Poput SUPERMODELA – 11 načina kako da SAVRŠENO izgledate na svakoj fotografiji!

Sada svaka devojka može izgledati kao SUPERMODEL!

Otkrivamo vam sve tajne savršenog poziranja i trikova prilikom slikanja pomoću kojih ćete izgledati PERFEKTNO na svakoj fotki!

Verujemo da je svaka devojka lepa na svoj, jedinstven način. Ali za dobru fotografiju nije dovoljno samo izgledati dobro, već poznavati činjenice kao što su: koji je vaš bolji profil, kakav osmeh je najsimpatičniji na slici, kako da namestite kosu, i koju pozu da zauzmete za savršen izgled vaše figure.

Ako pratite ovih 11 trikova, nećete imati ni sekundu brige da li ćete izgledati dobro ili ne na fotografiji!

#1: Prvo i osnovno: držite se jednostavnosti. Nemojte forsirati poze koje vam nisu prirodne. Nisu svi građeni isto, niti imaju iste konstitucije. Kao i za građu, lice i facijalne ekspresije su drugačije kod svake osobe. Poznati svetski fotografi savetuju da je najbolje da vaše poziranje svedete na minimum. Ne valja ako ste previše ukočeni i imate nategnutu pozu. Takođe ne bi trebalo ni da izgledate kao srna pred farovima. Najbolje bi bilo da držite leđa pravim (i zbog zdravsvenih razloga) a glavu blago nagnutu na jednu stranu. Ovo je naravno najlakše postići uz malo vežbe! I naravno, ne zaboravite osmeh! 

#2: Vežbajte svoju najbolju pozu i pogled ispred ogledala. Pogledajte kako vam izgledaju kukovi ako težinu tela prebacite na jednu nogu ili ako ih blago raširite. Posmatrajte način na koja vam ramena izgledaju u određenim pozama. Nekome lepše stoje poze iz polu profila, nekome iz anfasa, sve zavisi od tipa građe. Vežbajte i vežbajte dok ne nađete pravu pozu za vas!

#3: Nekoliko trenutaka pre nego što budete uslikani, počnite da mislite o lepim stvarima. Naučnici i fotografi tvrde kako lepe misli i pozitivne uspomene bude iskreni osmeh na našim licima. Tako će i emocije biti stvarne, a onaj pravi osmeh  na fotografiji će prosto zablistati!

#4: Zapamtite koji je osmeh koji vas izdvaja od drugih! Da li je to onaj široki, iskreni kada se nasmejete iz sveg srca ili je to onaj diskretniji i stidljiviji? Uporedite ih i pogledajte koji najbolje „radi“ za vas.

#5: Jedna od najvažnijih „rekvizita“ kod dobre fotografije je svetlo! Bitno je da razumete kako se svetlo i senke „igraju“ na vašem licu. Stručnjaci nalažu da treba da izbegavate jako osvetljenje koje će vam naglasiti nedostatke na licu i ogrubeti ivice vilice i nosa. Birajte nežnije i blaže osvetljenje, držite se podalje jakih reflektora i jarkog sunca.

#6: Fotografi sa sigurnošću TVRDE kako ne postoje RUŽNI uglovi nečijeg lica. Bitno je ono što osoba iznese pred objektiv. Sve je u dobroj energiji i samopouzdanju kojim zračite, zato glavu gore!

#7: Nosite odeću koja savršeno prijanja vašoj građi i figuri. Adekvatna odeća može pomoći da izgledate vitkije na slikama. Nosite tamne boje na problematičnijim delovima tela i nećete imati brige oko toga da li ćete izgledati krupnije.

#8: Kada sedite, zauzmite adekvatnu pozu tako što ćete lagano prekrstiti noge i izdužiti ih savijajući ih u stranu. Sedite na ivicu stolice i ispravite leđa.

#9: Fotoaparat bi trebalo uvek da bude barem u nivou očiju. Ako je ugao spušteniji izgubiće vam se linija vilice na fotografijama i izgledaćete mnogo viši nego što jeste. 

#10: Ako želite da vam lice izgleda vitkije, vodite računa da nikada ne uvlačite bradu u sebe. Još jedan bitan razlog zbog čega vilica uvek treba da vam bude malo isturena je zato što ćete tako izgledati vitkije. Pogledajte fotografiju kao primer.

#11: Stavite ruku na bok, ovom pozom dobićete onu pravu ženstvenu figuru! 

Sa ovim savetima nije teško ispasti odlično na svakoj fotki! Držite se ovih trikova za savršeni izgled na svakoj slici i nećete imati briga! Ali, ne zaboravite, potrebno je ipak zabavljati se i ne opterećivati se previše! Bitne su uspomene!

Možete vi to same!

Foto: hercampus.com, thoughtcatalog.com, hellogiggles.com, thejournal.ie, becomeabetterphotographer.co.uk, galleryhip.com, freehdwalls.net, digital-photography-school.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *