TOP saveti za kupovinu SANDALA ovog leta

Stiglo je leto i svi iz čizama i patika ulećemo u laganu obuću koju uglavnom čine sandale, jer niko ne želi da sakrije taj savršeni pedikir, zar ne?

Pre kupovine svakako treba da razmislite o ključnim faktorima koji će nove sandale učiniti vašom omiljenom obućom ovog leta, a cena na mora da bude ogledalo dobre i PAMETNE kupovine,

Da, bitno je da sandale budu lepe, moderne i udobne, ali šta određuje ove faktore? Butici nude veliki broj različitih modela i ponekad je teško snaći se u tolikom izboru.

Pogledajte naš mali vodič sa top savetima koji će vam pomoći da napravite pametnu odluku prilikom kupovine novog para sandala.

1. Tip građe – Još jedna ključna stavka kada je izbor sandala u pitanju, pogotovo kada uzmemo u obzir ogroman izbor modela koje trežište nudi.

Pa tako, ukoliko imate kratke noge ili jake listove nikako ne treba da nosite gladijator sandale koje podrazumevaju kaiševe do kolena. One će vas samo dodatno skratiti i staviti akcenat na ono što želite da sakrijete. Previše ravne sandale takođe nisu dobar izbor za vas sa kratkim nogama. Najbolje bi bilo da birate one sa platformom ili štiklom jer će vas izdužiti. Takođe, birajte sandale u boji kože jer će vizuelno izdužiti nogu i stopalo.

Isto tako, ako imate jake nožne članke nikako ne treba da nosite sandale sa kaišićima oko njih – samo će skrenuti pažnju na taj ,,nedostatak“vaših nogu. Birajte modele na štiklu i one čiji kaišići idu oko pete i preko prstiju.

Ukoliko imate sitniju građu i tanke noge uz usko stopalo izbegavajte džombaste modele poput sandala sa jakom platformom ili debelom štikom jer će u njima vaše noge izgledati još tanje i obuća će ih prosto progutati. Vama se preporučuju ravne sandale sa par kaišića ili elegantniji modeli na štiklu.

Visoke dugonoge devojke nemaju ograničenja kada su sandale u pitanju, ali bi trebalo da izbegavaju previsoke štikle jer će verovatno upadljivo ,,štrčati“iznad svojih prijatelja.

2. Udobnost – Ono što obuću na prvom mestu čini pravim izborom jeste njena udobnost. Sandale su obuća koju nosite na bosu nogu i zato je ključno da bude kvalitetna kako ne bi napravila žuljeve i rane na koži i učinila vaša stopala ne baš lepim prizorom. Preporuka je da kupujete sandale pravljene od prave kože. Osim kaišića, jako je bitno i da nagazi deo bude kožni ili bar od nekog drugog prirodnog materijala. Tako ćete izbeći preterano znojenje stopala, a koža će ,,disati“. Ipak, ni svaka koža nije ista. Postoje tvrde varijante koje će sasvim sigurno napraviti žuljeve i zato birajte modele sa mekanim kaišićima koji nežno prijanjaju uz stopalo.

Takođe jako je bitno i kako je đon urađen. Previše ravan, previše tanak i previše krut đon koji ne prati vaš pokret je definitivno pogrešan izbor. Izbegavajte modele sa drvenim đonom! Dizajneri su ove sezone ponudili model sandala sa debelom ravnom platformom koji će sasvim sigurno garantovati udobnost!

2. Gde ćete ih nositi – Naravno, jako je bitno i za kakvu priliku kupujete sandale i gde ćete ih nositi, a posebno je važno da odaberete prave za vaš tip putovanja.

Ukoliko planirate da odmor provedete na plaži hotela ne mrdajući igde dalje, jednostavne japanke su dobar izbor. Poslužiće svrsi – da vas dovedu od hotela do plaže, a butici nude veliki izbor različitih šik modela.

Ukoliko pak planirate odmor koji će biti aktivan i koji podrazumeva puno hodanja izaberite što udobniji i što laganiji model sa debljim đonom kako prljavština ne bi dospevala do stopala i mešala se sa znojem.

Ako želite leto koje podrazumeva mnogo izlazaka i dobrog provoda moderne sandale na štiklu ili još bolje platformu koje će izdužiti vaše noge i celom izgledu dati seksi notu.

Avanturistički odmor koji podrazumeva ronjenje, šetnje po kamenitom tlu, pentranje po stenama zahteva odgovarajuću obuću koja je vodootporna i izdržljiva. Kvalitetne gumene sandale će biti dobar izbor.

Možete vi to same!

Foto: whowhatwear.com, google images

Смотрите видео: Vlog – pripreme za LETOVANJE – more, plaza, sunce

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *