Elastičnost kože. Kako povećati elastičnost kože: ulja i proizvodi koji povećavaju elastičnost. InMoment.ru ženska stranica

Elastičnost kože. Kako povećati elastičnost kože: ulja i proizvodi koji povećavaju elastičnost

Elastičnost kože

Naša koža može izgubiti elastičnost i elastičnost ne samo u dobi, već i iz drugih razloga. To može biti nepravilna ishrana i briga, sušenje i dehidracija kože, trudnoća, brzi gubitak težine, utjecaj štetne ekologije itd.

Danas postoji dovoljno kozmetičkih sredstava za rješavanje situacije, ali ovdje ćemo malo razgovarati o upotrebi masnih ulja, kao i neke proizvode koji vraćaju kožu na izgubljenu elastičnost, čine ga glatkom i podatnom.

Kako povećati elastičnost kože

Riža je kultura poznata u našoj zemlji, ali malo ljudi zna da se rižino ulje koristi u kozmetici. Nabavite ovo ulje iz riže; omekšava kožu, hidratizira, sprječava pojavu ranih bora, ima regenerirajući učinak, a posebno se preporučuje za žene stare 50 i više godina. Sadrži skvalen, nužan za normalni metabolizam u koži, apsorbira lako i ne pokriva pore. Možete ga koristiti za njegu kože male djece i kao krema za sunčanje.

Borage oil, koji se također naziva borage ili borage oil, je vrlo bogat nezasićenim masnim kiselinama, a njihova koncentracija je vrlo visoka.Ima mnogo drugih hranjivih tvari, pa se koristi za liječenje kože i drugih bolesti. Koristi se za ekcem, psorijazu, dermatitis, alergije, upale kože i čak mastitis; uključiti u sastav kozmetike i bioadditivne tvari; revitalizira umornu, blijedu suhu kožu, zadržava vlagu u njemu, vraća strukturu, povećava zaštitna svojstva i elastičnost.

<>

Proizvodi koji povećavaju elastičnost kože

Bez obzira na ulja koju koristimo, moramo se sjetiti da elastičnost kože ovisi o količini vlage u svojim tkivima. Koža mora biti vlažna, a ne samo izvana, ali i iznutra – treba piti samo čaj ili kavu, ali i čistu vodu. Usporedno mlade žene su vrlo korisne, ali za one koji su već u dobi, dok koristite kozmetiku koja vezuje vlagu.

Hrana je važna i za elastičnost kože, a ovdje je nemoguće govoriti o svima. Većina njih ne pripadaju egzotičnoj, a prodaju se u redovitim trgovinama.

Konvencionalni heljda, ako ga uzmete ozbiljno, pomaže u održavanju kože mekog za vrlo dugo vremena. Nutricionisti čak to nazivaju obradom protiv starenja, iako svaku ne voli svinja od heljde, i kuhajte od heljde, a ne pogodite druga jela.U heljde, puno rutina je flavonoid koji podržava elastičnost kolagena i usporava pojavu bora i nezasićenih masnih kiselina – njihova su prednosti za kožu već poznata.

Element mladosti naziva se silicij, a proizvodi u kojima se nalazi, savršeno zadržavaju elastičnost i elastičnost kože. Silicij je bogat: žitarice, mekinje, neke voće i bobice; kupus, mrkva, krastavaca i drugo povrće; svježe bilje, sjemenke, proklijevano sjeme žitarica i sl.

Ako je koža izgubila elastičnost i postala blijeda, moglo bi značiti da nema željeza. To je samo puno u heljde, kao i zobene pahuljice, žumanjka, jetra i crvenog mesa: teletina, zečji meso; nešto manje u svinjetini, janjetini i piletini.

Za elastičnost kože i susreće selen – to štiti od mnogih agresivnih utjecaja. Mnogi selenija u kokosima i brazilima, plodovima mora, tune i sardinama, svinjetini i govedini jetre, jaja, češnjak, smeđa riža, zrna pšenice. U ribi i plodovima mora također sadrži cink – također ne dopušta koži da izgubi elastičnost; njegov izvor je također pšenična mekinja, kvasac, govedina, jetra od teletine, kakao, sjemenke bundeve, orašasti plodovi i gljive.

Ako redovito dodate na doručak zrnca pšenice, koža će dugo izgledati mlada i zdrava. Biološki aktivne tvari sadržane u njima pomažu ažurirati ne samo stanice kože, već i stanice cijelog organizma. Posebno su bogati pilići s vitaminima E i B; dodajte ih jogurte, žitarice, salate, a vaša će koža povratiti elastičnost.

Ako vaša koža još nije izgubila elastičnost, onda ste sretni – samo trebate nastaviti podupirati ga u ovom stanju, promatrajući neka pravila zdravog načina života i potpuno jesti. Ne jedite pikantne začini i umake, pržene, masne, slatke i slane jela – ne ugrožavajte svoju ljepotu i mladost. Neka vaša hrana sadrži samo svježe i prirodne proizvode i pokušajte kuhati, čak i ako vam se čini da nema vremena za to. Spavajte koliko vam je potrebno za dobar odmor; češće u zraku; odaberite pravu šminku.

Na žalost, mnoge mlade žene danas puše, a zapravo pušenje je otrov za kožu. Ako mislite da se ne možete riješiti ove navike, pomirite se s tim,vaša koža će imati zemljani boja je suha, a ona će se pojaviti rano bore, ili će biti previše masna i prekrivena prištićima i aknama – ukratko, svoje elastičnosti i ljepota je bolje zaboraviti.

A ako je ljepota i mladost važnije, pokušati izvesti barem jednostavne savjete koje dajemo u ovom članku.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: