TOP 5 tehnika izvlačenja pramenova i nijansiranja kose među POZNATIM divama

Kada je u pitanju farbanje kose proleće i leto ne možemo da zamislimo bez pramenova, zar ne? Oni daju tu opuštenu notu toplih dana koji tenu pružaju bronzanu nijansu, a kosi odsjaj sunca.

Prosto obožavamo kada pred kraj leta kosa postane prošarana od sunca i dobije svetle pramenove!

Inspirisane ovim poznate dive se masovno odlučuju za različite tehnike nijansiranja kose i izvlačenja pramenova. Dok jedne biraju prirodniji izgled želeći da sakriju poteze četkicom, druge vole upadljive boje i moderan izgled koji prati aktuelne trendove.

Otkrivamo vam koje su to najpopularnije tehnike izvlačenja pramenova u kosi među poznatim divama koje svakako treba da probate ovog proleća i leta.

1. Balejaž – Poznat u istoriji umetnosti farbanja kose, balejaž se ponovo pojavio na sceni popularniji nego ikad. Cilj ove tehnike je efekat suncem okupane kose, teži se što prirodnijem izgledu, farba se samo površinski deo kose koji bi sunce inače posvetlelo, ne koristi se folija, niti kape za izvlačenje pramenova, već se sve radi slobodnom rukom.

2. Bebi pramenovi – Sigurni smo da dosta vas uzdiše nad fotografijama iz detinjstva kada ste imale kosu prirodno prošaranu sitnim pramenovima koji su uokvirivali vaše lice. Sve više poznatih diva bira tehniku farbanja kojom će dobiti upravo ovaj efekat. Slićna je balejažu, ali su pramenovi izraženiji.

3. Ombre – Ombre se polako povlači sa scene, ali još uvek u svetu poznatih možete videti dive sa sveže ofarbanom ombre kosom. Više nije toliko popularan kao pre nekoliko sezona, ali i dalje je tu. Ako vam se oduvek dopadao proleće je pravo vreme da ga isprobate. 

4. Sombre – Sombre je varijacija na temu ombrea – to je zapravo suptilniji ombre, bez drastičnog i upadljivog prelaza između izrastka i ofarbanog dela kose. Ne boji se sva kosa, već samo pojedini pramenovi pri korenu, tako da sve deluje dosta suptilnije.

4. Klasični tanji pramenovi (slicing) – Klasično šatiranje nikada neće izaći iz mode. Već nam je svima poznato kako se radi – ili uz pomoć folije ili upotrebom kape za pramenove. Varijanta sa tanjim pramenovima će osigurati prošaran izgled kose koja će fenomenalno izgledati ispletena u različite pletenice.

5. Klasični široki pramenovi (chunky) – U klasičnom šatiranju postoji i varijanta sa izvlačenjem širokih pramenova koji gotovo da potpuno menjaju boju kose. Podloga tako ostaje u tragovima, a pramnovi dominiraju. Idealna tehnika za vas koje želite da drastičnije promenite boju kose.

Možete vi to same!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *