NOVI praktični načini da koristite ČETKICU od stare maskare

Sigurni smo da u svom neseseru imate maskaru koja pri kraju ili koja se potpuno osušila, zar ne? Ako se odlučile da je bacite, a potpuno vam odgovara njena četkica preporučujemo vam da četkicu zadržite! Može vam poslužiti u različite svrhe, rešiti neke od čestih problema sa lepotom i ČAK pomoći u održavanju domaćinstva!

Imamo FANTASTIČNIH primera kako sve možete da iskoristite četkicu stare maskare! 

U SLUŽBI LEPOTE LICA

#1: Češalj za obrve – Sigurno već znate da je češljanje jedan od osnovnih koraka kada je u pitanju oblikovanje i popunjavanje obrva. Ovaj korak će učiniti da se boje koje ste nanele na obrve ublaže i da sve izgleda prirodnije. Ako nemate češljić predviđen za obrve, možete iskoristiti očišćenu četkicu od maskare u iste svrhe.

#2: Umesto četkice za obrve – Kao što možete da je koristite kao češljić za obrve staru četkicu od maskare možete da upotrebite i kao četkicu za nanošenje boje i popunjavanje obrva. Nanesite senku u željenoj boji i pređite preko obrva i videćete da odmah izgledaju gušće i konture obrva postaju naglašene. Obrve popunjene na ovaj način će izgledati daleko prirodnije nego one koje iscrtavate olovkom ili kreonom. Potezi rukom i oštre linije se neće videti i dobiće daleko suptilniji izgled.

#3: Stara četkica u novoj maskari – Ovo je jako uobičajena pojava – imale ste omiljenu maskaru koju ste godinama koristile i onda odjednom ne možete nigde da je pronađete. Izgleda da je proizvođač prekinuo da je prozivodi! Zato vam preporučujemo da sačuvate bar jednu četkicu maskare koja vam najviše odgovara, očistite je i čuvate u rezervi za ovakve slučajeve. Tako kada ostanete bez omiljene, imate četkicu koju možete koristiti sa nekom novom maskarom. Takođe, ako niste zadovoljne teksturom neke maskare, njenom gustinom ili bojom, a sviđa vam se njena četkica, možete sačuvati četkicu i kombinovati je sa maskarom koja vam odgovara.

#4: Fiksiranje obrva – Stara četkica od maskare ima još jedan vid upotrebe u službi lepote vaših obrva. Sigurno ste se često sretale sa problemom neposlušnih obrva čije dlačice štrče i idu na sve strane ili su preduge pa padaju i kvare obliik obrva. Rešenje je jako jednostavno – nanesite gel ili poprskajte četkicu lakom za kosu i nežno prođite kroz dlačice. Ovo će ih fiksirati i namestiti da izgledaju baš kako želite.

#5: Brži rast trepavica i obrva – Svi mi sanjamo o zanosnim gustim i dugim trepavicama kojima gotovo i da ne treba maskara. Nažalost, majka priroda nije svakoj od nas poklonila takav dar i većina nas mora da se služi maskarom kako bi trepavicama dala gustinu, volumen i boju. Međutim, možete iskoristiti i darove prirode koji utiču na rast dlake – kako kose, tako i trepavica i obrva. Najbolje i najefikasnije jeste ricinusovo ulje. Stara četkica od maskare ovde uskače kao glavna alatka za nanošenje ulja. Jednostavno je umočite da se dobro natopi, pa nanesite ulje na trepavice kao da stavljate maskaru. Možete da namažete i obrve ukoliko želite da i njih progušćate. Radite ovo svako veče i ubrzo ćete videti rezultate.

#6: Farbanje obrva – Ukoliko spadate u pripadnice lepšeg pola koje redovno farbaju obrve umesto što ih svakodnevno iscrtavaju i popunjavaju (priznajemo da je vaša varijanta praktičnija) trebalo bi da koristite četkicu od stare maskare tokom tretiranja. Ona je dovoljno uska i mala da pokrije samo dlačice obrva i ne umrlja bojom okolnu kožu.

#7: Piling usana – Da bi usne uvek bile mekane i nežne, a karmin stajao savršeno, neophodno je da redovno radite njihov piling. Dobro opranu četkicu od stare maskare premažite balzamamom ili grožđanom mašću, a ako nemate nijedno poslužiće i hidrantna krema, pa nežno istrljajte usne. Dlačice četkice su dovoljno čvrste, ali i dovoljno blage da skinu sloj mrtvih ćelija, a ne oštete usne. Balzam će kožu usana nahraniti i hidrirati, pa će biti spremne za nanošenje karmina.

#8: Pravljenje pigmenta – Ako vam je potreban pigment za pravljenje omiljenog laka ili domaćeg balzama za usne upotrebite staru četkicu od maskare tako što ćete trljati površinu senke za oči u željenoj boji. Četkica treba da bude potpuno suva, pa će se usled trenja dlačica o površinu senke stvoriti sitan prah. I eto vašeg pigmenta! 

U SLUŽBI LEPOTE KOSE

#1: Smirivanje ,,bebi“kose – Kosa se stalno obnavlja – stara opada, a raste nova. Nove vlasi lako možete prepoznati kada vežete kosu rep – to su one tanane ,,antenice“koje štrče svuda oko lica i nerviraju vas jer izgledate kao da vas je ,,udarila struja“. Da biste smirile neposlušnu bebi kosu naprskajte malo laka na staru četkicu od maskare i pređite preko dlačice. Ovako ćete ih spustiti i smiriti, a nećete dobiti ulepljen zalizan izgled koji biste imale da ste direktno naprskale kosu lakom.

#2: Farbanje izrastka – Ako se farbate sigurno mrzite onaj period između dva bojenja kose kada se jasno vidi izrastak. Da ne biste trošile novac, ali i oštećivale kosu novim tretiranjem, iskoristite malu količinu farbe i četkicu stare maskare da pokrijete izrastak. Četkica od maskare je daleko preciznija od klasične četke za farbanje.

U SLUŽBI LEPOTE TELA

#1: Čišćenje noktiju – Da biste efikasno i temeljno očistile nokte – što je ključno za ličnu higijenu i zdrave – neophodno je da koristite četku i tečni sapun i da dobro istrljate nokte kako sa gornje, tako i sa donje strane. Četkica od maskare vam može poslužiti kao idealno sredstvo za to.

U SLUŽBI ODRŽAVANJA DOMAĆINSTVA

#1: Čišćenje teško dostupnih mesta – U svakom domaćinstvu postoje uglovi i mesta koje je teško dosegnuti klasičnim krpama i četkama za čišćenje. U tim slučajevima će vam pomoći stara četkica od maskare. Ona je dovoljno mala da dopre do svakog kutka, a pošto ima čekinje lako će zapeniti i efikasno ukloniti nečistoće. 

#2: Čišćenje nakita – Da bi vaš stari srebrni nakit ponovo zablistao i kako biste uklonile tamne mrlje sa njegove površine najbolje sredstvo koje možete da iskoristite je mešavina sode bikarbone i limuna. Četkicu od maskare umočite u dobijenu pastu i istrljajte nakit. Odmah će zasijati!

#3: Čišćenje kućnih aparata – Kućne aparate je ponekad jako teško očistiti zbog useka i udubljenja koja imaju na svojoj površini. Tako recimo fen za sušenje kose teško da možete da očistite na uobičajeni način, ali zato vam može pomoći četkica od maskare. Nju možete zavući u dotok vazduha i očistiti sve sitne dlačice i prašinu koja tamo dospe, a koja preti da pokvari vaš fen.

Kako da PRAVILNO očistite četkicu stare maskare?

Čak i kada je potpuno ulepljena ostacima stare maskare i kada je osušena, četkica može da se očisti. To ćete najbolje uraditi tako što ćete pomešati  mlaku vodu sa jednom kašičicom sode bikarbone i ostaviti četkicu da odstoji u ovoj tečnosti preko noći. Ujutru je izvadite iz sredstva i operite je šamponom. Kada se osuši, biće kao nova i spremna za ponovnu upotrebu.

Možete vi to same!

Fotografije: Google images

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *