Kako da SKRATITE i PORUBITE nogavice farmerki kao PROFESIONALAC

Koliko puta vam se desilo da naiđete na savršene farmerke – dopada vam se boja, dopada vam se kroj, odlično vam stoje i jedini problem koji vas odvraća od kupovine jeste taj što su nogavice preduge.

Sledeći put ne razmišljajte puno i odmah ih kupite, jer ćete uz naše uputstvo brzo i lako skratiti nogavice farmerica kao profesionalac! Neće biti potrebe da dodatni novac dajete šnajderkama da odrade ovaj jednostavan posao.

Biće vam potrebna olovka, makaze, pegla i mašina za šivenje.

Pre i posle

Uputstvo:

Korak 1: Obucite farmerke i podvrnite nogavice ka spolja tako da dobijete željenu dužinu. Preporučujemo da ovo radite naobuvene jer ćete tako najbolje videti koja vam dužina odgovara. Možete da ciljate članak ili da ih podignete iznad i dobijete modernu 9/10 dužinu.

Korak 2: Kada odredite dužinu skinite farmerke pazeći da s enogavice ne odvnru. Izmerite 2cm od određene ivice, pa povucite liniju olovkom. Isecite po iscrtanoj linij. Ovaj višak materijala koji ostavljate će poslužiti za pravljenje poruba. Ivice savijte ka unutra i prepeglajte ih kako bi zadržale željeni položaj, pa ponovite savijanje još jednom – oba puta po 1cm.

Korak 3: Zatim koristeći mašinu za šivenje prošijte uz sami rub i to je to!

Možete dodatno prebeglate novi porub kako bi izgledao bolje, a ako želite možete i varikinom ili izbeljivačem blago posvetleti ivice kako bi izgledale kao iz radnje.

Možete vi to same!

Fotografije preuzete sa bloga: brit.co

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *