Eterično ulje od sandalovine: sastav, prednosti, primjena i obrada ulja od sandalovine. Sandalovo ulje u kozmetici za lice, ruke, nokte i kosu. InMoment.ru ženska stranica

Eterično ulje od sandalovine: sastav, prednosti, primjena i obrada ulja od sandalovine. Sandalovo ulje u kozmetici za lice, ruke, nokte i kosu

Eterično ulje od sandalovine je proizvod bogate povijesti, koji broji više od 4000 godina. Spominjanje je pronađeno čak iu drevnim tekstovima napisanim na sanskrtu. U Indiji je korištena u vjerskim ritualima, u pušenju svijeća za opuštanje i prijelaz u meditativno stanje. U Egiptu ulje od sandalovine za balzamiranje. Osim toga, iscjelitelji svih drevnih civilizacija znali su ljekovita svojstva ovog ulja. Do danas, eterična ulja od sandalovine i dalje ostaje glavno ulje za meditaciju, te je neophodan sastojak parfema i kozmetičkih industrija.

Eterično ulje od sandalovine: sastav

Eterično ulje od sandalovine – rezultat dugotrajne destilacije vodene pare (48 do 72 sata) prethodno natopljenih sandalovih čipova s ​​dobi od najmanje 30 godina. Čips se dobivaju kako iz drveta tako i od korijenskog sustava. Domovina sandalovine smatra se tropskim područjima Južne Azije, a najbolje od svega ove biljke osjeća se na nadmorskoj visini od 600 do 2500 metara nadmorske visine. Zbog činjenice da za dobivanje 100 kg eterično ulje od sandalovine Potrebno je oko 1 tone barked drva i jer resursi ove vrste stabla su teško iscrpljeni, trošak ulje od sandalovine je vrlo značajan, oko 700 rubalja po 1 ml.

Do 90% ulje od sandalovine santalol je komponenta, pored njega tu su: teresantalol, Santal, santalon, Djed i santenon. Prema konzistenciji je gusta, viskozna, sa žućkasto primjesa i trava-vosak arome.

Ulje od sandalovine: prednosti, upotrebe i tretmani
svojstva ulja od sandalovine

Upotreba eteričnog ulja od sandalovine je vrlo raznolika. To se koristi za liječenje ljudi za aromatiziranje alkoholnih pića, parfeme i kozmetičke industrije, kao i odbijajući (eliminira gori, boli i ottok uboda insekata).

Za početak, ulje od sandalovine ima izrazito antiseptička, baktericidna i protuupalna svojstva. Jednako će pomoći i kod vanjskih kožnih infekcija i bolesti dišnih i probavnih sustava.

Eterično ulje ima sandalovine antitussive i iskašljavanje djelovanje, tako da se učinkovito bronhitis (uključujući kronični), tonzilitis, rinitis, SARS, i druge bolesti u pratnji suhi kašalj.Korisno za urogenitalnog sustava, kao što pomaže da se nosi s cistitis, uretritis i vaginitis, je diuretik i protivoottochnym učinak. Na redoviti program normalizira menstruacijski ciklus, poboljšava potenciju kod muškaraca i povećati seksualnu želju kod žena se smatra svojevrsni erotski stimulator.

Ulje od sandalovine ne samo smatra glavno ulje za meditaciju. Zahvaljujući posebnim svojstvima, opušta i smiruje, donosi čovjek mirni u stresnim situacijama, eliminira grintav, a prenosim snage i toniranje tijela. Vjeruje se ulje od sandalovine otvara ljudima kreativni početak, talent, daje osjećaj osobne punine. Također pomaže liječiti glavobolje i nositi se s nesanicom.

Eterično ulje sandalovine može se koristiti za inhaliranje (3 kapi na mali spremnik s vrućom vodom) i aroma lampe (7 kapi po 20 kvadratnih metara), dodaje se u kupelj (9 kapi po 200 litara vode) i ulja za masažu (8 kapi po 30 grama bazama ), čine losione i obloge. Oni čak mogu obogatiti vina buket, počevši od proporcija kapljice ulja 5 u 750 ml vina.Kao iu parfumeriji, dodano alkoholnom piću, to će dati okus laganom "istočnom" smjeru.

<>

Ulje od sandalovine je kontraindicirano kod trudnica i osoba s kroničnom bolesti bubrega.

Sandalovo ulje u kozmetici za lice, ruke, nokte i kosu

Eterično ulje od sandalovine stoljećima su se služili za održavanje ženske i muške ljepote raznih dobnih skupina.

Za mlade djevojke i dječake, ulje od sandalovine može pomoći u uklanjanju akni, regenerira se dobro i smiruje epidermalne stanice, preporučuje se vlasnici tipa masne kože.

U zrelijoj dobi, ovo ulje djelotvorno je za pomlađivanje, izglađivanje mrežnih bora, uklanjanje blaženosti. Osvježava, daje ton kože i zategne obrise lica.

Za kozmetičku svojstva eteričnog ulja od sandalovine također se odnosi na njegovu sposobnost da izbriše kožu, kako bi se postigla prirodna boja. Osim toga, to je izvrstan hidratant. Kada se pomiješaju s bilo kojim prirodnim biljnim uljem, losion je spreman brinuti se za nadraženu kožu nakon brijanja.

Zbog svog posebnog delikatnog učinka ulje od sandalovine pogodan čak i za nježnu kožu oko očiju, kao i za druga područja s obloženom kožom.

Ulje od sandalovine – izvrstan alat za njegu kose. primjena ulje od sandalovine pomoći će zaustaviti gubitak, ukloniti perut, ojačati i stimulirati rast kose. Može se dodati šamponima, regeneratorima i balzama, a možete se primijeniti na savjete češlja i samo četkanje vaše kose na taj način. Takav složeni učinak vratit će zdravlje vaše kose i dati im sjaj.

Ulje od sandalovine djelotvorno je za prevenciju i suzbijanje proširenih vena. Poboljšava cirkulaciju krvi i mikrocirkulaciju krvi, tonira mišiće venskog zida, čime se sprječava pojava takve neugodne bolesti.

Za kozmetičke svrhe eterično ulje sandalovine može obogatiti najčešće korišten znači da – kreme, maske i losione za tijelo i tako dalje (po stopi od 4 kapi 20 grama bazom), a može se koristiti u čistom obliku, u kombinaciji s drugim vrstama eteričnih ulja ,

Na primjer, kao postupak protiv starenja, preporučuje se napraviti masku sljedećeg sastava: sandalwood 1 k., Vetiver 3 k., Tamjan tamnica, 3 k., Jojoba ulje 1 žlica.Dobiveni pripravak treba nanijeti na kožu lica, ostaviti 15 minuta, nakon čega se višak ulja uklanja uz pomoć prirodne ružičaste vode.

I u prisutnosti akni, ulje od sandalovine bolje je primijeniti pointwise na mjesto upale nekoliko puta dnevno.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: