FANTASTIČNI novi načini upotrebe PROVIDNOG laka za nokte

Providni lak sigurno uvek imate u svojoj kozmetičkoj torbici. Uvek je tu da nokte učini lepim i sjajnim i zaštiti ih od krzanja i listanja, ali i da obezbedi dugotrajnost vašeg novog manikira. Vrlo često ga koristimo i kada nam pukne čarapa pa se izvuče žica, jer providni lak jako efikasno sprečava dalje širenje pukotine.

Međutim, pored lakiranja noktiju i sređivanja najlon čarapa, providni lak možete koristiti na još jako korisnih načina!

U današenjm postu otkrivamo vam one koje su nas najviše oduševili. Pogledajte naš mali vodič i zavolećete providni lak kao nijedan do sad! 

1. Pridužite život nakitu od božuterije – Nakit od bižuterije vremenom gubi boju i sjaj, pa izgleda staro i neugledno. Da vam se ovo ne bi dešavalo upotrebite lak za nokte i čim kupite njogu ogrlicu, minđuše ili prsten, odmah ih premažite lakom. Tako ćete garantovano produžiti vek svog omiljenog nakita. Takođe, koristeći providni lak možete i da fiksirate olabavljeni kamen na nakitu. Samo natopite ivice lakom i ostavite da se osuši.

Foto: notquiteamishliving.com

2. Osigurajte dugme – Ako ste pimetile da vam se dugme na kaputu, košulji ili jakni olabavilo, samo premažite konac providnim lakom i on će sprečiti dalje odšivanje. Takođe, možete zaštiti osetljive biserne dugmiće od krzanja i oštećivanja tako što ćete ih cele premazati providnim lakom.

Foto: peekyou.com

3. Fiksirajte šraf na naočarama – Koliko puta vam se desilo da se šraf na doptrijskim ili naočarima za sunce olabavi, pa vam ne stoje na licu kako treba? Da se to ne bi dešavalo, premažite šrafove bezbojnim lakom čim kupite naočare, a ako je šteta već nastala, zategnite šraf, pa uradite isto.

4. Sprečite nastanak rđe – Nameštaj koji je izložen vodi – u kupatilu ili na terasi – možete zaštiti od rđanja tako što ćete pregibe, šrafove i spojna mesta premazati providnim lakom za nokte.

5. Zatvorite kovertu – Ako koverta nema lepak ili jednostavno želite da je bolje zalepite nakapajte par kapi providnog laka duž poklopca koverte i jednostavno zalepite. 

Foto: papermart.com

6. Prvucite konac kroz iglu sa lakoćom – Muke sa uvlačenjem konca kroz iglu od sada zaboravite. Jednsotavno vrh konca premažite providnim lakom i sačekajte da se osuši. Lak će stvrdnuti konac i tako olakšati njegovo provlačenje kroz rupicu na igli.

Foto: atryatdiy.wordpress.com

7. Sprečite rascvetavanje pertli – Sećate sa da smo kao deca zaista često imali problem sa rascvetanim pertlama. Ona plasika koja je drži na mestu pukne i pertla polako krene da se raspada. Da biste ovo sprečili jednostavno krajeve premažite debljim slojem providnog laka za nokte. Isto možete uraditi i sa satenskim trakama kojima pakujete poklon ili nekim drugim tkaninama koje imaju tendenciju da se rascvetavaju.

8. Popravite polomljen nokat – Za ovaj poduhvat će vam pored providnog laka biti potrebna i kesica od čaja. Za detaljno upustvo kako da umanjite štetu pogledajte OVAJ link.

Foto: theteacupoflife.com

9. Sprečite širenje bradavice – Bradavice na koži su zaista mrska pojava, ali što je najgore lako se šire pa možete ući u začarani krug njihovog lečenja i ponovnog pojavljivanja. Čim primetite jednu uzmite providni lak za nokte i premažite je. Ovo će sprečiti širenje ovog kožnog virusa i vremenom je isušiti. 

10. Napravite vodootporne šibice – Ovo je sjajan savet za sve vas avanturiste koji često idete u prirodu na kampovanje ili paninarenje. Da biste zaštititi šibice od kvašenja i učinili ih vodootpornim premažite ih providnim lakom, posebno se fokusirajući na vrh. Ostavite da se osuše, pazeći da vrhovi ostanu slobodni tokom tog procesa. Šibica će psotati vodootporna a lako će se zabaliti kada je kresnete o kremen.

Foto: firewood-for-life.com

11. Napravite lak u boji – Uz pomoć providnog laka lako možete napraviti lak u bilo kojoj boji! Biće vam potrebna još samo stara senka za oči ili pigment u željenoj nijansi. Detaljno uputstvo pogledajte na OVOM linku!

Foto: michellephan.com

12. Zaustavite ,,žicu“na čarapi – Možda i najpopularniji alternativni način upotrebe providnog laka. Čim primetite da vam se pojavila rupa na najlon čarapi, sa svih strana je namažite lakom. Ovo će sprečiti njeno dalje širenje!

Foto: instructables.com

Možete vi to same!

Смотрите видео: Mala škola geliranja

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *