Šta BOLOVI u telu govore o vašoj PSIHI

Sigurno već znate da je naše psihično stanje usko povezano sa fizičkim i obrnuto. Stres i anksioznost bukvalno mogu da se manifestuju kroz razlčite bolove i fizičke probleme. Filozofi bi rekli da su duša i telo jedno.

Emotivni rolerkoster koji svakodnevno doživljavamo itekako utiče na stanje organizma, zato kada vas nešto boli, znajte da uzrok može da leži u vašem umu i osećanjima. Ukoliko doktori ne pronalaze fizički uzrok hroničnog bola, sasvim je sigurno da se on javio kao posledica vašeg psihičkog stanja.

U današnjem postu otkrivamo vam šta vam bolovi koje osećate u telu poručuju. Čitajte signale svog organizma!

1. Bol u glavi – Glavobolja i migrena su uglavnom posledica stresa i svakodnevnog opterećenja. Potrudite se da SVAKI dan odvojite bar sat vremena za relaksaciju – bilo da je to meditacija, opuštajuća kupka, masaža ili jednostavno ležanje uz omiljenu muziku. Ovo će vam pomoći da se opustite, pa će i glavobolja nestati.

2. Bol u vratu – Boli vas vrat? Ovaj problem može da uputi na to da imate teškoće sa davanjem oproštaja nekome ili čak sebi. Ako imate bolove u vratu potrudite se da razmišljate šta to volite kod sebe i kod drugih, potrudite se da nađete ono dobro u svakome, niko nije savršen!

3. Bol u ramenima – Hroničan bol u ramenima može da uputi na to da imate neki emotivni teret, neku muku koja vas danima ne ostavlja, koju nikako da rešite. Nije ni čudo što u našem narodu postoji izreka ,,skinuti teret s ramena“u značenju olakšanja duše. Ako imate ove probleme, usmerite se na rešavanje krize koja vas opterećuje, napravite korak napred.

4. Bol i gornjem delu leđa – Bol u ovoj regiji ukazuje na to da vam nedostaje emotivne podrške, da se osećate usamljeno u kriznoj situaciji. Osećate se nevoljeno ili suzbijate svoju ljubav? Ako niste u vezi, možda je vreme da se aktivirate na ljubavnom planu i odete na neki sastanak. Ko zna šta to može da donese! A možda i bol u gornjem delu leđa nestane. 

5. Bol u donjem delu leđa – Bol u donjem delu leđa može biti posledica zabrinutosti za finansije. Ne možete da spojite kraj sa krajem ili imate dugove koji uskoro moraju da se vrate ili ste u kreditu… Razislite o traženju povišice na poslu ili se posavetujte sa finansijskim stručnjacima kako biste bolje organizovali novac koji imate.

6. Bol u laktovima – Bol u laktovima može da upućuje na to da se opirete promenama u životu, da ste previše nefleksibilni na dešavanja oko sebe. Možda je vreme da se opustite i popustite svoja kruta načela. Napravite kompromise i protresite stvari.

7. Bol u šakama – Rukama posežemo ka drugima, stvaramo veze i kontakte. Ako imate bolove u ovom delu tela uzrok može ležati u nedovoljno kvalitetnom odnosu sa drugima.  Pokrenite se, družite se, stvarajte kontakte, obnovite stara prijateljstva.

8. Bol u kukovima – Bol u kukovima je znak straha od pokreta, plašite se da napravite promene, opirete se izazovima, ne želite da se pustite u kreativnu haotičnost koju oni donose. Ukoliko ste pred nekom velikom odlukom koju izbegavajte, bol u kukovima je jasan znak da je vreme da ,,prelomite“za ili protiv!

9. Bol u kolenima – Uzrok bola u kolenima može da bude različit, ali jedan od glavnih je veliki ego. Možda mislite da ste fantastični, da niko bolji ne postoji? Spustite se na zemlju, bavite se volonterskim radom. 

10. Bol u listovima – Bol u listovima može da bude posledica stresa i emocionalne napetosti. Ljubomora takođe postoji kao mogući uzrok. Možda je vreme da neke ljude i događaje u svom životu pustite da idu svojim putem i svojim tokom.

11. Bol u člancima – Bol u ovom delu tela obično je posledica suzdržavanja od željenih zadovoljstava. Vreme je da se opustite i prepustite. Začinite svoj ljubavni život, ,,zgrešite“u dijeti, počastite sebe kupovinom, jednom rečju uživajte! Ispunite svoje male fantazije i hirove.

12. Bol u stopalima – Jedan od znakova depresije jeste bol u stopalima. Pesimizam i dugotrajna negativnost mogu se manifestovati kroz bolove u ovom delu tela. Pokušajte da nađete radosti u svom životu. Uzmite kućnog ljubimca ili se bavite nekim hobijem.

Izvor: //simpleorganiclife.org/

Foto: Google images, Pinterest

Смотрите видео: Za samo 5 minuta izlečite dijabetes!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *