Fotografija: prehrambeno meso

Pileće meso, točnije – pileća prsa. Ovo je tzv. Bijelo meso. Udio bjelančevina u ovom mesnom proizvodu iznosi 20%. Masnoća je također prisutna, ali njegova količina rijetko doseže spomenuti broj: obično je 9-18%. Piletina je zasićena biološki aktivnim tvarima i mineralnim solima. Ova vrsta prehrambenog mesa je pogodna za upotrebu čak i za majke i bebe koje se bave djetetom kao komplementarnu hranu. Kvalitetna pileća prsa, u pravilu, prekrivena je nježnom kožom svijetlo ružičaste boje. Pri odabiru, dajte prednost svježem mesu. Kalorijski sadržaj pilećeg prsa je 113 kcal.

Meso purice. Nedaleko pilećeg mesa u smislu energetske vrijednosti: sadrži samo 112 kcal. Karakterizira ga i visoka probavljivost ljudskog tijela, prisutnost obilje vitamina, osobito P i B skupine.Fosfor u ovom proizvodu je veći nego u morskoj ribi; Osim toga, bogat je selenima. U turskoj nema praktički nikakav kolesterol. Najbolje je kupiti meso koje je bez kože.

Fotografija: prehrambeno meso

Najviše dijetalnog mesa životinja je kunić. Proteini, masti i ugljikohidrati su u njemu u gotovo idealnim omjerima. Korisna svojstva mesa kunića uključuju sposobnost normalizacije razina "lošeg" kolesterola u krvi i povećanje brzine metabolizma. Rabbit je hypoallergenic proizvod. Količina proteina u ovoj delikatesi iznosi 21%, sadržaj masti ne prelazi 15%. Svježa polovica zečeva mora imati blijedo ružičastu boju.

Niska kalorija i apsolutno niske masnoće također su teletina. Ovo meso je prepuna minerala i vitamina. U 100 g je samo 100 kcal, od 10 do 20% proteina i 2 g masti. Zasigurno je poznato da upotreba ove vrste prehrambenog mesa smanjuje razinu glukoze u krvi. Međutim, mnogi stručnjaci slažu se da stupanj probavljivosti ostavlja mnogo želje.

Malo masnoće i, u skladu s tim, kalorije sadrže konjsko meso s divljači. Međutim, teško je kupiti takve vrste mesa zbog njihove niske prevalencije i visokih troškova. A kvaliteta okusa ovih vrsta mesnih proizvoda kao što nisu svi.

Popis prehrambenih sorti siromašnog mesa je blizu mršavih goveda. Najkorisniji segmenti trupova su tanki dio i vrećica. Mast kalorija goveđi bez međusloja u opsegu od 140 – 158 kcal po 100 g poslastica. Ova vrsta mesa je bogata vitaminima E, PP, skupinom B; kobalt, mangan, molibden, jod, fosfor, kalcij, natrij, magnezij. Kad kupujete, obratite pažnju na boju mesa (to bi trebao varirati od ružičaste do svijetlo crvene), prisutnost file elastičnosti i ugodan miris.

Fotografija: prehrambeno meso

Kako kuhati prehrambeno meso

Ako je niske kalorijske, što ima uravnotežen kemijski sastav mesa proizvoda toplinski tretiran, bez obzira na preporuke nutricionista, ona će izgubiti svoja hranjiva svojstva i da će biti u mogućnosti staviti svoje zdravlje i težinu od drobljenja udarca. Zato uzmite u obzir sljedeće savjete.

  • Nemojte pržiti meso u tavi. Nemojte to raditi čak i ako koristite biljna ulja, a ne životinjske masti. Inače, što će povećati energetsku vrijednost po stopi proizvoda na impresivnih dimenzija, što naravno nije u svoju korist.
  • Nemojte dodavati masne umake kao što su majoneza, domaća vrhnja za jelo od mesa.To će također povećati sadržaj kalorija u proizvodu.
  • Nemojte se nositi sa začinima. To se posebno odnosi na one dodatke koji imaju oštar ukus – ovi začini ne samo nekontrolirani apetit.
  • Ako želite marinirati dijetnu poslasticu, odbijajte koristiti ocat. Alternativno, možete kombinirati maslinovo ulje s limunovim sokom kao marinada.
  • Stvarno je korisno kuhati, kuhani, pečeni u pećnici, meso od pari. Ukusna i apsolutno sigurno za zdravlje proizlazi iz takvih kroketima proizvoda, kotleta (pržena, pare), sarma, složenaca, mob.

Fotografija: prehrambeno meso

  • Pokušajte ne jesti prehrambene vrste mesa kao samostalne poslastice. Najbolji način konzumiranja ove delicije jest da je kombinira s povrćem i biljem. Na primjer, jesti gulaš s povrćem salata, začinjena limunovim sokom ili biljnog ulja, kao ukras. Ili uzmite obrok s mesnim proizvodom pečenim u pećnici i gulaš od pirjanih tikvica, patlidžana, paprike, luka i mrkve.

Bon appetit!

Meso za mršavljenje

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: