TOP 5 saveta za upotrebu PRESE za kosu

Verujemo da dosta vas smatra presu za kosu jednom od nezamenljivih alatki za stilizovanje i oblikovanje frizure. Koristite je svaki put nakon pranja jer je to jedini način da ukrotite svoju kosu?

Ako spadate među ove pripadnice lepšeg pola,  želite da koliko-toliko očuvate kosu zdravom i lepom, treba da znate neka osnovna pravila kada je u pitanju upotreba prese.

1. Ne koristite slabu peglu za kosu. Jačina prese za kosu treba da odgovara debljini i tipu vaše kose. Ako imate jako gustu i kovrdžavu kosu, teško ćete je ispeglati sa presom od npr. 35v. Takva presa je za ravniju i tanju kosu. Svakako, ne treba ni da preterujete sa jačinom, jer veća tpolota više šteti kosi. Takođe, potrudite se da nabavite kvalitetniju peglu, sa kermaičkom osnovom koja najmanje šteti kosi.

2. Koristite preparate za zaštitu kose od toplote. Pre SVAKE upotrebe prese koristite preparate za zaštitu kose od toplote! Oni ne postoje bez razloga. Na tržištu možete pronći veliki broj proizvoda namenjenih ovoj svrhi – postoje u obliku losiona, krema, sprejeva, a svi oni će spriječiti kidanje i pucanje dlake usled izloženosti direktnoj toploti. Bolje da “gori” preparat nego vaša kosa.

3. Presu za kosu ne koristite na vlažnoj kosi. Jedna od najvećih grešaka koje možete da radite jeste da koristite presu na vlanoj kosi. Ovako se vlas daleko više oštećuje i nema tog preparata koji je može zaštititi. Kosa mora da bude potpuno suva.

4. Podelite kosu na tanje pramenove. Kada peglate šire pramenove kose, biće vam potrebno više vremena da kosu potpuno ispravite, jer ćete svaki pramen morati da pređete peglom više prelaziti. Zato podelite kosu na više sekcija i olašajte sebi posao. Na taj način i štitite kosu, jer svaki pamen peglate samo jednom.

5. Ne zadržavajte presu predugo na jednom pramenu. Ako vam je kosa jako gusta i kovrdžava, najprije je isfenirajte. Ne mora da bude savršeno, već samo da skrati vrijeme koje će presa provesti na vašoj kosi. Svaki pramen treba da pređete jednom pri čemu presu za kosu treba držati tek par sekundi. Duže zadržavanje na kosi nanosi više oštećenja.

Možete vi to same!

Смотрите видео: SteamPod – najbolja presa za kosu na svetu???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *