STOP grickanju noktiju – oslobodite se ove RUŽNE navike

Grickanje noktiju je strašno ružna navika koja osim što sama po sebi ne izgleda lepo, kvari i lepotu vaših ruku.

Ipak, problem je u tome što je oslobađanje od ove navike jako teško i dugotrajno, što vam može posvedočiti svako ko ju je imao !

Ako ste među onima koji grickaju nokte ili imate nekoga bliskog ko to radi, ovo su trikovi koji će pomoći da joj stanete u kraj jednom za svagda !

Zašto treba prestati ?

Osim što grickanje i pljuckanje noktiju izgleda jako ružno, ovama odaje utisak nesigurne osobe. A osim toga, ova navika nosi i opasnost od nekih zdravstvenih problema kao što su deformacije noktiju, upale kožice, probleme sa zubima, želudačne probleme,opasnost od infekcija usled kontakta prljavštine sa raskrvavljenim zanokticama.

Dakle, razloga je i više nego dovoljno !

Kako rešiti ?

Jedini način da se rešite ove navike jeste da povežete neki neprijatan osećaj sa grickanjem noktiju, a to će logično biti neki ukus.Probajte ove trikove i odlučite se za onaj koji vam najviše odgovara, ili da budemo precizniji, neodgovara

1. Dva puta dnevno namočite prste u neko ulje (maslinovo, ricinusovo, origanovo) na 20min. Bitno je da ukus tog ulja vama bude što neprijatniji. Koža prstiju će upiti ukus i zgroziti vas svaki put kada primaknete prste ustima.
2. Namažite nokte Tabasko sosom. Ovo je jedan od najljućih sosova i sigurno vam neće biti prijatno kada vam opeče usne!
3. Istrljajte prste ljutom papričicom, ako nemate Tabasko.
4. Umočite prste u sirće na 5 minuta.
5. Dok ste kod kuće, svaki nokat umotajte u flaster ili samolepljivu traku.
6. Uradite veštačku nadogradnju ili izlijte nokte gel lakom. Ovi nokti su čvršći i imaćete više muke da ih grickate, pa ćete se vremenom i odvići od ružne navike.

Dodatni saveti:

– Kada namažete prste ljutom papričicom, Tabaskom ili uljem, ne smete dirati oči i budite obazrive sa decom i kućnim ljubimcima. 

– Nokte držite uredno podrezanim kako se ne bi pojavile krzotine koje će vas povućida ponovo grickate nokte.

– U frižideru uvek imajte šargarepu koju ćete grickati umesto noktiju kada osetite potrebu.

– Ukoliko vam je koža zanoktica oštećena i imate ranice, izbegavajte trik sa Tabaskom i ljutim papričicama da ne biste dodatnonadražile kožu. U tom slučaju se odlučite za varijantu sa uljima.

Znamo da deluju blesavo, ali ovoje jedini način da se oslobodite navike grickanja noktiju. Malo žrtve i ljutih ukusa će biti vredno, kada posle mesec dana vidite svoje nokte kako rastu, a ruke izgledaju lepo i negovano !

Zar nije lepše ovako ?

Možete vi to same !

Смотрите видео: Our Miss Brooks: Another Day, Dress / Induction Notice / School TV / Hats for Mother’s Day

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *