Sve dobrobiti pirinčane vode za NEGU tela

Sledeći put kada budete pripremate pirinač nemojte bacati vodu! Ispostavlja se da je to jedan od najjeftinijih načina da negujete vaše lice i kosu! Ono što žene u Aziji vekovima znaju je činjenica da pirinčana voda sadrži pregršt vitamina i minerala koji čine ČUDA za kožu i kosu. Sigurni smo da ste barem jednom u životu pomislili „čime se Azijatkinje neguju kada imaju tako besprekoran ten i svilenu kosu?“ Odgovor je pirinčana voda

Farmeri u Kini i Japanu vekovima imaju tradiciju da se kupaju u vodi u kojoj su prethodno prali pirinač. A ono što je najbolje kod ovog recepta za preparat za negu tela je što je verovatno NAJLAKŠE što ćete ikada napraviti! Sve što vam je potrebno je (bilo koji) pirinač i voda!

Priprema:

Sipajte pola šolje pirinča u dve šolje vode. Ostavite da odstoji 30 minuta uz povremeno mešanje dok voda ne postane mutna (mlečno bela) i nakon toga procedite. Ovako će svi minerali i vitamini da se otpuste u vodi. 

Dobrobiti pirinčane vode za kožu lica:

Divna stvar kod pirinčane vode je što je možete koristiti za više stvari: kao toner, sredstvo za čišćenje kože, da eliminišete akne, da ublažite eksem, opekotine ili iritaciju na koži.

Sve što je potrebno je da sipate vodu na komad tufera ili vate i na nesete na lice. Pirinčana voda je puna amino kiselina, uspešno smanjuje pore, zateže kožu, stimuliše bolju cirkulaciju krvi, pomaže da koža bude mekana i blistava. 

Dobrobiti pirinčane vode za kosu: 

Pirinčana voda je bogata inositolom – ugljenim hidratom koji pomaže u ojačavanju elastičnosti dlake i sprečiće njenno krzanje. Ukoliko želite da unesete u rutinu pranja kose, nakon prvog šamponiranja isperite teme glave pirinčanom vodom i blago umasirajte u skalp. Nakon toga sledi drugi krug šamponiranja kose. Ovakav tretman će vratiti sjaj bilo kakvoj oštećenoj kosi! Ukoliko želite da je koristite kao balzam za kosu dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande ili ruzmarina. Ostavite 10 minuta na kosi, a zatim temeljno isperite.

Još jedna sjajna ideja kako da pametno iskoristite prinčanu vodu je da je sipate u bočicu sa sprejem i naprskate na suve krajeve kose. Ovo takođe preporučujemo devojkama koje ovog leta idu na more gde se so uvek zadržava na vlasima i dodatno je isušuje.

Pored toga što je pirinčana voda dobra za spoljašnju upotrebu, takođe je veoma blagotvorna i ako je konzumirate. Pijenjem ove vode poboljšaćete svoj imuni sistem.

Sledeći put DOBRO razmislite da li ćete baciti vodu od skuvanog pirinča!

Možete vi to same!

Foto: imgarcade.com, Google images, makeuptipsdiary.com,m2woman.co.nz, artifactgirl.com

Смотрите видео: The Food Matrix – 101 Reasons to Go Vegan

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *