Novi hit u FARBANJU kose – balejaž (balayage) tehnika

Balejaž (balayage) tehnika farbanja kose je već neko vreme tu na beauty sceni, ali izgleda da se u poslednjih nekoliko sezona ponovo vraća na velika vrata i kako u profesionalnim frizerskim salonima navode jako je popularan i sve više tražen način bojenja kose – kako u svetu poznatih, tako i među ,,običnim smrtnicama“.

Dakle, šta je balejaž?

Balajaž tehnika za cilj ima postizanje prirodnog izgleda osunčane kose – slično onome koji smo imali kao deca nakon celog leta provedenog u igri na suncu. Kosa je posvetljena uglavnom u površinskim delovima, prelaz sa izrastka na svetlije pramenove je diskretan i gotovo neprimetan tako da sve dodatno izgleda prirodnije. 

Kako se postiže?

Balajaž tehnika podrazumeva bojenja kose prilikom kog se pramenovi prave ravnomernim potezima od korena kose do vrha pramena. Cilj je da prelaz između prirodne boje kose i boje pramenova izgleda što prirodnije. 

Specijalnom tehnikom rađeni pramenovi, malo svetliji od vaše kose daju efekat prirodne, suncem okupane kose, kao da ste se upravo vratili sa letovanja. Divno zvuči, zar ne? Farba se na kosu nanosi slobodnim stilom – bez folija i kapica za pramenove. 

Pri korenu kose boja se nanosi u tankom sloju, a na vrhovima u gustom, što kao rezultat daje debele široke pramenove koji izgledaju kao da su posvetlili prirodnim putem. Balajaž dosta podseća na ombre metod ili obično šatiranje, ali je krajnji rezultat ove tehnike daleko prirodniji, elegantniji i sofisticiraniji. Prelaz između pramenova je totalno prirodan, a efekat je podjednako dobar, bez obzira da li nosite lokne ili ravnu kosu.

Balajaž su prigrlile mnoge holivudske zvezde i proslavljene manekenke, pa on polako, ali sigurno sa trona skida ombre i postaje glavni hit i inspiracija u frizerskim salonima širom sveta.

Prednosti?

Osnovna prednost ove tehnike je potpuno prirodan izgled. Lak je za održavanje, kako raste kosa i dalje izgleda predivno, sa suptilnim prelazom između izrastka i obojene kose – nema očigledne linije kao kod ombre tehnike. Kada je nega u pitanju ista je kao i kod svake obojene kose  – koristite šampon za farbanu kosu, obavezno maske što češće i pakovanja s vremena na vreme – jer samo zdrava kosa izgleda lepo!

Nijansa se može korigovati – od potpuno prirodnog izgleda do nešto jačeg efekta – razlika pravi samo količina i intenzitet farbe koja se nanosi. 

Pristaje svakoj boji kose, svakoj dužini i teksturi. Idealno je za tamnokose dame koje žele da isprobaju nešto svetliju nijansu. Posebno popularna jeste kombinacija braon i nijanse meda – ,,bronde“(bruinette + blonde).

Смотрите видео: Studio Zoran – nova tehnika bojenja kose

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *