Greške u održavanju kose koje čine da izgledate starije

Možete se opremiti najboljim anti-aging kremama i dati silan novac na tretmane podmlađivanja kože, ali kada je u pitanju ,,izgledati mlađe ili starije 10 godina“pravu razliku stvara upravo vaša kosa

Pogrešna boja, nijansa, frizura ili dužina kose može učiniti da izgledate starije nego što jeste ili što želite da priznate.

Zato, budite dobar strateg i napravite pravi izbor koji će imati efekte kao najbolj anti-aging tretman! 

1. Pogrešna frizura – Ako vam je frizura jako stroga, ravna i neprilagođena obliku lica velike su šanse da će vam dodati godine. Na pravilo ,,što ste starije kosa treba da bude kraća“zaboravite! Frizuru treba da prilagodite svom obliku lica i pronađete onu koja najbolje pristaje vašem stilu. Kada su frizura i godine u pitanju nije bitna dužina već ,,oblik“kose.

Bilo da nosite kraću ili dužu, najbolje frizure za mladalački izgled su stepenaste. Kosa treba nežno da uokviruje lice. Takođe, ako volite šiške slobodno ih nosite. One će vam dati instant mlađi izgled, a pokriće i bore na čelu ukoliko ih imate!

2. Previše zategnuta kosa – Mislite da je čvrsto zategnut rep sa zalizanom kosom pravi izbor za mlađi izgled (zategnuta kosa = zategnuto lice)? Ipak, razmislite i o tome da ćete ako sklonite svu kosu sa lica ,,svetla reflektora“usmeriti na svoje lice i tragove godina na njemu. Umesto toga vežite kosu u labaviji rep puštajući čak par pramenova da slobodno pada oko lica.

Sjajna frizura je i polupodignuta kosa.

3. Zastarela frizura – Ako ste rob frizure iz mladosti, koja je nekad bila itekako popularna, ali danas ne spada ni u šik retro fazon, vreme je da nešto menjate. Ista frizura tokom niza godina može učiniti da izgledate starije. Budite odvažne, menjajte frizure što češće.

Ipak, ako imate klasičnu frizuru – poput paža Anne Vintour – onda ne morate nikada da je menjate. Vaša frizura je vaš zaštitni znak, kao i pomenuti paž urednice Vogue-a.

4.  Iskrzali krajevi – Osim dužine kose i tipa frizure za mladalački izgled je jako bitan i kvalitet kose. Stara kosa (iskrzali suvi krajevi, beživotna boja) mogu učiniti da i vi izgledate starije. Zato, redovno skraćujte iskrzale krajeve i koristite preparate za dodatnu negu kose.

5. Monotona boja kose – Bilo da ste plavuša, brineta ili crnka monotona boja kose nije dobar izbor. Ona će odavati utisak kao da imate periku na glavi i učiniće da izgledate starije. Naravno, ne mislimo da svako treba da izvlači pramenove, ali malo preliva u kosi neće škoditi. Vratite sjaj svojoj beživotnoj boji i izgledaćete instant mlađe.

Ako idete u salon ponesite fotografije kose čija vam se boja sviđa, a ukoliko se farbate kod kuće birajte boju za nijansu-dve svetliju od vaše.

6. Pogrešna boja kose uz lice – Sve i ako imate blago prošaranu boju kose, jako je bitno i kako su boje raspoređene. Ovde postoji jako jednostavno pravilo – boja uz lice i u gornjim slojevima treba da bude svetlija. Svetliji tonovi oko lica učiniće da vaš ten izgleda toplije i mlađe.

7. Hladni tonovi boje – Sada kada ste odlučile da osvežite svoju boju kose, treba i da izaberete prave tonove. Pravilo je jednoatvno – što toplija boja, to mlađi izgled. I obrnuto! Ukoliko ste plavuša, bela boja može biti zabavna, ali nikako i mladolika. Zlatni tonovi će biti u tom slučaju pravi izbor. Kada se u brinete u pitanju, njima se preporučuju karamel nijanse umesto pepeljastih. Crvenokosim damama se preporučuju nijanse bakra.

Možete vi to same!

Смотрите видео: Debeo, bolestan i zamalo mrtav || Dokumentarni film || Prirodno liječenje

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *