Sushi. Prednosti i štete sushi. Povijest podrijetla i korisna svojstva zemljišta. Štetu sirove ribe. Ženska stranica inmoment.ru

Sushi. Prednosti i štete sushi. Povijest podrijetla i korisna svojstva zemljišta. Štetu sirove ribe

Što je sushi (sushi). Prednosti i štete od sushi

Sushi ili sushi, kako se ponekad zovu, stekli su široku popularnost diljem svijeta od ranih 1980-ih. Danas u našoj zemlji ovo jelo vole i jedu mnogi. Sushi se ne može usporediti s bilo kakvom ribljom jelom ruske ili europske kuhinje. Imaju jedinstven okus i vrlo osjetljivu teksturu.

Japan je postao rodno mjesto zemlje koja je otočna država okružena vodom. U svojoj nacionalnoj kuhinji tradicionalno se koriste riba i riža. Ovi proizvodi su glavni sastojci sushija. Glavna značajka zemlje je očuvanje originalnog okusa i izgleda proizvoda.

Klasični sushi se ne podvrgavaju nikakvom liječenju. Upotrebljava se svježe uhvaćena morska riba. Najčešće, sushi se priprema od grgeča, tune, lososa i skuša. Škampi, hobotnica, škampi jegulje, rakovi i jareći također su prikladni kao glavni proizvodi za sushi. Od riječne ribe, ovo jelo nije kuhano. Ponekad se koristi dimljeni riblji filet. Japanci su uvjereni da jedenje sirove ribe može ojačati zdravlje i čak produžiti život. Postoje različiti načini izrade sushi.Najčešća opcija su vrlo tanke rezane riblje komade, koje se nadopunjuju različitim punilima. Punjenje može poslužiti kao povrće, morska trava i ostali plodovi mora. Ovi komadi su začinjeni začinjenim umacima i omotani u alge.

Da bi sushi ukusni, svi proizvodi moraju biti svježi.

Povijest podrijetla zemlje

Prvi sushi pojavio se u Južnoj Aziji. Tu je kuhana riža i kuhana i konzervirana riba. Riba je očišćena i izrezana u male komadiće. Zatim je slano i pomiješano s rižom. Nakon toga, kamenje je stavljeno na ribu kao tisak. To je pomoglo da se izbjegne ulazak zraka. Nakon nekoliko tjedana zamijenili su ih poklopcem.

Proces mliječne fermentacije riže i ribe trajao je nekoliko mjeseci. To je omogućilo da riba ostaje prikladna za hranu tijekom cijele godine. Fermentirana riža, koja je postala neugodna mirisna ljepljiva masa, obično je odbačena.

Putem Kine i Tajlanda ova metoda očuvanja ribe došla je u Japan oko 7. stoljeća. Do sada su južnoazijske zemlje sačuvale tradiciju korištenja fermentirane ribe.Kineski znak za sushi može se prevesti kao "marinirana riba". Ali u Kini ova tradicija pripreme nije sačuvana.

Riža je počela jesti samo u 16. stoljeću. Prvo sjeme riže počelo se pripremati u 17. stoljeću. Sastojali su od kuhane riže, rižinog slada, plodova mora i povrća. Od tada, riža je postala sastavni dio zemlje. Zatim je došao rižin ocat. Njegovi kuhari dodani su rižu zajedno s raznim začinima, što je izbjegavalo fermentacijski proces. Vrijeme sushi kuhanja je uvelike smanjeno.

U Tokiju u 19. stoljeću kuhar Yohei Hanai odlučio je potpuno zaustaviti mariniranje ribe. Bio je prvi koji je hranio ribu na sirovom stolu. Sada je proces kuhanja bio samo nekoliko minuta. Bilo je čak i dva tipa kuhanja. Prva od njih, nazvana po okrugu Osaka, imenovana je Kansai. Drugi stil sushi se zove Edo. Zvao se Tokio do 1868. godine.

Veliki broj restorana i restorana počeli su se pojavljivati ​​diljem zemlje, gdje možete kušati sushi. U Japanu su počeli prodavati rižu za domaće kuhanje sushi, koji je posebno obrađen.

Sushi u Osaki bila je riža koja se kuhala na određeni način, pomiješana s drugim sastojcima. Postavljen je u lijepe oblike za pakiranje koje su bile jestive. U Tokiju, sushi je izgledao poput ribljeg dijela koji je ležao na malom zrnu riže začinjenog začina.

Korisna svojstva sushi

Korisna svojstva zemlje su zbog činjenice da proizvodi pripreme sadrže niz vitamina i elemenata u tragovima, omega-3 masnih kiselina i proteina. Vrlo je važno da se sushi ne podvrgava toplinskoj obradi, što značajno smanjuje blagotvorne učinke vitamina i elemenata u tragovima. Sushi doprinosi poboljšanju srca, pluća i želuca, povećava mentalnu aktivnost.

Sushi se najčešće jede s umaci od isabi, koji ima antiseptička svojstva. Riža sadrži vlakna koja je jednostavno potrebna za dobru probavu.

Smetnje sushi učinkovito pomažu izgubiti težinu. Prosječni udio role sadrži oko 350 kilokalorija. Sadržaj masti je samo 3,6 grama. Postoje čak i posebne prehrane s niskim udjelom masti na temelju ove posude.

Nije iznenađujuće, među Japancima postoji mnogo dugotrajnih jetri i praktički nema potpune osobe.Prema znanstvenim podacima dobivenim tijekom studije, redovita konzumacija susa znatno smanjuje rizik od raka pluća kod pušača. Također je dokazano da ovo jelo pomaže u borbi s depresijom. Taj učinak zemlje temelji se na polinezasićenim masnim omega-3 kiselinama sadržanim u ribi. Djeca koja redovito jedu ribu odrastaju da budu uravnoteženi ljudi.

Štetnost sirovoj ribi (sushi)

Međutim, sushi može uzrokovati štetu ljudskom tijelu. Prije svega, jedenje sirove ribe ugrožava infekciju s raznim parazitima. Takvi slučajevi u Japanu već su postigli široku popularnost širom svijeta. Ako naručite sushi, onda samo u većim poznatim restoranima.

Prema azijskim znanstvenicima, upotreba sirove ribe s velikom vjerojatnošću dovodi do bolesti s rakom jetre. Simptomi bolesti mogu se pojaviti čak i nakon nekoliko godina.

Neke vrste riba koje se koriste za izradu susa sadrže žive. To je osobito vrijedno za sashimi, koji je rezan riblji filet. Ima puno sushi i sol. Nekoliko žličica sojinog umaka može sadržavati do 1 grama soli.Za odraslu osobu, dnevna norma soli nije veća od 6 grama.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: