Sok na rastvaranje za PRIVREMENO farbanje kose

Privremeno farbanje sokom na rastvaranje je već godinama poznata tehnika bojenja kose, ali je poslednjih par sezona postala pravi hit. Alternativa je bojenju kose uz pomoć krede, ali za razliku od ove metode ne isušuje kosu, a boja može da se zadrži i do 2 nedelje.

Koliko će vam dugo boja trajati zavisi od teksture dlake, tako da je dobra ideja da ovaj tretman najpre isprobate na nekom skrivenom pramenu kose.

Pogledajte uputstvo i saznajte kako dauz pomoć sokova na rastvaranje privremeno ofarbate kosu i tako bar na kratko promenite svoj izgled. Eksperimentisanje je uvek dobrodošlo! 

Potreban materijal:

Sok na rastvaranje u željenoj boji – broj kesica zavisi od dužine i gustine kose,
Voda,
Balzam za kosu,
Činija,
Četka za farbanje.

Priprema i primena:

U činiju sipajte pakovanja soka na rastvaranje – nađite brendove koji ne sadrže šećer da vam ne bi ulepili kosu. Dodajte kašičicu vode da se bolje rastvori, pa sipajte balzam za kosu koju uobičajeno koristite. Treba da dobijete glatku pastu – što više soka sipate boja će biti intenzivnija. 

Dobijenu smesu četkom za farbanje nanesite na celu kosu – počnite od korena kao i kod uobičajenog bojenja kose. Nanesite pastu i na vrhove, pa temeljno iščešljajte kosu da se boja ravnomerno rasporedi svuda. 

Na glavu stavite kesu ili je umotajte nekoliko puta u providnu foliju. Ovaj korak je jako bitan jer sa bojom treba da prespavate. Kesa će zaštiti jastučnice od farbanja, a pomoći će i da boja intenzivnije prodre u dlaku.

Ujutru isperite kosu mlakom vodom i osušite na uobičajeni način. I to je to!

Fotografije: Wikihow.com

Смотрите видео: Praktična žena – Farbanje kose sokom u prahu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *