Upotreba aloa vere za lepotu kože lica

Aloe vera je jedan od najboljih plodova prirode kada je lepota i zdravlje kože u pitanju. Koristi se vekovima za negu epiderma, jer sadrži efikasna lekovita svojstva.

Najčistija forma aloa vere je sama biljka, naravno, ali se najčešće upotrebljava u obliku gela koji možete naći u bilo kojoj prodavnici kozmetike.

Postoji bezbroj koristi aloe vere za kožu lica.

Ovo su 4 najčešće…

Kao ovlaživač lica – Aloe vera je posebno dobra za hidriranje kože lica. Posebno se preporučuje za masnu kožu sklonu aknama u bubuljicama, jer je hrani ne dodajući joj višak ulja. Naneiste gel aloa vere pre spavanja, a možete i ujutru. On funkcioniše i kao prajmer za lice, tj. pravi barijeru između kože i šminke i sprečava razmazivanje i ,,topljenje“proizvoda za ulepšavanje. Alole vera je dobra i za suvu kožu, jer funkcioniše kao sistem zaključavanja vlage unutar ćelija.

Za iritiranu osetljivu kožu – Aloe vera gel je sjajan za umirenje iritirane kože. Bilo da je u pitanju osip ili crvenilo nakon brijanja ili izlaganja suncu, gel utrljan na problematičnu regiju će doneti brzo olakšanje, jer daje osećaj hlađenja, a supstance iz aloa vere umiruju upalu. Gel funkcioniše tako što ubrzava regeneraciju ćelije i brže umirenje.

Za opekotine od sunce – Ova blagodet aloa vere je posebno bitna u letnjem periodu kada se više izlažemo suncu. Ona je efektivan kućni lek za opekotine od sunca. Uobičajen je sastojak gotovo svih kupovnih preparata za ove svrhe. Ukoliko imate biljku idealno bi bilo da je rasečete po dužini na pola i unutrašnjošću (odakle se i izvlači gel) trljate iziritirano područje. Ako niste u prilici za ovakvo nešto, možete upotrebiti i kupovni gel, samo obratite pažnju da ne sadrži iritante kao što su parfemi ili alkohol.

Za umirenje psorijaze – Psorijaza je autoimuna bolest koja napada telo i lice. Za umiranje svraba koji se javlja na licu najbolje je da koristite biljku aloa vere. Kožu najpre očistite blagim tonikom pedviđenim za osetljivu kožu. List aloa vera biljke rasecite po dužini, pa njime trljajte iritiranu regiju najmanje 3 puta dnevno, a najbolje bi bilo bar 4.

Смотрите видео: Aloe Vera Gel Srbija

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *