Karmički ZAKONI – put do SREĆE i BLAGOSTANJA u životu

Sigurno ste čuli ponešto o karmi i verovanju da se u životu ,,sve vraća“. Postoji veliki broj ljudi koji čvrsto veruje da sve što mislimo, govorimo i činimo pokreće određenu silu koja dobija svoju reakciju, da se sve vraća i da postoji određena kosmička ravnoteža u svetu.

Otuda ona poznata izreka ,,Sve se vraća, sve se plaća“ili na engleskom ,,What Goes Around Comes Around“ (čak ju je i Justin Timberlake opevao ). 

Reč karma je sanskritskog porekla i označava akciju. Ekvivalentna je Njutnovom zakonu koji kaže „svaka akcija mora imati reakciju“. Zakon uzroka i posledice nije vrsta kažnjavanja, već predstavlja PRILIKU da stvorimo idealne uslove života, prizovemo sreću, ljubav, bogatstvo… Sve što poželimo! Ona je tu zbog učenja i razvoja. 

Ignorisanje ovog zakona ne donosi nikakvu korist. Da biste prestali da se plašite i počeli da razumete svet karme i reinkarnacije, potrebno je da poznajete i određena karmička pravila. Tada postajete vladar svog života i svoje sudbine. 

A ako ne verujete u sve ovo nije loše živeti i postupati sa verovanjem da dobra dela donose dobro. Zamislite da svako od nas dela prema ovome – svet bi bio daleko lepše mesto za život, zar ne?

Ovo su KARMIČKI ZAKONI:

1. Veliki zakon – „Kako seješ, tako i žanješ“. Klasični zakon uzroka i posledice. Šta god da pošaljemo u Univerzum, to će nam se i vratiti. Ako želimo sreću, mir, ljubav, prijateljstvo – jasno je: treba da širimo srećnu, budemo miroljubivi, treba da volimo i budemo dobar prijatelj.

2. Zakon kreacije – Život zahteva naše učešće, on se ne događa tek tako sam od sebe. Mi sami stvaramo svoje okruženje. Ono što nas okružuje govori o našem unutrašnjem stanju. Budite svoji, okružite se sa onim što želite da bude prisutno u vašem životu, vizuelizujte svoje želje, razmišljajte o njima, sanjarite o njim, radite na njima i one će se ostvariti.

3. Zakon razvoja – Poznato karmičko pravilo – ako želiš da menjaš druge, ako želiš da menjaš ljude, okruženje i okolnosti treba prvenstveno sebe da menjaš. Gde god da odeš, tamo si ti. Sve što imamo u svom životu smo mi sami, i samo nad sobom treba da ostvarimo kontrolu. Kada promenimo sebe iznutra, tada naše srce i naš svet prate tu promenu.

4. Zakon odgovornosti – Kada god se pojavi nešto loše u mom životu, tada postoji nešto loše u meni samom. Mi smo odraz onoga što je oko nas, i stvari koje nas okružuju su odraz nas samih. Neophodno je da preuzmemo odgovornost za SVE što se dešava u našim životima.

5. Zakon povezanosti – Sve je na svetu povezano! Čak i kada nam se čini da je ono što radimo bezvredno, jako je važno da to uradimo na ISPRAVAN način. Svaki korak vodi ka narednom, mali korak vodi ka vleikom. I prvi i poslednji korak imaju podjednaku važnost, podjednako su potrebni da bi nastala celina. Prošlost – sadašnjost – budućnost, sve je povezano.

6. Zakon fokusa – Ne možete razmišljati o dve stvari istovremeno. Kada je naš fokus na duhovnim vrednostima, onda nećemo imati niže porive, poput pohlepe ili besa.

7. Zakon davanja i gostoprimstva – Ako verujete da je nešto istina, onda ćete povremeno u životu biti pozvani da demonstrirate tu određenu istinu. U tim trenucima ono što smatramo da smo naučili, pokazujemo u praksi. Dajte i biće vam dato, budite ljubazni i dobićete ljubaznost, budite širokogrudi i vratiće vam se duplo!

8. Zakon sada i ovde – Ukoliko previše gledamo u prošlost, propuštamo da budemo sada i ovde. Stare misli, stari šabloni ponašanja, stari snovi, stare čežnje – sve to nas sprečava da imamo i stvaramo nove.

9. Zakon promene – Istorija se ponavlja sve dok ne naučimo lekcije koje su nam potrebne da bismo promenili svoj put.

11. Zakon značaja i inspiracije – Uvek vam se uzvraća ono što ste uneli u nešto. Prava vrednost nečega je direktan rezultat energije i namere koji su uloženi u to. Svaki lični doprinos je istovremeno i doprinos Celini. Dela kojima nedostaje svetlosti nemaju uticaj na Celinu. Dela koja u sebi sadrže ljubav, unose život i inspirišu Celinu.

Možete vi to same!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *