Ricinusovo ulje. Svojstva i primjena ricinusovog ulja. Ženska stranica www.InMoment.ru

Ricinusovo ulje. Svojstva i primjena ricinusovog ulja

Ricinusovo ulje dobiva se iz biljke ricinusovog ulja – afričke biljke, koje botaničari spominju. Ovaj grm raste, ili stablo, na sjeveroistoku afričkog kontinenta; mogu očekivati ​​da će živjeti 10 godina i do visine od 10 metara, ali je u sjevernim krajevima, ova biljka nije tako visoka – to je grm, malo više od 2 m, a ljudi često misle ricinusovog ukrasnog bilja, nemaju pojma o svojim prednostima i ljekovita svojstva.

Od pamtivijeka ljudi znaju da se od ricinusovog ljekovita ulja: najuspješniji u ovoj Egipćana – već oko 5000 godina, koristili su ulje nije samo u njegovim mnogim vjerskim obredima, već i prema njima – oni su znali o svojim laksativ svojstva – priprema s njim kozmetika – Egipćani se voljeli brinuti o sebi.

Međutim, to se koristi kao make-up u svojoj domovini do sada: ona učinkovito uništava štetne bakterije, liječi male ogrebotine i rane, omekšava i zaglađuje kožu. Ulje ricinusovo Lokalna plemena čak koriste u kuhanju: kuhaju hranu na njemu. Kada se zagrije, toksini su uništeni u njoj, a laksativna svojstva su izgubljena; dugo se koristi za tehničke svrhe, za obradu kože i kože.

Kasnije, Arapi su naučili da uzgajaju vrste ricinusovog ulja, u kojem je bilo mnogo ulja; Tada je postao popularan u Indiji: tretirani su, napravljeni kozmetikom, izliveni u svjetiljke itd. Kleshchevina se širila diljem svijeta pomorcima i putnicima: došla je u Europu i Ameriku, gdje su i naučili koristiti. Brzo je procijenio svojstva ricinusovog ulja, britanske: oni su ga koristili ne samo u kozmetici i parfumeriji, već i tehničkom podmazivanju – to se događalo tijekom industrijske revolucije.

U našoj zemlji, ricinusovo ulje počelo je rasti tek u XIX. Stoljeću – donijelo ga je iz Perzije. Razvijao se u toplim regijama: na Krasnodarskom teritoriju, u Kavkazu, na jugu Volga regije; od 1916 je počeo rasti više, ali u 40 i 50-ih, usjevi ricinusovo ulje su značajno smanjene. Sada većina ulja ricinusovog ulja kupujemo u inozemstvu – glavni dobavljači za Rusiju su Kina i Indija.

Za ricinusovo ulje koriste se ricinusovo ulje – postoje dva prihvatljiva načina za dobivanje. Ulje manje kvalitete proizvodi se metodom vruće prešanja, a hladno prešano ulje je čisto i korisno – koristi se ne samo u proizvodnji kozmetike već iu medicini – ovo se ulje prodaje u ljekarnama.

Ricinovo ulje sastoji se od masnih kiselina. Među njima, glavni je ricinoleic – oko 90%, i čini ulje terapeutski. Također u ricinusovom ulju, postoje i druge masne kiseline: oleinske i linoleinske, te – u malim količinama – palmitinskim i stearinskim.

Svojstva ricinusovog ulja

Žene čija je koža sklona ljuštenja i često oštećeno vremenom, poznat omekšavanje i umirujuće svojstva ricinusovog ulja: ako je koža problematična ili vrlo suha, ovo ulje može pomoći u većini slučajeva. U njezi kose ricinusovo ulje Koristi se češće od mnogih drugih ulja, zbog svoje mekoće; ali da svojom pomoći možete vratiti gustoću i sjaj trepavica, danas većina žena zna.

Od djetinjstva, znamo i da je ricinusovo ulje – kolokvijalno „ricinusovo ulje” aktivno se koristi u medicini – u pravilu, mi smo čuli o laksativ svojstva ovog ulja. Međutim, ljekovita svojstva ima mnogo: to pomaže da se osloboditi upala, omekšava kožu i sluznicu, ima oslon učinak na cijeli organizam, smanjuje bol, ublažava grčeve i sl

Primjena ricinusovog ulja

Nećete moći detaljno opisati njegovu primjenu, ali možete navesti barem neke od zdravstvenih problema s kojima se uspješno bori.

Ricinusovo ulje tretira kožne bolesti, rane, upale, modrice, otekline, čireve, proširene vene i hemoroide, među ostalima; bolesti žena i očiju, gastrointestinalnih problema; smanjuje kašalj; uklanja konstipaciju, nadutost i potiče pražnjenje crijeva; uklanja bol u mišićima; Koristi se u opstetrnoj praksi – uz pomoć stimuliraju porođaj. U farmakologiji, ricinusovo ulje je ugrađeno u različite pripravke, masti i balsame – ovo ulje je jedna od glavnih komponenti takvog dobro poznatog lijeka kao Vishnevsky mast.

Laksativna svojstva ricinusovog ulja

Činjenica da ricinusovo ulje – izvrstan laksativ, poznajemo iz dječjih knjiga, a to radi kako slijedi. Ulazak u crijeva, utječe na njegove receptore i pojačava peristaltiku – nakon davanja, laksativni učinak očituje se nakon 5-6 sati.

Ulaz na ulje nije baš prikladan, ali prije nego što laksativi nisu bili toliko, pa je bila popularna.Odrasli trebaju uzeti 15-30 želatinoznih kapsula pola sata, a djeca – 10 kapsula; progutati sve kapsule odjednom, ali možete uzeti čisto ricinusovo ulje, 1-2 žlice. Uzrok zatvorenog ulja ne eliminira, pa ako se crijevna opstrukcija ne može koristiti.

Liječenje uljem ricinusom

Ulje ricinusovog ulja tretira se s rektumnim pukotinama i hemoroidima: za noć su umetnuli gips tamponi impregnirani u njega ili ih ubrizgani u kapsule.

<>

Uz prehladu i bronhitis, ulje se već dulje vrijeme koristi u narodnoj medicini – u kombinaciji s terpentinom to je naročito učinkovito.

Upotreba mora biti terpentinski terpentin, dobivena iz terpentina – tekuće smole crnogoričnih stabala: ulje se najprije grije, a zatim se pomiješa s omjerom 2: 1. Mješavina se utrlja u prsa i natrag u toplom obliku, pokreta za masažu, stavlja na toplu odjeću ili leži ispod pokrivača – naravno, bolje je to raditi noću. Ako je potrebno, može se trljati svakih 3-4 sata – stanje će se brzo poboljšati. upijen ricinusovo ulje brzo, a na odjeći nema praktički nikakvih tragova. Kada umor i crvenilo očiju mogu se uliti u njih ricinusovo ulje, 1 kap u svakom oku, prije odlaska u krevet. Ako to učinite u danu vrijeme, privremeno formirana uljni film će ometati.

Nanesite ricinusovo ulje na kožu

U kućnom okruženju, kada brine za kožu, obično je pomiješana 1: 2 ili 1: 3 s drugim prirodnim kozmetičkim ulje baze ulje mješavina se zagrijava u vodenoj kupelji, te se jednom dnevno se primjenjuje na problematična područja.

Ove mješavine ulja mogu se koristiti kako bi se uklonili bore oko očiju: pomiješati lagano probosti kožu noću ruke.

Omekšivač za lice: ricinusovo ulje 4 dijela, vazelin – 3 dijela – toplo u vodenoj kupelji, malo se ohladi i nanesite na usne.

Moguće je da se pigmentne mrlje i pjege manje primjećuju ako ih podmazete 3-5 puta dnevno, lokalno, tako da ne dođete do drugih područja. Warts i rast kože mogu biti "uklonjeni" na isti način.

Primjena ricinusovog ulja za kosu

Perut – to je problem za mnoge ljude s kosom broj 1, a za dobre proizvođači razlog šampon tako aktivno oglašavati sredstva da biste dobili osloboditi od njega. To se može učiniti uz pomoć ricinusovog ulja, čak i ako ga samo trljaš u vlasište prije pranja i držite je 25-30 minuta. Koža će postati vlažna, skaliranje će nestati, što znači da će "otići" i prhut.

Ulje ricinusovog ulja je također djelotvorno u smjesama. Ako uzmete 1 tbsp. ricinusovo ulje i maslinovo ulje, dodajte ½ sok od limuna, a ova smjesa se nanosi na vlasište i kosu, količina perut će početi smanjivati, a onda će potpuno nestati. Kosa će postati zdravija, sjajna i svilenkasta.

Vrlo jednostavan recept: pomiješajte ricinusovo ulje s tinkturacijom od kalendula, koja je u bilo kojoj ljekarni. Ova smjesa se također koristi pola sata prije pranja glave – rezultati su izvrsni ako to redovito obavljate nekoliko mjeseci.

S jakim gubitkom kose, maske su izrađene od ricinusovog ulja i alkohola, miješajući ih u jednakim dijelovima. Mješavinu ulja i alkohola drži se na vlasištu i kosi barem pola sata, a zatim operite glavom šamponom po vrsti kose. Da biste zaustavili gubitak kose, trebate to učiniti 2 mjeseca, 3 puta tjedno.

Ako trepavice postanu rijetke i slabe, one se podmazuju ricinusovim uljem za noć: to možete učiniti svaki drugi dan, ili 2-3 puta tjedno.

Kontraindikacije uporabe ricinusovog ulja (castor) nisu toliko: to je preosjetljivost i trudnoća; Nemojte ga koristiti za djecu mlađu od 6 godina.Kontraindicirana je njegova uporaba u trovanja kemikalija topivih u mastima.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: