Ova maska će EFIKASNO očistiti lice od BUBULJICA i AKNI – spas u spirulini!

Bliži se leto i sve je više toplih i sunčanih dana, a naša koža propada ako je izložena UV zracima. Postoji, međutim, jedno savršeno i prirodno rešenje – maska od spiruline! Vratite koži lica elastičnost, vlažnost i sjaj. Rešite se bora, akni, bubuljica i ublažite rozaceu. Maska sa spirulinom je zaista čudotvorna! Imaćete osećaj kao da ste vratili vreme unazad.

Za ovu masku vam je potrebno:

četvrtina kašičice praha spiruline

nekoliko kapi filtrirane vode

Priprema: 

Pomešajte prah i kapi vode dok se ne napravi pasta.

Nanesite je ravnomerno na čistu kožu lica i ostavite da odstoji 20 minuta. Zatim je isperite toplom vodom, a nakon toga nanesite mali sloj kreme za lice po izboru.

Znate li koje su blagodeti spiruline?

Spirulina je morska alga zelene boje, koja se sastoji od 65% proteina i amino kiselina. Sadži vitamin B, omega 3 i 6. Bogata je gvožđem, magnezijumom, cinkom, fosforom, selenom i natrijumom. Ove modrozelene alge rastu u skoro svim delovima Zemljine kugle. Ima ih najviše u okeanima. Ljudi su je otkrili pre više od 4000 godina, a narodi koji su je najviše koristili bili su Maje i Asteci, kao i Kinezi. Mnoge nutricioniste tvrde kako uspešno utiče na smanjivanje telesne mase. Spirulina je bogata beta-karotenom, koji se nalazi u svim losionima za sunčanje. Puna je antioksidanata koji pozitivno deluju na nervni sistem, naročito na oči i mozak. Smanjuje rizik od oboljenja od raka kože i artritisa.

Možete vi to same!

Foto: delightedmomma.com, Google images

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *