Role. Vrste, prednosti i sadržaj kalorija u valjcima. Sastojci za valjke. Kako pripremiti pecivo kod kuće: recepti kod kuće. Ženska stranica www.InMoment.ru

Role. Vrste, prednosti i sadržaj kalorija u valjcima. Sastojci za valjke. Kako pripremiti pecivo kod kuće: recepti kod kuće

Japanska kuhinja, koja se smatra zapadnim zemljama teška i egzotična, zapravo je vrlo jednostavna. Potrebno je samo razumjeti sastav jela, a postaje jasno da su proizvodi koji smatramo nenavikli, u većini se razlikuju samo u egzotičnim imenima. Najčešće se koriste japanske kuhinje, riža i riba, povrće, grah, plodovi mora – zar to ne znamo?

Druga stvar je da se način pripreme tih proizvoda razlikuje od uobičajenih recepata za jela, ali ova metoda nije teško svladati ako ga uzmete ozbiljno. Ipak, japanska kuhinja prvenstveno je tradicija, sklad i ljepota.

Možda je to jedan od razloga zašto se japanska kuhinja danas smatra moderna, izvrsna i popularna je ne samo u Aziji, nego u cijelom svijetu. U Rusiji je također voljena japanska kuhinja: danas sve više japanskih kafića, restorana i sushi barova otvaraju se u gotovo svakom gradu.

Najpopularnija tradicionalna japanska jela: sushi, sashimi i peciva. Razgovarat ćemo malo o pecivo – jelo koje se u japanskim ustanovama čak i češće od sushi, iako se zapravo peciva smatra jednim od tipova sushi, čak se nazivaju i sushi pecivo. Možda ovo izgleda pomalo zbunjujuće, ali u stvarnosti sve nije tako teško.

Prije stoljeća, Južna Azija koristila je metodu žetve ribe za buduću upotrebu s rižom: riža je u ovom slučaju služila kao konzervans, a zatim je bacana. Jesti rižu u hrani u tim zemljama naučio se tek u XV stoljeću, a sushi, koji se razmatraju kao pecivo, pojavio se još kasnije – u XIX stoljeću, zahvaljujući mašti jednog japanskog kuhara.

Vrste valjaka

Danas znamo puno vrste valjaka: klasični, vrući, oštri, itd., tako da svaki gurmanski uvijek može odabrati jelo koje će mu ugoditi svojim ukusom i neobičnim.

Sastav rollera: sastojci za valjke

Klasično jelo uključuje rižu, svježu ribu, povrće, nori alge. Povrće često koristi krastavce i avokado. Sve komponente valjaka moraju biti uredno postavljene u slojeve na nori list i pažljivo valjane u valjak. Za oblikovanje role, koristi se posebna prostirka – makis, što ih čini glatkim i lijepim. Zatim rezati s vrlo oštrim nožem u jednakim dijelovima.

Moram reći da jela japanske kuhinje nisu samo ukusna i atraktivna u izgledu, nego također korisna, tako da oni koji slijede zdrav stil života trebaju obratiti pozornost na njih.Naravno, role moraju biti pripremljeni od potpuno svježih i organskih proizvoda – u stvari većina njih koristi sirovu ribu. Ako niste sigurni u kvalitetu, najbolje je da koristite dimljenu ribu, kao što su jegulja, kao ustajali trovanje sirova riba može biti vrlo opasno. Trudnice zbog toga moraju napustiti Valjci s sirovom ribom.

Prednosti i svojstva valjaka

Jedan od glavnih sastojci peku, riža je takav koristan proizvod koji možete razgovarati o svojim svojstvima već duže vrijeme. Složeni ugljikohidrati, koji je bogat, da nam energijom satima, čime se mišići ostati jaka, a istodobno napraviti malu količinu masti i šećera.

B vitamini, koji obiluju rižom, važni su za ljepotu i zdravlje; oni pomažu rad živčanog sustava i sudjeluju u procesu pretvaranja hrane u energiju.

Proteini i esencijalne aminokiseline su neophodne za nas kako bi se izgraditi i rastu nove stanice, a od minerala u riži su željezo, kalcij, fosfor, cink, jod, ali najviše kalija, stoga je korisno za osobe s bolestima srca i zatajenja bubrega. Za razliku od mnogih žitarica, riža ne sadrži gluten biljni protein koji može izazvati alergijske reakcije kod ljudi.

U rižu, malo vlakana, ali još uvijek je – od 3 do 4,5%. Škrob, uključen u svom sastavu, to pomaže za normalizaciju želuca, osobito bolesti povezanih s poremećajem, i da ih obuhvaćaju zaštitu sluznice.

Prednosti riba i sve hranjive tvari sadržane u njemu bi se reći čak i više, tako da se sjetimo samo neke fosfor i polinezasićenih masnih kiselina omega-3. Te tvari štite membrane naših stanica, osobito stanica mozga, čime se dulje zadržava jasno razmišljanje i dobra memorija.

Osim ribe na role uključene i povrća koje sadrže mnogo korisnih stvari za naše zdravlje – oni su otišli na gotovo cijelom periodnom, kao i vitamina i drugih bitnih tvari koje poboljšavaju našu probavu, održavanje zdrave težine i produljuje mladost.

Kako pripremiti pecivo kod kuće

Mnogi ljudi misle da je moguće pripremiti prave japanske role samo u specijaliziranom restoranu, ali to nije tako. Ako vam pokazati strpljenje, moguće je pripremiti ovo jelo kod kuće, i to će biti još ukusniji – jer sastojci sada se mogu kupiti u bilo kojem velikom supermarketu.

Naravno, ribu Kuhanje peciva bolje je da ga uhvatite (ako možete), ali danas, na sreću, ima dovoljno prilika za kupnju parova, pa čak i žive ribe, tako da to nije problem. Osim toga, riba se može koristiti dimljenjem ili slanom.

Koje vrste peciva mogu kuhati kod kuće? Najlakši način kuhanja hosomaki – peciva s punjenjem jedne vrste. To su tanki valjci riže; punjenje – jedna vrsta ribe, povrća ili plodova mora, omotana u nori list. Možete uzeti losos, tuna, jegulju, krastavac itd.

Futomaki – velike role, a ne koriste jednu vrstu punjenja, već nekoliko. Oni su pripremljeni na isti način kao i hosomaki, ali ispadaju gusti, budući da su punjenje veće: različito povrće, plodovi mora i riba. Punjenje se može koristiti zajedno i odvojeno: proizvodi se povrće, pecivo s povrćem i ribom itd.

Međutim, najukusnija i najljepša su Uramaks – pomiču se iznutra i vole se naručiti u restoranima širom svijeta.

Kako napraviti peciva kod kuće: Uramaki recept

O tome kako ih pripremiti, reći ćemo vam malo više. Od ostalih vrsta, Uramaks se razlikuju po tome što riža u njima nije unutar nori list, već izvana. Postoji nekoliko ispuna; riža je umotana u ribu, ili ukrašena kavijarom – to je vrlo lijepo, ali isto tako pripremite ove listove teže.

Mat od makisa na svim stranama treba biti omotana hranom.Uzmemo polovicu nori lima i stavimo ga na mat, tako da je gruba strana vani – stavili smo gotovu rižu na nju. Riža se uzima malo više nego kod pripreme drugih valjaka, a ona je položena u neprekinutom sloju, tako da je cijela ploča zatvorena; zatim okrenite list. Riža je ispod, a nori su na vrhu, a na njemu širimo punjenje nekoliko vrsta, u slojevima. Onda valjak treba biti zamotan. Držite makis tako da se palci naslanjaju na sredinu, na poleđini i nježno pritisnite punjenje slobodnim prstima. Zatim zavrnite valjak, okrećući gibanje, tako da rub makisa počiva na njegovom rubu. Roll treba pažljivo, ali čvrsto pritisnuti kako bi se dobio jasan oblik, a zatim pustite.

Vrh spreman svitak obično ukrašene sezamom, kavijarom, kriške (tanke sekcije) voća ili ribe – moraju se pritisnuti na rižu.

sada pecivo morate rezati. Uzmi dio hrane film, staviti ga na roll na vrhu i pritisnite makis još jednom, a zatim, s vrlo oštar nož, rezati bez uklanjanja filma. Nož treba biti oštar kao britva, u suprotnom bi se peciva zgužvale i ružne.

Ovaj način rezanja omogućuje vam da zadržite svoj nakit – lijepo ležaju i ne skliznuti. Ponovno treba pritisnuti valjak za rezanje.Rollovi su spremni: ostaje samo za uklanjanje filma, a možete ih poslužiti – s mariniranim đumbirom i isušenim tijestom – začinjenog začina iz japanske hrenovine.

Kalorijske valjke

Na pitanje kalorijske role: mogu li povrijediti lik? Uostalom pecivo jako voli Rusi, a posebno žene: dijelimo recepte, idemo u japanske restorane, posjetimo, pozivamo goste, pokušavajući ih iznenaditi svojim umijećem kuhanja.

Općenito, role ne sadrže previše kalorija, osobito jer uključuju povrće koje pomaže razgraditi i metabolizirati masti. Naravno, ako jedu više obroka od role, pa čak i sa sirom i dimljenim jegulja, onda će biti daleko od koristan za lik i zdravlje, ali mi se ne ide na prejesti. Najveće valjke, s nekoliko vrsta punila, mogu sadržavati do 200 kalorija, au normalnim rolema sadrži oko 66 do 127 kalorija.

Osim toga, ako ne zaboravite na osnovna načela japanske kuhinje: umjerenost, sklad s prirodom i filozofskog stava prema hrani općenito, su pretili ste vjerojatno u lice – jer su Japanci u obzir višak barbarstvo.

Hot Rolls at Home: Recept i kuhanje
Rolls s kavijarom: recepte i kuhanje kod kuće
Vegetarijanska peciva kod kuće
Oštro sushi i pecivo kod kuće

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: