Greške koje pravite tokom brijanja nogu

Brijanje nogu kod većine žena predstavlja svakodnevicu.

Sigurni smo da imate neki svoj ritual kada je ovaj vid higijene u pitanju, ali smo isto tako sigurno da s vremena na vreme pravite bar neku od grešaka pri brijanju.

Svest o njima treba da imate jer će napraviti kontraefekat od onog koji želite da postignete – a to je da imate lepe i glatke noge.

Pogledajte koje su to najčešće greške u brijanju i ako se u nekoj prepoznate, vreme je da menjate navike.

1. Brijete noge čim uskočite ispod tuša – Jasno je da želite to obaviti što prije, ali stručnjaci preporučuju da pričekate 15 minuta pre nego što se bacite na eliminisanje dlačica. Topla voda tuša će omekšati dlake i otvoriće folikule. Ipak ne treba ni predugo da čekate jer će koža nakon 15 min početi dabubri što će otežati temeljno brijanje.

2. Vučete brijač u pogrešnom pravcu – Prve poteze brijačem po koži uvek pravite u smeru rasta dlake da ih skratite, a tek zatim povucite u suprotnom. A ako imate osjetljivu kožu nemojte menjati smer i dlake “izbrijavati”. Tako uzrokujete iritacije, stvarate veće mogućnosti za posekotine i sl.

3. Brijete noge “na suvo” – Ma koliko bile u žurbi, nikada, ali NIKADA nemojte da brijete noge bez penu, kreme ili šta već koristite za brijanje. Tako ćete dobiti efekat ,,išmirglane“kože, perutaće se i dobiti onaj beličasti suvi izgled. Takođe, rizikujete i da se posečete, jer koža nije dovoljno glatka i brijač teže klizi. 

4. Pozajmljujete “muški” brijač – Kada je vaša “na izmaku snaga”, a vreme je za novo brijanje, nemojte uzimati partnerov brijač. Uvek imajte rezervne u kupatilu, a ako ste ostali bez njih, suzdržite se dok ne odete u nabavku. Upotreba tuđih brijača (pa makar to bili ipartnerovi) povećavaju mogućnost nastanka infekcija.

5. Koristite sapun za brijanje – Izbegavajte da koristite sapun za ,,podmazivanje“nogu pre brijanja. On je čak i gora opcija nego brijanje “na suvo”. Sapun isušuje kožu i previše je agresivan. Istina, on hoće pomoći glatkom klizenju brijača niz kožu, ali čim posušite noge peškirom primetićete da su suve i da se perutaju. Regenerator za kosu biće dobar izbor ako ste ostali bez specijalizovane kreme za brijanje.

6. Koristite jednokratne brijače s jednom oštricom – Ovo je ok ako ste na putu ili u hotelu i niste u mogućnosti da iskoristite neki kvalitetniji brijač. Brijači sa jednim žiletom nisu dovoljno delotvorni, brzo se istupe i  zbog njih proces uklanjanja dlačica traje duplo duže. Kupite one s 4 ili 5 oštrica. Nakon njih će koža biti glađa jer temeljnije prelaze preko kože, posebno na području oko kolena i zglobova.

7. Predugo koristite jedan brijač – Ženama često jednokratni brijač uopšte nije jednokratni. Dešava se da isti koriste čak i po 20 brijanja. Ovo nije dobro najpre iz razloga što se ošteica žileta tupi tokom upotrebe, pa brijanje postaje manje efikasno. A drugo, brijač je stalno mokar pa je idealno mesto za razvijanje bakterija i mikroorganizama koji mogu da izazovu infekcije.

Možete vi to same!

Смотрите видео: Cipele ispred vrata, prazne posude za šećer i još 4 stvari koje donose lošu sreću u životu!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *