Kina: atrakcije i slobodno vrijeme. Ženska stranica www.InMoment.ru

Kina: atrakcije i slobodno vrijeme

Kina – ogromna zemlja, doslovno ispunjena mnogim čudima i atrakcijama – prirodnim, kulturnim, povijesnim, pa pokušajte razgovarati o svemu tome može biti vrlo, vrlo kratko.

U pogledu područja, Kina je druga samo u Kanadi i Rusiji; na istoku svoje zemlje opiru najvećim oceanima – tišina.

Fotografija: Kina

Kina je klima ne može biti pozvan meka: izobilju ljetnih kiša i čestih južnih vjetrova naglo zamijenio malo snijega zime s hladnih vjetrova i mraza. Klima je u većini zemalja prilično teška, a reljef je kontrast, tako da se život mnogih kineski ne može nazvati lakom – čak i uzgoj u nekim mjestima je nemoguće okupacija.

Međutim, u istoj Kini, postoje mnoga lijepa mjesta za opuštanje u bilo koje doba godine: na primjer, na južnoj obali, gdje cijele godine cvjeta i postaje zelena.

Istočna Kina je tri različite klime: umjerena, suptropska i tropska. Većina sretnih stanovnika jugoistoka – oni mogu rasti godinu dana za 2-3 usjeva.

Kina atrakcije

O takvim kineskim čudima kao Zabranjeni grad – najveća svjetska palača, Kineski zid – najslavnija utvrda,i terakota vojska prvog cara Qin Shi Huang-ti, poznat u cijelom svijetu, pa ovdje ćemo pokušati reći o nekim drugim sadržajima – manje poznate, ali ne manje jedinstven.

Na sjeveru središnjeg dijela zemlje, u provinciji Gansu, nalaze se špilje Mogao, uvrštenih u UNESCO-ov popis svjetske baštine. Oni su, na području u ukupnoj dužini od 25 km, koji se nalazi 492 špilja svetišta s jedinstvenim freskama i skulpturama, stvoriti gotovo vrijeme dolaska budizma u Kini – otprilike od III stoljeća

Fotografija: Kina

Buddha kip u Leshanu, na jugu središnjeg dijela zemlje, uklesan je iz čvrste stijene. Stvorena je gotovo 100 godina – od 713 do 803. U XX stoljeću, ova skulptura bila je najviša u svijetu – 71 metara, ali danas je najambiciozniji od svih stijena slike na: to može biti suđeni na prste ruke Bude – njihova duljina je oko 8 m.

„Žuta Mountain” Huangshan prekriven endemskim šumama, vrlo vole turiste iz svih zemalja – oni su uključeni u UNESCO-ov popis za svoje jedinstvene prirodne ljepote i stanovnici – u ovim planinama mnoge rijetke životinje i biljke. U davna vremena na vrhovima planina stubama uklesanim u stijene – ima oko 60 000, a sada uživati ​​u prekrasnom krajoliku, možete uživati ​​u modernu žičaru.

Ako je moguće, vrijedno je posjetiti Nacionalni muzej čaja – u Kini je to jedini, a na svijetu nema takve stvari. Oko postoje čaj plantaže – to je Zhejiang Province, istočno od Kine, a ne samo da možete saznati više o zamršenosti čaj kulture, ali i sudjelovati u ceremoniji čaja, isprobati različite vrste čaja – to nije muzej u kojem je sve iza stakla i ništa ne može dodirnuti ,

Iznenađujuće lijepa jezera u Kini su tisuće, a njihova ukupna površina je oko 80.000 četvornih metara. km. Međutim, većina Kineza, ako se to pita, preporučuje da strani turisti posjete jezero Taihu. To nije najveći – to je treće mjesto, a vrlo plitko – oko 2 m, ali živi u njemu mnoge vrste riba – oni mogu uhvatiti, a možete dobiti jedinstveni slatkovodni biseri, poznat i kao anti-age – u vrlo popularan kozmetika svijetu „maske ljepote "s biserom Taihu. Na jezeru desetke otoka s plantažama čaja i voćnjacima: možete ih posjetiti prijavom za šetnju na jahti.

Fotografija: Kina

Park prirode Zhangjiajie u provinciji Hunan proglašen subjekt ne tako davno, svjetske kulturne baštine, ali gotovo svi turisti koji su ovdje posjetili, nazvao ga je „mjesto koje morate vidjeti svojim očima.”Njegova se gledišta uspoređuju s pejzažima planeta Pandora iz čuvenog "Avatar" Cameron, a ne bez razloga: slike lokalnih planina koje je redatelj tijekom snimanja stvorio računalni krajolik. Postoje stotine planina i tisuće krških vrhova u parku – visina nekih dosegne 3000 m, a na njima raste drveće, koje je nekoliko stotina godina – zaista, sve to mora biti prvo vidljivo.

Fotografija: Kina

Odmor u Kini – najbolja odmarališta

U Kini postoji mnogo mjesta za rekreaciju i zabavu, a ovdje ne možete reći o njima: teško je odlučiti koje mjesto odabrati. Recimo kratko o nekim popularnim odmaralištima.

Među skijalištima Kine najveći i najpoznatiji je Yabuli: 1993. godine postao je Nacionalni park, a 1996. godine održane su treće azijske zimske igre. Yabuli aktivno radi tijekom cijele godine, iako snijeg leži oko 6 mjeseci: ostatak vremena za skijanje koristi suhu stazu s umjetnom sintetičkom prevlakom. Osim toga, odmaralište ima mnogo drugih mogućnosti za aktivnosti na otvorenom. Priroda je vrlo slikovita, a fauna regije vrlo je bogata – prije no što su carevi lovili, a sada za turiste organizirani su fascinantni ribolov i izleti,jahanje na konjima i psima; možete igrati tenis i mini golf ili samo prošetati, diviti se prekrasnom krajoliku i uživati ​​u najčišćem planinskom zraku.

Od naselja na plaži izdvojeni su kompleksi otoka Hainana: u blizini nema industrijskih produkcija, a odredišta se smatraju prvom na svijetu za ekološku čistoću. Klima je tropska, ali prilično blaga i mirna – istina, može se reći samo o vremenu od studenog do travnja – u preostalim mjesecima godine tajfuni nisu neuobičajeni.

Kineska medicina se smatra "magijom" u mnogim zemljama, i nije ni čudo da su medicinska odmarališta u Kini toliko popularna.

Naselje Sanya, zauzima 2. mjesto u svijetu čistog zraka, djeluje mnogo iskusnih liječnika, a ovdje je moguće uspješno liječiti razne bolesti – od migrene do bolesti ženskog reproduktivnog sustava. Oni koji žele samo ojačati imunitet, vrijedi posjetiti: termalne izvore i radon kupke imaju izražen zdravstveni učinak na cijelo tijelo. Osim toga, Sanya – prekrasno ljetovalište, sa zlatnim pješčanim plažama, slikovitim uvalama i najbogatijim podmorskim svijetom.Klima je nevjerojatna: uopće nema zime, a prosječna godišnja temperatura iznosi 26,5 ° C, ali čak i usred ljeta ne prelazi 33 ° C, a svježi morski vjetar uvijek štiti od vrućine – ovdje se ne iscrpljuje. Također treba napomenuti da je Sanya grad duge jetre: zauzima prvo mjesto u zemlji za životni vijek.

Ruski turisti vole posjetiti odmaralište Dalian. Postoji blaga klima, čista voda, a na plažama – snijeg-bijeli pijesak; termalnih izvora, veličanstvenih parkova, prekrasnih usluga i mnogih atrakcija. Možete spomenuti zabavni park – uspoređuje se s Disneylandom, bogatim zoološkim vrtom, Muzejom prirode i Oceanariumom – ima oko 10 tisuća različitih riba.

O gradovima Kine to više nije moguće reći. Može se samo napomenuti da u ovoj zemlji ima oko 40 gradova s ​​milijun stanovnika, a najveći gradovi su Šangaj – ima oko 15 milijuna ljudi, kao i Peking, Xian, Harbin, Guangzhou i Dalian.

Kina je zemlja koja ne može nikoga ostaviti ravnodušnim. Najsofisticiranije turiste odlaze tamo da se dive i osvoje, a na prvoj prilici se žele vratiti. Naposljetku, čak i za brzi pregled najpoznatijih kineskih čuda, potrebno je najmanje dva mjeseca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: