Popravite BILO KOJU manikir grešku uz pomoć ovih TRIKOVA

Uredan manikir čini veliki deo lepote vaših ruku. Nokti, pogotovo ako su obojeni u neku jarku boju, privlače pažnju i, kako neki psiholozi tvrde, na osnovu njihovog stanja i izgleda vaš sagovornik stiće određenu sliku o vama.

Nije bitno da li nosite francuski manikir ili najviše volite crveni lak ili konačno spadate u grupu pripadnica lepšeg pola koje uživaju u stvaranju kreativnih šara na notima – bitno je samo da su uredni i lepo, bez iskrzalih ivica, oguljenog ili razmrljanog laka.

Pogledajte jednostavne trikove koji će vam pomoći da popraviti svaku manikir grešku koja se javi u procesu ulepšavanja noktiju i uvek imate savršeno uredne i ženstvene šake.

1. Oguljen lak – Sigurno vam se dešavalo da vam sa nokta ili dva spadne ili se oguli lak. Da ne biste morale da skidate i ponovo mažete sve nokte jednostavno prelakirajte samo ,,kritične“pojedince. I držite se pravila bolje sprečiti nego lečiti! Kada mažete lak postarajte se da nokti budu potpuno čisti bez masnoća ili ostataka drugog laka, prašine i sl. Dakle, prvo ih dobro očistite, pa krenite sa lakiranjem, tako će se lak bolje hvatati za površinu nokta i opasnost od guljenje će se svesti na minimum. Takođe, kada perete suđe ili čistite kupatilo OBAVEZNO stavite gumene rukavice na ruke jer je duga izloženost vodi najgori neprijatelj vašeg manikir.

2. Okrnjen lak – Nema ništa ružnije od noktiju sa kojih je do polovine površine spao lak. Postoji više rešenja da popravite izgled nokta, a da to ne podrazumeva skidanje i ponovno mazanje lakom.  Najjednostavnije je da uzmete sunđer i preko okrenjenog dela natapkate novi sloj laka u nekoj drugoj boji. Tako ćete popraviti štetu i dobiti još zanimljiviji manikir. Ili možete da jednostavno premažete još jedan sloj u istoj boji i preko nanesete zaštitni providni lak (top coat).

3. Tragovi na zanokticama – Znate kada mažete nokte da vrlo često lak pređe na zanoktice, pa tako sotane ružan trag uz ivice. Ovaj problem možete rešiti na vrlo jednostavan način. Pre nego što počnete sa lakiranjem zanoktice koristeći štapić za uši precizno namažite bilo kojim uljem. Lak se sigurno neće uhvatiti za kožu kada budete mazale nokte!

4. Pukao nokat – Nema ništa gore nego kada puštate duge nokte i jedan od njih napukne skoro do živca. Prvo što pomišljate jeste da ih sve skratite ili da ih jednostavno ostavite tako sa jednim ,,osakaćenim“što svakako nije lepo rešenje. Umesto što očajavajte poslužite se trikom sa kesicom od čaja i ,,popravite“napukli nokat pre nego što ne bude kasno.

5. Izbledeo lak – Lak nakon određenog vremena počinje da gubi sjaj i dobija pomalo ispran izgled. Najlakši način da rešite ovaj problem jeste da premažete jednim slojem providnog laka ili ako želite dodate šljokice ili ispečatirate nokte kako bi izgledali zanimljivije.

6. Greška u sloju – Ako ste napravile grešku u manikiru na poslednjem od nekoliko slojeva laka jednostavno umočite štapić za uši u aceton i brzim pokretima, ali bez puno pritiskanja skinite gornji sloj.

7. Zamrljana koža oko noktiju – Lak koji je ostao na koži oko noktiju lako možete skinuti tako što ćete koso sečenu četkicu umočiti u aceton i polako ukloniti mrlje.

Možete vi to same!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *