TOP saveti za odabir PUDERA u letnjem periodu

Stiže leto, velike vrućine i jako sunce. Oblače se haljine, obuvaju se sandale i način šminkanja se menja. A kada dođu topli talasi, mnoge dame greše upravo u pravilnom šminkanju.

Koža se pod uticajem toplote više masti i znoji, i samim tim kozmetika koju ste koristili tokom jeseni i zime više nije adekvatna.

Pročitajte naše TOP savete za odabir ODGOVARAJUĆEG pudera tokom letnjeg perioda. 

#1: Kada birate puder bitno je da za letnji period, kada temperature prelaze 35 stepeni, odaberete onaj koji u sebi ne sadrži ulja. Na taj način izbeći ćete masni izgled kože lica i duže će vam trajati. Ovakav puder se inače preporučuje osobama koje imaju neujednačen ten, a idealan je za leto kada se koža dodatno masti usled velikih vrućina.

#2: Krema za lice u boji. Ovaj izbor je idealan za osobe koji ne vole ili izbegavaju da koriste pudere. Danas postoji mnoštvo BB i CC krema za lice koje u sebi sadrže mikro kapsule sa pigmentima koje koži lica daju ujednačenu boju, a ujedno i hidriraju kožu. 

#3: Mineralni puder u prahu, umesto tečnog pudera, može da posluži kao idealno rešenje ukoliko generalno izbegavate leti da se šminkate, a ipak ne želite da se sijate. Nanesite ga u malim količinama, širokom četkom. Još jedan savet je da izaberete jednu do dve nijansije tamniji puder kako bi se slagao sa vašim preplanulim tenom.

#4: Još jedan savet na koji treba da obratite pažnju je da nikako ne koristite pudere koji navodno matiraju kožu lica. Dobićete jo-jo efekat, zato što ovakvi puderi u sebi sadrže mnogo alkohola koji dodatno isušuju kožu, a samim tim izazivaju dodatno lučenje masnoće i prirodnih zaštitnih ulja kojima koža pokušava da zadrži hidriranost.

Dodatni savet: Imate želju da odmorite lice od bilo kakve kozmetike tokom letnjih dana? Nemojte brinuti oko masne kože lica, samo uzmite nekoliko papirića za upijanje masnoće kože lica i dobićete mat izgled. 

Ukolliko želite da imate zdrav ten, a izbegavate korišćenje pudera, koristite bronzer na jagodicama za svežiji izgled. 

Možete vi to same!

Foto: maybelline.com, Google images, sheknows.com, bolsademulher.com, 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *