TOP vodič za efikasno uklanjanje MRLJA bez puno muke!

Svi smo se bezbroj puta susreli sa tvrdokornim mrljama i nismo imali pravo rešenje za njihovo uklanjanje. Međutim, mnoge domaćice, rešile su da putem interneta podele svoje uspešne metode u uklanjanju tvrdokornih mrlja.  Bez puno muke očistite fleke uz ove TOP savete!

#1: Fleke od pudera: sigurni smo da vam se barem jednom dogodilo da ste prilikom skidanja neke majice ili košulje ostavili dobar trag pudera na tkanini, zar ne?  Da biste ih uspešno uklonili, stavite malo pene za brijanje na mesto gde je fleka i ostavite da odstoji između 20 i 30 minuta, zatim operite kao po običaju.

#2: Fleke od čaja: da biste uspešno uklonili fleke od čaja, potopite tkaninu u ledenu vodu sa malo tečnog deterdženta i ostavite 15 minuta, zatim operite po običaju.

#3: Mrlje od sveže trave: svi smo se našli u ovo situaciji, sednemo na travu – ustanemo i ostanu nam sveže zeleni tragovi po odeći! Ali, oni se zapravo veoma lako uklanjaju – samo stavite malo deterdženta za sudove i ostavite 15 minuta, nakon toga ubacite u veš mašinu na uobičajeno pranje.

#4: Fleke od sokova: nemojte se preznojavati kada se isflekate ovakvom tekućinom, samo fleku potopite u deterdžent za pranje suđa, a zatim operite u veš mašini!

#5: Fleke od vina: da biste uspešno uklonili fleke od vina, pokvasite mrlju zatim utrljajte so i ostavi desetak minuta. Zatim normalno operite u mašini. 

#6: Mrlje od sladoleda: potopite odeću u hladnu vodu 5-15 minuta, zatim sipajte deteržent za suđe i ostavite potopljeno 30 minuta. Nakon toga, operite u mašini. 

Možete vi to same!

Foto: Google images, urbangyal.com, lifecaremag.com, simplyfrugal.ca, famouscarpetandfloorcare.com, vinepair.com, 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *