Kako da znate koja boja farbe je IDEALNA za vašu kosu?

Umete li da odaberete savršenu BOJU za vašu kosu? Ako ste već odlučili da promenite boju kose ne žurite. Neka prva promena bude ona prava, kojom ćete zadiviti sve.

Prvi korak – boja kože:
Mnoge brinete i crnke greše ako misle da tek tako mogu postati plavuše, a važi i obrnuto. Svi se rađamo sa usklađenom bojom kože i kose i to je ta idealna kombinacija, ali nije ni promena, s vremena na vreme loša. Nijanse nam mogu doneti značajanu promenu na bolje – da od vas naprave novu osobu.

Ako izaberete boju koja je u kontrastu sa vašom kožom (a da ne pričamo o obrvama) možete napraviti grešku zbog koje ćete se gorko kajati.

NIJANSE ZA TOPLI TEN
Ako ste tamnije puti i imate smeđe oči, pripadate, tvrde stručnjaci, toplom tipu kože. Vama odlično pristaju zlatne nijanse boje za kosu poput boje karamele, ali jednako dobro će vam pristajati boja čokolade, kao i sve tople nijanse smeđe.

NIJANSE ZA HLADNI TEN
Osobe blede puti i svetlih očiju pripadaju hladnom tipu kože. Najbolje će im stajati pepeljastoplava i hladne smeđe nijanse. Ako uz svetao ten imate kestenjaste oči ne smete se farbati u veoma svetle tonove. Delovaćete avetinjski.

Ukoliko se prvi put farbate, odaberite polutrajnu boju. Ovaj tip farbe se ispira nakon nekoliko pranja, pa ako vam se određena nijansa ne bude svidela, nećete se pokajati i neće biti prevelika šteta. Nemojte se povoditi za slikom na pakovanju, jer ne znači da će ta određena nijansa i vama pristajati tako dobro kao modelu, već farbu izaberite prema tipu kože.

Drugi korak: Ispiranje i održavanje boje

Boja koja se brzo ispira svakako nije ničija želja. Ako želite da izbegnete farbanje cele dužine kose na svake 2-3 nedelje važno je da odaberete pravu boju. Koja je to boja? Idealna nijansa je ona koja je svetlija ili tamnija otprilike 2 tona od vaše prirodne boje. Tu boju će vaša kosa najbolje “primiti” i najmanje će da se ispira, pošto nema izrazitog posvetljenja odnosno potamnjivanja. Osim toga, kada budete imali izrastak, minimalno će se primetiti!.

Možete vi to same!

Смотрите видео: Da Li Znaš: Izbor frizure prema obliku lica

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *