Kvas: sastav, kalorijski sadržaj kruha. Kako kuhati orah. Ženska stranica www.InMoment.ru

Kvas: sastav, kalorijski sadržaj kruha. Kako kuhati orah

Ribe različitih vrsta i sorti odavno se smatraju jednim od najkorisnijih i hranjivih namirnica u ljudskoj prehrani. Za zdrave ljude, redovita konzumacija riba pomaže u održavanju oblika i dobrobiti pacijenata – poboljšati zdravlje i brzo riješiti raznih bolesti.

Vrlo ukusna i zdrava riba su kelj, obitelj šarana; Ova komercijalna riba živi u slatkoj vodi jezera i rijeka, ali također može plivati ​​u morskoj vodi; u Rusiji se nalazi posvuda. Ribari jako vole žrtvu: među šarancima smatra se najukusnijim "predstavnikom", a može ga se uhvatiti u bilo koje doba godine, ako vješto upotrebljavate navike, uzmite u obzir osobitosti klime i terena.

Fotografija: Lesch

Malo o izgledu i karakteru kolača

Kruh voli živjeti na dnu, u mirnoj vodi i jede male rakove, mekušce, crve, ličinke i neke vodene biljke. Krupni jata žive u pakiranjima, pa je stoga privlačnost njihovih obožavatelja još prikladnija: na primjer, krajem rujna, u dobrom vremenu, ova riba se skuplja u velika stada, a kukac je u ovom trenutku izvrsna. Kruh ima ravno tijelo s grbom na leđima, a uobičajena težina doseže 1,5-3 kg, rijetko 4 kg; Ako kolač može mirno živjeti više od 10 godina, može narasti do 8 kg i više. Velika riba ima lijepu zlatnu boju.Deverika – mala pica, srebrno-bijeli, težine do 1 kg, a mamac, oni uhvaćeni češće nego one veće.

Sastav, sadržaj kalorija i uporaba krvi

Sastav hrskavice je takav da se kod prilično visokog udjela masti smatra ribom koja je dijetna, a vrlo je lako probaviti i asimilirati. U ovom slučaju kruh nije jako kaloričan – samo 105 kcal. To je korisno u bolesti probavnog trakta, živčanog i kardiovaskularnog sustava, kao i ljude koji žele zadržati oblik, pa čak i izgubiti neke težine.

Meso masnoće i nježne krvi bogato je proteinima i vitaminima – A, E, C, B grupa; sadrži minerale – kalcij, magnezij, natrij, kalij, fosfor, klor, sumpor, željezo, krom, itd Većina deverika sadrži tiamin, vitamin E i niacin (B3) -, 1/3 gotovo dnevne potrebe i mineralnih tvari – kalij , sumpora, fosfora, fluora, molibden, krom, a osobito velike – više od 100% dnevne norme. Još jedna zanimljiva činjenica je da je ova riba je, vitamin C, a to nije tako malo – za „životinjskim” proizvoda je vrlo rijetko.

Fotografija: Lesch

Tko je koristan za oranje?

Stručnjaci kažu da je u okusu s deverika mogu se natjecati samo dva vrsta slatkovodne ribe pronađen u Rusiji – štuka i smuđ, ali su znatno slabije od njega po sadržaju masti.Koristiti ovu prekrasnu ribu sve košta, čim se ova prilika pojavi. Kontraindikacije za njegovu uporabu tamo, osim alergijske reakcije i pojedinačnih netrpeljivosti, a meso je mekano i natječaj: Jesen deverika se smatra posebno vrijedan i hranjiv proizvod.

Riblje ulje se koristi u ljekovite svrhe, obično je izvađen iz morske ribe, deverika, ali mast se smatra ne manje od zdrav: Mnogi stručnjaci kažu da je dobar izvor vitamina i lako probavljiva bjelančevina, bogat esencijalnih i neesencijalnih aminokiselina.

Antioksidativna svojstva ribe doprinose poboljšanju kože i sluznice, jačanju kose i noktiju.

Masno meso krupice bogato je PUFA – Omega-3 i Omega-6; njegova uporaba pomaže normalizaciji razine kolesterola u krvi i time smanjuje rizik od bolesti srca i krvožilnog sustava; pojava hipertenzije i povezanih patologija – moždani udar, srčani udar itd.

U slučaju poremećaja u endokrinom sustavu, kruh je također koristan: tvari sadržane u njoj pridonose hormonskoj ravnoteži i normaliziraju razinu glukoze u krvi.Te tvari emitiraju iz tkiva deverika, toliko aktivan da ih farmaceutska industrija koristi za proizvodnju lijekova – posebno pankreatina i inzulina.

U kozmetici također primjenjuju masnoće i kavijarni orah.

Zbog visokog sadržaja višestruko nezasićenih masnih kiselina, deverika uvode u prehrani „kardiovaskularnih” pacijenata, a velike količine kalcija i fosfora što je važan dio prehrane za svakoga tko želi održati zdravlje kostiju i zglobova, te da bi se izbjegle takve opasne bolesti kao što je osteoporoza.

I, naravno, meso komarče korisna za starije osobe, djecu i trudnice, ali postoje mnoge male kosti, i to treba uzeti u obzir u pripremi jela.

Kako kuhati orah

Naravno, želim kuhati ribu tako da je više korisno sačuvano, ali bilo je ukusno.

Kruh možete ispeći u foliji, s rajčicama (1-2 kom.), Lukom (lukom ili zelenim), zelenilom i limunom. Pročišćene i temeljito oprane trupla riba lagano su sušene i protrljane solima. Staviti na pečenje folijom, premažite ga s maslinovim ili drugim uljem, i šire slojeve „jastuk” od tanke kriške rajčice, sitno sjeckani luk i ljekovitog bilja; odozgo,posuto sokom od limuna i uljem, pokriti isti povrća „pokrivač”, ponovno ulijte sok i ulje, pokriti s drugim listom folije. Rubovi folijskih listova spojeni su i pažljivo zamotani. Otprilike 10-15 minuta ribu kiseli u ovom obliku, a zatim ga staviti u pećnici zagrijanoj na 170-180 ° C, za 35-50 minuta – to ovisi o veličini pic. Ispada je ukusna i mirisna jelo. Često cijela stvar plijeni male kosti, ali, po želji, možete se riješiti na mnoge načine.

Fotografija: Lesch

Prva metoda uključuje njihovo potpuno uklanjanje. U Splitu komarče potrebno je odrezati peraje, rep i glavu, i izrezati filete tako da se oslobodi greben. Male i srednje kosti fileta uklanjaju se malim pincetama, a rebra se mogu ostaviti; potrebno je vremena i strpljenja, ali onda možete sigurno uživati ​​u ukusnoj ribi.

No, postoji još jedan način, više zanimljiv i kreativan: stručnjaci tako pripremiti čak koštunjave ribe i kosti doslovno nestaju, gotovo „magično”. Temeljito očistiti, oprati i izgorjela trupla deverika često ispisan na cijeloj površini, na obje strane, vrlo oštar i tanak nož – kako ne bi angažirati greben.Što češće rezovi, to bolje, a možete rezati i dijagonalno – tako da će biti još zanimljivije i više kosti će biti odrezane. Konzervirane ribe mogu se pržiti u tavi, kao i obično, ali u više ulja. U vrućem ulju, kosti su pečene kako bi postale sigurne i "raspršile" – ukusna pržena riba s hrskavom korom može se dati i djetetu.

Za kuhanje osjetljivih i sočnih pržionica, kosti i dalje moraju biti uklonjene. Filet jednog kruha prolazi kroz meso mljeveno meso, zajedno s lancem (100 g), velikim lukom i mrkvom. Dodajte 2 jajeta, papriku, sol i začine za okus i temeljito promiješajte. Drugi je predložio dodavanje komada bijelog kruha, natopljenog mlijekom, ali ova kombinacija nije baš kompatibilna, pa čak i kalorija doda puno. Ako želite, možete napraviti bez masti, ako vam je potrebna opcija za prehranu. Od rezultirajućeg mljevenog mesa formiraju se pržene kruške, odlažu se u brašno ili krušne mrvice i pržene u vruću posudu s dvije strane, na "zlatnu" koru, a zatim se pare ispod poklopca. Ulje se može koristiti za povrće ili rastopljeno kremasto.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: