Lake BALETSKE vežbe za zatezanje NOGU i ZADNJICE

Ima li gracioznijih žena od balerina? Deluju tako nežno i krhko, ali su zapravo jako snažne, razgibane i u savršenoj fizičkoj formi. 

Da bi postigle tako izvajano telo i vretenaste mišiće, balerine satima i satima vežbaju. Za nas ,,obične“smrtnice to nije neophodno, ali svakako možemo da ,,ukrademo“koju vežbicu ovih plesačica i dovedemo svoje telo u top stanje. Brojne poznate manekenke koriste ovaj tip vežbi za oblikovanje svoje linije, a svakako ih najviše voli Victoria’ Secret anđeo – Lily Aldridge.

U današnjem postu predstavljamo vam 6 jednostavnih baletskih vežbi koje će vaše noge i zadnjicu dovesti do savršenstva. Probudite gracioznost u sebi!

1. Most sa pružanjem noge – Lezite na leđa, savijte noge u kolenima, oslonite se na prste – ovo je početni položaj. Podignite kukove, ispružite jednu nogu, spustite kukove, pa ponovite sve i sa drugom nogom. Ovo je zaokružen krug vežbe. Ponovite ga 10 puta. Vežba utiče na zatezanje celih nogu i zadnjice, jačajući uz to i mišiće leđa i oblikujući listove.

2. Most – Ukoliko vam je prethodna vežba ipak previše naporna, možete raditi samo most vežbu. Iz ležećeg položaja podižite kukove, ali noge ostaju u savijenom položaju oslonjene o prste.

3. Kratke makazice – Još jedna sjajna vežba za zatezanje celih nogu. Lezite na leđa, noge podignite pod pravim uglom sa stopalima ispružnim prema plafonu. Raširite noge u stranu prste i dalje držeći u istom položaju. Trudite se da sve vreme mišiće nogu držite zategnute. Ponavljajte vežbu 20 puta po seriji.

4. Naopaki plie – Plie je vežba idealna za zatezanje unutrašnje strane butina, a u naopakoj varijanti će aktivirati i mišiće stomaka. Lezite na leđa i zauzmite položaj kao u prethodnoj vežbi, savijajte noge u kolenima držeći spojene pete.

5. Krugovi – Ovo je možda i najbolja vežba za zatezanje unutrašnje strane butina. Lezite na bok, oslonite se o donju ruku, gornju nogu savijte u kolenu i oslonite se prstima o pod, drugu nogu ispružite, zategnite mišiće, podignite i pravite sitne krugove ili je podižite gore-dole. Možete i raditi varijantu sa pomeranjem noge gore i unazad. 

6. Savij, pa ispruži – Ako želite da intenzivno aktivirate mišiće gluteusa, ovo je idealna vežba za to. Sedite na bok sa nogom savijenom u kolenu, torzo oslonite o ruku. Gornju nogu ispružite u stranu, pa savijte unazad . prema zadnjici, u isto vreme podižući i ruku iznad glave.

Možete vi to same!

Смотрите видео: Vezbe za noge i zadnjicu – FITT.RS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *