ŠMINKA za POSAO – TOP saveti za prikladan izgled

Postoje pravila koja ne bi trebalo da zaboravite nikada, jer je šminka prikladna na različite načine u različitim prilikama. Pogledajte najvažnije savete sa sređivanje pred odlazak na posao. Jedno od pravila za poslovnu šminku je da bi ona uvek trebalo da bude jednostavna. Sigurni smo da nemate ni vremena ni strpljenja da svako jutro bdite nad ogledalom i da se šminkate. Svedite šminku na minimum, bez napadnih i višeslojnih senki, obratite pažnju da prikrijete nedostatke i naglasite atribute.

Savet broj 1: Previše rumenila na obrazima daće vam neprirodan i prenaglašen izgled, što u kancelariji može delovati veoma neozbiljno, a da ne pominjemo neprofesionalno. Umesto toga pomešajte malo bronzera i rumenila zajedno, ovako će vam izgled biti prirodniji, a i lice će vam izgledati mršavije!

Savet broj 2: Prenaglašen sjaj sa visokim sadržajem šljokicama zaboravite i za posao stavljajte mat ruževe.  Naša preporuka su ruževi u prirodnim nijansama, a ako se ipak odlučite za neki crveniji, nemojte staviti puno slojeva, već ga blago natapkajte na usne i razmažite. Ukoliko ne volite da vam usne budu mat ili se bojite da će ispucati, stavite malo labela ili vazelina.

Savet broj 3: Savršen ten – na lice nanesite odgovarajuću hidratantnu kremu i na nju lagani tečni puder. Sa puderom samo oprezno, ne zanosite se stavljanjem izdašnog sloja na kožu! Podloga vam služi da ujednačite ten, a sve nedostatkejednostavno popravite korektorom. 

Savet broj 4: Izbegavajte debele slojeve ajlajnera. Akose odlučite za smokey efekat na očima, odaberite diskretniju boju,  a ajlajner nanesite veoma tanko uz samu liniju trepavica. Maskara se preporučuje samo u jednom sloju, jer se tako neće razmazati nakon više sati na vašim trepavicama. Izbegavajte šljokice da stavljate bilo na kapke, bilo kao hajlajter.

Ova pravila nisu striktna, već su najbolji saveti kojih se treba pridržavati ako želite da izgledate odlično svaki put kada odete na posao. Mnoge žene se nalaze pred izazovom kada treba da odaberu adekvatnu đminku za posao. Najvažnije je ponašati se i izgledati profesionalno, a mi vam predstavljamo naš OMILJENI „makeup“ izgled za poslovnu ženu:

Možete vi to same!

Foto: Pinterest, Google Images, stocksy.com

Смотрите видео: 5 frizura za skolu !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *