KONTURISANJE lica uz pomoć FRIZURE – Kako izgled kose utiče na oblik lica

Već nam je itekako poznato da postoje načini da vizuelno promenite oblik lica, učinite ga užim ili širim po potrebi, naglasite određene delove i tako postignete željeni izgled.

Ovo se uglavnom i najčešće radi uz pomoć tehnika konturisanja šminkom, ali postoje i neki drugi načini da utičete na izgled lica.

Jedan od njih je konturisanje frizurom!

Jasno je da nijednoj od nas ne stoji isto svaka frizura i da način na koji stilizujete kosu itekako utiče i na izgled vašeg lica.

Pročitajte – Šta OBLIK lica govori o vama

U današnjem postu otkrivamo vam neke tajne konturisanja lica uz pomoć kose, tačnije frizura koje birate i pokazujemo koja frizura najbolje pristaje baš vašem obliku lica.

Okruglo lice – Osobe s okruglim licem odčino imaju jaču bradu i punije obraze, pa lice poprima oblik lopte. Vama se savetuju stepenaste frizure, nikako šiške, a što se tiče nijansiranje preporučuje se da svetlije pramenove fokusirate u delove oko čela, očiju i ušiju, dok tamnije treba da izvučete u donjim delovima lica – ispod ušiju. Birajte frizure sa teksturom jer će lice izgledati sitnije.

Svetli pramenovi u gornjem delu će izdužiti lice i skrenuti pogled sa brade ka čelu i očima. 

Ovalno lice – Ovo se smatra, ako tako nešto postoji, ,,idealnim“oblikom lica kom sve pristaje. Kako biste naglasili njegov oblik potrudite se da postignete jarku i sjajnu boju kose, razdeljak nosite na stranu kako biste u potpunosti otkrili jednu polovinu lica. Uz to odlično će vam pristajati teksturisana, ali i ravno fenirana kosa.

Pročitajte – Najbolje šiške za svaki oblik lica 

Izduženo lice – Izduženo lice karakteriše usko čelo i generalno je dosta duže nego što je šire. Vama se preporučuju frizure sa dosta teksture – lokne i talasi koji će vizuelno proširiti lice. Izbagavajte stroge frizure, zalizane punđe i uredne repove. 

Kada je farbanje u pitanju, dublje nijanse se preporučuju u korenu, dok se od ušiju ka krajevima kose savetuju sitni pramenovi koji će takođe vizuelno proširiti lice.

Četvrtasto lice – Osobe sa četvrtastim licem imaju jako izraženu vilicu i grublje crte lica. Zato bi trebalo da birate frizure sa dosta pramenova različitih nijansi izvučenih u donjim delovima lica. Ublažite stroge linije i učiniti vaše lice nežnijim.

Pročitajte – Kako da izaberete pravi oblik naočara

Takođe, kosa sa blagom tekstutom je itekako preporuka, jer izgleda nežnije i ženstvenije od ravno fenirane.

Srcoliko lice – Ovo je oblik lica koji podrazumeva obrnuti trougao – čelo je šire, jagodice naglašene, a brada uska. Da biste stvorile balans birajte frizure sa šiškama, a kosa treba da bude svetlija u donjim delovim – oko ušiju i duž brade.

Možete vi to same!

Foto: marieclaire.com, 

Смотрите видео: Milica Jevtić // Kako da zablistate svaki dan?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *