Talizmanski feng shui - šar: svrha i aktivacija talizmana. Talizmanski šaran sa stanovišta feng shui. InMoment.ru ženska stranica

Talizmanski feng shui – šar: svrha i aktivacija talizmana. Mascot šaran u smislu feng shuija

U Kini, šaran je uvijek bio tretiran s velikim poštovanjem. Uostalom, za Kineze, šaran je simbol izdržljivosti, predanosti i ustrajnosti.

U učenjima feng shuija, slika i kipovi šarana simboliziraju sklad i mudrost.

Svrha talizmana je feng shui – šaran

U feng shui, figurica jednog šarana ili svete ribe "Tai" simbol je duhovnog razvoja i sreće. Ovaj talisman je raznolik, jer može aktivirati sreću u različitim sferama života, na primjer, ako se nalazi u zoni bogatstva na jugoistoku, privući će novac kući.

Dvojica šarana simboliziraju potpuni sklad u odnosu između muškarca i žene, a devet šarana privlači kući sretno, prosperitetno i obogaćeno.

Kao što je gore rečeno, šaran simbolizira postojanost, izdržljivost i svrhovitost. Šaran će uvijek postići svoj cilj, ustrajno nadilazeći sve nedaće i poteškoće, pa je talisman šarana potreban onima koji žele naučiti strpljenje i hrabrost.

Stručnjaci feng shui preporučuju, ako je moguće, da dobiju živu šaranu. No, ako to nije moguće, slika, slika ili ploča ovih riba također će imati snagu.Također možete kupiti šaransku kip iz materijala koji vam se sviđa.

Aktivacija talizmana feng shui – šarana

Šarka maskota treba staviti izravno u vodu ili blizu nje. Najbolji položaj šarana je spremnik s vodom. Nije važno što šaran, obojana, kipić ili stvarna. Postoje i druge mogućnosti za postavljanje ove svetske ribe.

Na primjer, on može biti u rukama drugog talismana Feng Shuija, boga sreće i sreće – Ebisu. Zajedno s ovim bogom sreće, šaran simbolizira mir uma i sklad sa sobom i drugima. Također poznato je i talisman feng shui, poput taoistskog svetog starca koji sjedi na nogama šarana. Davanje, ovaj starac znao je tajnu dugovječnosti. Uparen s ovim starcem, šaran simbolizira duhovna postignuća, mudrost i sposobnost ukrotiti elemente.

Ako želite pronaći novi posao ili povećati dohodak obitelji, najbolje mjesto za ovu maskotu je na sjeveru vaše kuće. Također možete organizirati šaran u sektoru koji odgovara vašem osobnom Gua broju. Ali vrlo je važno urediti ga tako da je glava ribe usmjerena prema središtu kuće ili na radnu površinu.

Ako je vaše dijete ili ako čekate teški ispit ili tezu, šaran bi trebao biti smješten u sektoru sjeveroistoka ili u povoljnom smjeru za vas. Također šaran je izvrstan talisman za ured, pogotovo ako je vaše poslovanje povezano s konkurencijom. Tada možete staviti talisman u sjevernu zonu ormara ili izravno na radnoj površini.

Također sada u posebnim trgovinama Feng Shui možete vidjeti mnoge privjeske sa šaranskim slikama: šaran s novcem, zvonima i mnogim drugim privjescima. Ako želite kupiti ovu suspenziju za sebe, odaberite ribu crnu ili plavu, kao i ribu s metalnim bojama. Ovi privjesci mogu biti postavljeni bilo gdje, bilo u uredu ili kući.

Mit o šaranu

Kao starac, Qin-Gao je sjedio na obali prekrasnog jezera i promatrao život ribe. Odjednom je htio prijeći na drugu stranu jezera; Jezero je bilo vrlo široko, a nije mogao krenuti sam, nazvao je sve ribe i zamolio ih da ga prenesu. Ali samo je jedan šar odgovorio na njegov zahtjev. Qin-Gao je sjedio na njemu i šaran je plivao na drugu obalu. No, šaran je polako plivao, a svaka minuta starac izgubio strpljivost, ali kao što je starac bio mudar, shvatio je: onome koji čini milost,Nemojte postavljati nikakve tvrdnje i ne žalite se na neugodnosti. Kad je starac konačno plivao do druge obale, shvatio je da je, dok je plovio, prošlo 100 godina i da se sve na svijetu promijenilo.

Starac Qin-Gao bio je vrlo znatiželjna osoba pa je odlučio krenuti diljem Kine od početka do kraja kako bi naučio i sjetio se svih noviteta. Nakon što je stekao nova znanja, Starješina ih je željela podijeliti sa svojim suvremenicima i vratila se na obalu ribnjaka kako bi se vratila kamo je došao. A šaran ga je čekao uz obalu. Mudrac ga je ponovno nagnuo i oni su se vratili u prošlost. No kako je bio iznenađen kada je shvatio da je, dok je plovio u prošlost, prošlo još stotinu godina i svijet se ponovo promijenio. Qin-Gao je ponovno obogaćen novim znanjem i natjerao se natrag da pomogne ljudima i reći što ih čeka u prošlosti. Ali njegov prelazak na drugu obalu ponovo je trajao stotinu godina. Kinezi vjeruju da ovaj mudrac pliva ovo jezero na ovaj dan, ali on još uvijek ne može upozoriti ljude na ono što ih čeka. Kaže se da samo šaran može prijeći granice vremena i reći ljudima o otkrićima starca Qin-Gao.

Mascot šaran u smislu feng shuija

Feng Shui talisman – šaran će imati posebnu moć ako je izrađen u stilu tradicionalne kineske slike – guohua.

U tehnici gohua za crtanje, koristi se maskarka ili boje vode.Izvlače se bilo na papiru ili na svilu. Najpopularnije slike napravljene u ovom stilu su ptice i cvijeće, voda i planine, kao i slika šarana.

Guohua je profinjenost i posebna pažnja na najmanjim detaljima. U tehnici guohua, najslabiji detalj ima svoje značenje, posvećen drevnim ritualom. Za crtanje u stilu gohua potrebno vam je 16 različitih četkica, koje koriste drugačije. Njihova upotreba ovisi o tome kako je slika napisana. Na temelju kojih metoda izabrao da nacrtaju umjetnika i četkom održat će se na različite načine: s pritiskom ili bez pritiska, vertikalno ili koso.

Guohua – je drevna kineska umjetnost, a najveći dio posla znatno je utjecao umjetnosti europskih zemalja: Kine, umjetnici su počeli koristiti u svom radu u igri svjetla i sjene. Kritičari umjetnosti čak su uspoređivali jedan od smjerova guohue s impresionizmom Europe.

Ako objesiti sliku Guohua kod kuće, to će biti dvostruko učinkovitija: Vaš estetski užitak iz umjetničke vrijednosti slika će biti dodatni stimulans za maskote, a on je, pak, će privući u svoj dom još blagostanje i sreću.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: